Ceļotāji īsti nepazīst Venēcijas svētā Marka laukumu

Svētā Marka laukums ir Venēcijas pazīstamākā vieta. Katru dienu tūristi straumēm vien dodas uz Piazza San Marco, fotografē to, baro baložus un tirgojas ar suvenīru pārdevējiem, kas stāv pie pārvietojamajiem ratiņiem, kas pilni ar dažādiem niekiem.

Tikai daži no laukuma apmeklētājiem te uzkavējas ilgi. Par to žēl, jo, ka būtu iespējams, apmeklētājiem svētā Marka laukuma apskatei būtu jāvelta vismaz vesela diena.

Lai pa īstam iepazītu Eiropas "skaistāko svētku zāli", kā laukumu dēvēja Napoleons, ekskursija jāsāk agri no rīta. Kad saule sūta pirmos rīta starus uz pilsētu, Marka laukums iemirdzas mistiskā gaismā. šādā agrumā laukumā varat uzkavēties gandrīz vienatnē, tikai viens vai divi rīta skrējēji šķērso laukumu un pirmie strādnieki dodas uz laivu piestātni. Nepaiet ilgs laiks, līdz tirgotāji atver bodītes, kafejnīcu un restorānu darbinieki izliek ārā galdiņus. Šajā brīdī pienācis īstais laiks Dodžu pils apmeklējumam, jo rindas vēl nav paspējušas kļūt ilgas.

Pilī jāapskata milzīgās Tintoretto gleznas greznajā Sala del Maggior Consiglio, lielākajā nebalstītajā zālē Eiropā. No pils, kas kādreiz bija Venēcijas valdības rezidence, pa pazīstamo Nopūtu tiltiņu (Ponte dei Sospiri) var doties uz Venēcijas cietumu, kur kādreiz sēdējis pats Kazanova. Pat šodien cietumā jaušama to laiku nospiedošā gaisotne. Cietumā gandrīz vispār nav logu un atrodas vairākos pagraba stāvos.

Draudzīgāka atmosfēra ir svētā Marka bazilikā, kas kādreiz bija dodžu kapela. Vecā marmora grīda laika gaitā ir kļuvusi negluda, bet sienas un lielie un mazie bazilikas kupoli liek aizrauties elpai. 4200 kvadrātmetru plašā ēka izrotāta ar filigrāniem zelta rotājumiem, tāpēc baziliku mēdz saukt par Zelta baziliku.

Obligāti jāapmeklē arī Campanile, sarkanais tornis svētā Marka laukuma vidū. Ķieģeļu ēka kādreiz bija sava veida bāka jūrasbraucējiem, bet šodien tā ir skatu tornis, no kura paveras lielisks skats uz lagūnu pilsētu.

Atpūtu piedāvā svētā Marka laukuma kafejnīcas. Pati vecākā ir Caffe Florian, kur vairāki duči viesmīļu šaudās starp galdiņiem un uz sudraba paplātēm pārnēsā kūkas, kafiju un citus atsvaidzinājumus. Protams, te nekas nav lēts - vienkārša kafija te maksā vismaz piecus eiro, tomēr par šo naudu saņemta tiek ne tikai kafija. No galdiņa redzams viss svētā Marka laukums, bet uz maza podesta spēlē vijolnieki, pianisti un flautisti.

Pašā vakarā ir vērts vēlreiz apmeklēt saules apmirdzēto Nopūtu tiltiņu. Ieteicams ir arī koncerts vienā no vecākajām pilsētas baznīcām Ateneo San Basso. Blakusesošajā Doma baznīcā mūziķi gandrīz katru dienu spēlē slavenā pilsētas dēla Antonio Vivaldi mūziku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47147989sec.