«Dižā Baltijas apceļošana 2011» gūst arvien lielāku popularitāti

Sācies jau trešais mēnesis, kopš norisinās tūrisma kampaņa “Dižā Baltijas apceļošana 2011”, ko organizē Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) sadarbībā ar Igaunijas Tūrisma padomi Enterprise Estonia un Lietuvas Ekonomikas ministrijas Tūrisma departamentu. Divus mēnešus pēc tūrisma kampaņas sākuma daudzi ceļotāji jau paguvuši apceļot vairāk nekā 20 projektā iekļautos tūrisma objektus, tostarp arī dalībnieki no Latvijas.

Šogad trīs Baltijas valstu organizētā kampaņa norisinās no 5. maija līdz 15. septembrim. Vērojams, ka vasaras periodā ceļotāju interese ir aizvien lielāka un mūsu valsts iedzīvotāji ne tikai apmeklē vietējos tūrisma objektus, bet arī dodas uz Igauniju un Lietuvu. Pašlaik kampaņas mājas lapu http://www.greatbaltic.eu/ apmeklējuši jau vairāk nekā 20 000 interesentu, lielākoties no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Vācijas. Kopā kampaņas mājas lapu apskatījuši interesenti no 101 pasaules valsts. Pašlaik kampaņā reģistrējušies gandrīz 1000 dalībnieku, no kuriem divdesmit kampaņas dalībnieki apmeklējuši 18 tūrisma objektus, bet 4 jau paguvuši paviesoties visos 30 galamērķos. Visi, kuri būs apmeklējuši vismaz 6 objektus katrā no valstīm, varēs piedalīties galvenās balvas – lidojuma divām personām ar aviokompāniju airBaltic uz jebkuru no 80 galamērķiem – izlozē.

Dižā Baltijas apceļošana šogad notiek jau piekto gadu, lai veicinātu un padarītu aizraujošāku Baltijas valstu apceļošanu, atklātu un iepazītu ievērojamākos tūrisma objektus gan pašmājās, gan kaimiņvalstīs. Tie dalībnieki, kuri būs apmeklējuši visus 30 projekta tūrisma objektus, būs nobraukuši vairāk nekā 3200 km un iepazinuši daudz jauna un interesanta par Baltijas kultūrvēsturisko mantojumu. Kampaņas dalībniekiem tiek piedāvātas arī speciālas cenas ieejai tūrisma objektos, pārsvarā maksājot par biļeti 50% no tās vērtības.

Šobrīd ceļotāju vidū Latvijā visapmeklētākie ir Zemgales tūrisma objekti: Minizoo Dobuļi Iecavas pusē un Rīgas Motormuzeja filiāle Bauskā, kā arī Melnalkšņu dumbrāja laipa Ķemeru Nacionālajā parkā. Minizoo Dobuļi apmeklētājus piesaista ar miniatūrajiem dzīvnieciņiem, kurus Latvijā nevar sastapt, turklāt šī dzīvnieku kolekcija ir ļoti bagātīga un noteikti iepriecinās arī mazos apmeklētājus. Savukārt Rīgas Motormuzeja Bauskas filiālē pieejama liela seno spēkratu daudzveidība. Vienā ekspozīcijas zālē ir apskatāmi vieglie auto, ar kādiem pilsētnieki devās izbraukumos pagājušā gadsimta 30-tajos gados un pēckara laikā. Savukārt otrā zālē lauku noskaņu rada traktori Fordson, Lanz Bulldog, īsta kuļmašīna un citi 20-30 – to gadu lauksaimniecības tehnikas paraugi. Melnalkšņu dumbrāja laipa Ķemeru nacionālajā parkā ir 600 m gara taka, kur var iepazīties ar meža floru un faunu, kas mitinās Latvijas laikapstākļos, kā arī pamanīt gandrīz visu Latvijā sastopamo dzeņu sugas.

Igaunijā vislielākā interese ir par maijā atvērto zinātnes centru AHHAA, kas ar savām izglītojošajām un aizraujošajām atrakcijām ir interesants visdažādāko vecumu un interešu apmeklētājiem. Arī Rakveres pilsdrupas ar savu viduslaiku tematisko parku, kur ir aktivitātes visai ģimenei, guvušas plašu atsaucību. Trešais apmeklētākais tūrisma objekts ir Igaunijas Jūras muzejs, kas atrodas kaimiņvalsts galvaspilsētā Tallinā un iekārtots lielgabalu tornī, kas agrāk bijis viens no Tallinas vecpilsētas nocietinājuma vaļņiem, muzejā interesenti var iepazīties ar Igaunijas jūrniecības un zvejniecības vēsturi.

Lietuvā apmeklētākās vietas ir mūziķa un gleznotāja M.K. Čurļoņa memoriālais muzejs Druskininkai, kā arī Zirga muzejs Anikščos un Pulksteņu muzejs Klaipēdā. Zirga muzejs atspoguļo Lietuvas zirgkopības vēsturi un ir vienīgais šāds muzejs visā Baltijā, bet pārējā muzeja ekspozīcija līdzīga mūsu Brīvdabas muzejam Rīgā, kur var iepazīties ar Lietuvas kultūrvēsturisko mantojumu, iepazīt senos amatus un pat piedalīties maizes cepšanā. Savukārt Pulksteņu muzeja apmeklētājiem dota iespēja iepazīt vairāk nekā desmit laika skaitīšanas veidus no tālās senatnes līdz pat mūsdienām. Tiem, kas būs iepriekš pietiekušies, būs iespēja pašiem izgatavot savu pulksteni.

Projekta „Dižā Baltijas apceļošana 2011” dalībniekiem līdz pat 15.septembrim ir iespēja ne tikai ceļot pa Baltiju, iepazīstot tās tūrisma piedāvājumus, bet arī iegūt savā īpašumā vērtīgas balvas, piemēram, braucienu uz kādu no trīs Baltijas valstīm ģimenei ar autobusu kompāniju Lux Express, kruīza braucienu ģimenei ar kompānijas Tallink prāmi maršrutā Rīga –Stokholma – Rīga un nakšņošanu viesnīcā Tallink Hotels, kā arī specbalvas no Jūrmalas pilsētas, kompānijām Gandrs, Baltic Travel Group, Skrivanek, Laisvalaikiodovanos.lt un viesnīcām Radisson Blu Hotel un Panorama Hotel, lidojumus, ko nodrošinās aviokompānija airBaltic, kā arī speciālās projekta „Dižā Baltijas apceļošana 2011” mugursomas.

Baltijas apceļotājiem ir iespēja arī pajautāt objektos bezmaksas speciālās projekta nozīmītes „Dižā Baltijas apceļošana 2011”, kas ir pieejamas trīs Baltijas valstu valodās.

Projekts „Dižā Baltijas apceļošana 2011” norisinās jau piekto gadu un ilgs līdz pat 15.septembrim, kura laikā ir iespējams apmeklēt 30 tūrisma objektus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī laimēt ar ceļošanu saistītas balvas. Ieejas biļešu atlaides minētajos tūrisma objektos ir iespējams saņemt, uzrādot kampaņas brošūru, ko var iegūt tūrisma informācijas centros visās trīs Baltijas valstīs, pašos objektos uz vietas, vai arī pašiem izdrukāt no mājaslapas www.greatbaltic.eu.

Projekts tiek realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļu atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08769512sec.