Omītes šiks un Austrumu šarms: pasaules labākās retro viesnīcas – 2. daļa

Jūgendstils, ziedi, Austrumu motīvi vai viesnīca vecmāmiņas viesistabas stilā?- daudzi hosteļi pēdējā laikā arvien vairāk pievēršas tā sauktajam vintage stilam, piedāvājot tūristiem ceļojumu laikā un atgriešanos vecajos, labajos laikos.

Daudzi hosteļi pēdējā laikā arvien vairāk pievēršas tā sauktajam vintage stilam, piedāvājot tūristiem ceļojumu laikā un atgriešanos vecajos, labajos laikos. Jauniešu mītnes un hosteļi sen vairs nav tikai putekļiem klātas lētās naktsmājas jauniešiem ar divstāvīgajām gultām daudzvietīgos numuros. Tīrība, labs serviss, WC un duša istabā pēdējos gados kļūst par normālu piedāvājuma sastāvdaļu arī hosteļos, turklāt arvien biežāk, sekojot klientu gaumei, šīs ekonomiskās klases naktsmājas piedāvā jaunus interjera risinājumus, pievēršoties retro stilam.

Interneta rezervāciju portāls Hostelsclub.com apkopojis informāciju un klientu atsauksmes par pievilcīgiem vintage stilā ierīkotiem hosteļiem visā pasaulē. Šodien turpinām iepazīt nākamos piecus pasaules stilīgākos retro hosteļus!

  1. Soho Youth Hostel, Šanhaja, Ķīna: ja dodaties ceļojumā uz Ķīnu, noteikti vērts iepazīt Šanhaju, savukārt viena no jaukākajām ekonomiskās klases apmešanās vietām šai pilsētā ir minētais hostelis. Tas ierīkots klasiskā Šanhajas stilā un piedāvā iepazīt vienu no Ķīnas zelta laikmetiem – pagājušā gadsimta trīsdesmitos gadus. Vecā noliktavu ēka, kurā ierīkots hostelis, savulaik saņēmusi gada balvu arhitektūrā. Vidējā cena par nakti vienai personai – 7,18 eiro.

  1. Soviet Home Hostel, Ļvova, Ukraina: nakšņo istabā ar Ļeņina portretu pie sienas un īstām padomju gadu mēbelēm! Tiesa, vannas istabas un tualetes gan ir labākas. Vidējā cena par nakti vienai personai – 10 eiro.

  1. Mama`s Hostel, Krakova, Polija: arī šai hostelī viesiem iespējams justies gluži kā mājās pie mammas. Vecmodīgās, it kā putekļiem klātās, tomēr tīrās mēbeles un plīša segas nevilšus rada siltu māju sajūtu. Istabas ir modernas un draudzīgas, un arī ēdiens ir tāds, kā mājās. Katru dienu tiek piedāvāts kāds īpašs mājas ēdiens, sākot ar pašceptām kūkām un beidzot ar „mammas ceptām kotletēm”. Vidējā cena par nakti vienai personai – 13,81 eiro.

  1. Vintage Hostel, Parīze, Francija: šajā Monmartras rajona viesnīciņā krāsaini atdzīvojas pagājušā gadsimta sešdesmitie gadi: raibas, košas sienas, raibas mēbeles, koši dzeltena gultasveļa un tikpat raiba publika! Puķubērnu laika estētika ieturēta arī vannasistabās, bet viss viesnīcas aprīkojums tomēr atbilst mūsdienu prasībām: hostelī ir divvietīgi un trīsvietīgi numuri, bet arī maksa drusku lielāka. Vidējā cena par nakti vienai personai – 37,83 eiro.

  1. Good Bye Lenin Hostel, Krakova, Polija: šķiet, ka Ļeņins un pagājušie padomju laiki patiešām ir pieprasīti ekonomiskās klases ceļotāju vidū. Visa hosteļa atmosfēra ar padomju ikdienas absurdumu piedāvā ielūkoties pagājušajos sociālisma laikos. Taču arī te ir spēkā noteikums – smieklīgs sociālisms koplietošanas telpās, moderni standarti virtuvē, vannasistabās un viesu numuriņos. Hostelis piedāvā arī deju grīdu un dārzu ar grilēšanas iespējām. Vidējā cena par nakti vienai personai – 9,08 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 08.05.2024 𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 07.05.2024 Muzeju nakts rosība Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19108987sec.