7 lietas, kas noteikti jāzina par Oktoberfest 2012

Lielākais no daudzajiem alus festivāliem pasaulē 2011. gadā pulcēja gandrīz septiņus miljonus cilvēku. Tas ir viens no iespaidīgākajiem izklaides pasākumiem Eiropā, apmeklētājiem ik gadu piedāvājot neskaitāmas izpriecas, atrakcijas un pārsteigumus. 

Piedāvājam uzzināt atbildes uz vairākiem interesantiem jautājumiem par iespaidīgo festivālu – uz tiem atbild Minhenes tūrisma biroja pārstāve Izabella Šopa.

Kā skaidrot paradoksu, ka "Oktoberfest" sākas septembrī?

Sākotnēji "Oktoberfest" patiešām norisinājās oktobrī, taču lietainā laika dēļ tika pieņemts lēmums, ka festivālam pirmajā oktobra nedēļā jau jābeidzas. "Oktoberfest" svinēšana aizsākās jau 1872. gada septembrī.

Vai "Oktoberfest" svinības notiek tikai Minhenē?

Gandrīz katrā Vācijas pilsētā vai ciematā notiek festivāls, kas saistīts ar alus dzeršanas tradīcijām un ilgst no vienas līdz divām nedēļām katru gadu. Ne vienmēr šos pasākumus dēvē par "Oktoberfest", un tie nav salīdzināmi ar "lielo brāli", jo ir daudz mazāk pazīstami.

Kā aizsākusies Minhenes festivāla tradīcija?

Minhenes "Oktoberfest", kas uzskatāms par lielāko tradicionālo festivālu pasaulē, saknes meklējamas kroņprinča Ludviga un Saksijas-Hildburghauzenas princeses Terēzes kāzu ceremonijā 1810. gadā. 

Kā mūsdienās mainījusies "Oktoberfest" svinēšana?

"Oktoberfest" mūsdienās nav zaudējis izsenis pastāvošo saliedētību, izklaides, viesmīlību un, protams, alus dzeršanas tradīciju. Pēdējā laikā ik reizi festivāla sākums tiek ieturēts īsteni tradicionālā gaisotnē, tomēr tas ir kļuvis daudz iespaidīgāks – "Oktoberfest" norit 14 milzīgās zālēs jeb "alus teltīs", tā programmā iekļautas 130 dažādas izklaides un atrakcijas, turklāt apmeklētāju skaits audzis neiedomājamā ātrumā.

Cik maksā viens litrs alus 2012. gada "Oktoberfest" svinībās?

Alus cena "Oktoberfest 2012" festivālā variē no 9.10 – 9.50 eiro par litru.

Cik cilvēku katru gadu piedalās "Oktoberfest" svinībās Minhenē?

2011. gadā festivālā piedalījās aptuveni 6.9 miljoni cilvēku, taču apmeklētāju skaitam ir tendence pieaugt ar katru gadu.

Vai apreibuši ļaudis bieži sagādā drošības problēmas?

Drošības pasākumi "Oktoberfest" laikā vienmēr bijuši augstā līmenī. Dažādi konflikti piedzērušos apmeklētāju starpā ir bieži sastopama parādība, taču tie ir ātri atrisināmi ar apsardzes palīdzību. Iepriekšējos gados ir bijušas visai nopietnas sūdzības par nepietiekamām drošības procedūrām, taču šī problēma nu ir novērsta, nepārtraukti palielinot apsardzes personāla skaitu un veicot citus uzlabojumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42905307sec.