Lonely Planet nāk klajā ar prognozēm, kā ceļosim nākotnē

Kā liecina tūrisma ceļvežu izdevēja "Lonely Planet" ekspertu komandas prognozes, ceļotāji nākotnē aizvien biežāk vēlēsies baudīt brīvdienas, tālruņu zvanu un ienākošo e-pasta vēstuļu netraucēti, kā arī labprātāk paļausies nevis uz anonīmām atsauksmēm internetā, bet gan vietējo iedzīvotāju ieteikumiem par to, ko ir vērts apskatīt un izbaudīt.

Atzīmējot 100. gadadienu kopš pirmā komerciālā pasažieru avioreisa, "Lonely Planet" un Starptautiskā Gaisa transporta asociācija (IATA) nākusi klajā ar 10 prognozēm par to, kā ceļosim nākotnē.

1. Ceļošana – ikdiena nevis greznība

Jēdziens "ceļošana" aizvien retāk tiks interpretēts kā aizbēgšana no ikdienas rutīnas, ko varam atļauties ļoti reti. Barjeras, kas cilvēkiem iepriekš liedza ceļot (piemēram, augstas aviobiļešu cenas), kļūs nemanāmākas.

2. Starptautisko festivālu drudzis

Pateicoties ātrākai un lētākai ceļošanai lidmašīnā, aizvien vairāk ļaužu dažādu kultūras, mākslas un izklaides pasākumu kalendāram varēs atļauties sekot globālā mērogā.

3. Lielisks lidojums

Sēdekļi, kas transformējami par guļvietām, slavenu šefpavāru gatavoti ēdieni un vīnu kartes, kas liek siekaloties pat pieredzējušiem vīnziņiem – turīgākajiem pasažieriem ceļošana lidmašīnā kļūst greznāka kā jebkad agrāk. Tomēr arī ceļotāji ekonomiskajā klasē nākotnē var gaidīt aizvien vairāk privilēģiju un komforta.

4. Lidostu evolūcija

Lidostas vairs netiks uzskatītas par haotiskām un bezpersoniskām vietām. Domājams, ka veiksmes stāsti par SPA centriem, dārziem un peldbaseiniem iedvesmos lidostās radīt tādu vidi, ka ceļotāji tās varēs pielīdzināt pat izsmalcinātiem kūrortiem un ar prieku būs gatavi tur uzkavēties.

5. Ceļojuma plānošana jūsu plaukstā

Jau šobrīd mobilās lietotnes aizvien biežāk kļūst par normu ikvienam, kas dodas ceļā; arī turpmāk paredzams, ka ceļotāji maksimāli izmantos mobilo tehnoloģiju sniegtās priekšrocības.

6. "Pieredzes viesnīcu" uzplaukums

Apmetoties viesnīcā, nākotnes ceļotājs gaidīs ko daudz vairāk kā tikai iespēju pārnakšņot. Tādēļ paredzams, ka popularitāti iemantos viesnīcas, kas saviem viesiem ļaus padziļināti iepazīt vietējo kultūru vai, piemēram, šokēs ar unikālu tematiku.

7. Videi draudzīgāka ceļošana

Tiek prognozēts, ka ceļotāji aizvien lielāku uzmanību veltīs tam, lai vidi saglabātu arī nākamajām paaudzēm, tādēļ gaidāms ekotūrisma uzplaukums.

8. "Atslēgšanās" vilinājums

Neskatoties uz tehnoloģiju sniegtajām iespējām, daudzi ļaudis tomēr novērtēs brīvdienas bez mobilā tālruņa vai e-pasta pastkastītes klātbūtnes. Tādēļ pastāv liela iespēja, ka viesnīcas nomaļos reģionos interneta pieslēguma un mobilo sakaru pārklājuma neesamību nākotnē pozicionēs kā trumpi nevis trūkumu.

9. Vislabākie gidi – vietējie iedzīvotāji

Ļaudis aizvien biežāk vēlēsies nokļūt vietās, kur nav citu tūristu iemītu taku – nav svarīgi, vai runa ir par neapdzīvotām salām vai mazpazīstamām ēstuvēm Barselonā. Tādēļ tā vietā, lai paļautos uz internetā lasītajām atsauksmēm, viņi rekomendācijas par to, kas noteikti jāredz un jāizbauda, vislabprātāk uzklausīs no kāda vietējā iedzīvotāja.

10. Virtuālā ceļošana

"Google Street View" jau šobrīd ikvienam interneta lietotājam sniedz nebijušas iespējas virtuāli izpētīt, piemēram, leģendārās Gīzas piramīdas vai nomaļo Svalbāras arhipelāgu. Tomēr tai pat laikā bažas par nākotni, kurā ceļotāji tā vietā, lai kravātu somas, izvēlēsies uzlikt galvā kādu virtuālās realitātes ierīci, ir nepamatotas. Tieši otrādi – ir pamats uzskatīt, ka virtuālās realitātes tehnoloģijas ļaus izaugt zinātkārai ceļotāju paaudzei, kuri darīs visu, lai ātrāk varētu doties ceļā un kāroto iepazīt dzīvē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40427899sec.