Pasaules lielāko pilsētu viesnīcas aicina izbaudīt Helovīna svētku atmosfēru

Ikgadu oktobra beigās visā pasaulē svin Helovīna svētkus jeb Visu svēto dienu. Šī tradīcija radusies Īrijā, no kurienes 18.gadsimtā tā nonāca ASV un vēlāk izplatījās arī citur pasaulē. Latvija Helovīna svinēšanā nav izņēmums. Lai aizgājušo gari neatpazītu dzīvos, cilvēki šajos svētkos jau no senseniem laikiem tērpjas biedējošās maskās un staigā pa ielām, lai aizbaidītu mošķus un citus briesmoņus. Par godu gaidāmajiem svētkiem, portāls Hotels.com ir sastādījis pilsētu sarakstu, kur var svinēt gada biedējošākos svētkus - Helovīnu, neiztērējot lielas naudas summas.

Katrai valstij raksturīgas savas populārākās atrakcijas un izklaides iespējas, kas liek atpūtniekiem aizmirsties un baudīt svētku atmosfēru. Saistībā ar gaidāmajiem svētkiem, Hotels.com papildina sarakstu ar biedējošākajām viesnīcām pasaulē. To skaitā ietilpst Austrālijas trešās lielākās pilsētas Brisbenas viesnīcas. Par vidēji 130 dolāriem interesenti var rezervēt numuru kādā no Brisbenas viesnīcām, kur katru gadu oktobrī notiek mirušo garu parāde. Kā nākamā populārākā vieta, kur apmesties Helovīna svinību laikā, ir Keiptauna, kas atrodas Dienvidāfrika. Te ceļotāji var apmeklēt Labās Cerības pili, kas ir tīts ar leģendām par koloniālo gubernatoru spokiem. Viesnīcas šajā pilsētā vidēji maksā 134 dolārus.

Trešajā vietā ierindojas Ņūorleānas viesnīcas. Tur vidējā viesnīcas likme ir 145 dolāri. Šai pilsētai esot krimināla reputācija, jo 19.gadsimtā šeit uzdarbojās sērijveida slepkava, kas nogalināja aptuveni simts melnādaino vergu.

Izskatot visus Eiropas valstu galamērķus, Hotels.com iesaka apmesties Edinburgā, Skotijā. Šajā pilsētā atrodas vienas no baisākajām pilīm un muižām, kur paugurainas ainavas ietītas biezā miglā. Savas drosmes apliecinātāji aicināti apmesties Edinburgas viesnīcā, kur vidējā numuriņa cena sastāda 145 dolāri par nakti.

Hotels.com nav pārsteigts par iegūtajiem rezultātiem. Proti, četri no Top10 Helovīna svinību galamērķiem atrodas ASV - valstī, kur šo svētku tradīcijas tiek popularizētas visvairāk.

Saraksts ar pasaulē labākajiem Helovīna svinību galamērķiem:

1.    Brisbena, Austrālija (130 dolāri)

2.    Keiptauna, Dienvidāfrika (134 dolāri)

3.    Ņūorleāna, ASV (145 dolāri)

4.    Filadelfija, ASV (146 dolāri)

5.    Edinburga, Skotija (147 dolāri)

6.    Čikāga, ASV (166 dolāri)

7.    Vašingtona, ASV (170 dolāri)

8.    Singapūra (175 dolāri)

9.    Parīze, Francija (176 dolāri)

10.   Londona, Anglija (195 dolāri)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55900407sec.