Jaunieši prezentēs inovācijas – biznesa idejas un risinājumus uzņēmumu izaicinājumiem

21. aprīlī Valmieras tehnikumā norisināsies DEMO diena jeb projekta Vidzemes inovāciju programma studentiem - VIPs 2. cikla noslēguma pasākums, kur kopumā 59 studējošie prezentēs piecu mēnešu laikā izstrādātos inovatīvos risinājumus.

Piektdien noslēgsies otrais inovāciju atbalsta programmas posms, kā ietvaros 16 komandas risināja dažādu Latvijas uzņēmumu dotos izaicinājumus vai attīstīja savas inovatīvās biznesa idejas. Liels lepnums ir par divām komandām, kas 2. cikla laikā jau paguvušas dibināt savus uzņēmumus! DEMO dienas gaitā gan pasākumā klātesošie, gan tiešraides skatītāji varēs iepazīties ar VIPs dalībnieku darba rezultātiem: mārketinga stratēģiju - “Piedzimt Vidzemes slimnīcā!”, taksometru izsaukšanas rīku Vidzemes reģionam, sadarbībā ar SIA “ZAAO” veikto pētījumu “Atkritumu apsaimniekošanas institucionālā modeļa optimizēšana” un jauniešu ieteikumiem, SIA “Rīgas brīvostas” dekarbonizācijas iespējām. Studējošo komandas iepazīstinās ar priekšlikumiem, kā  pārtikas ražošanas sektoram piesaistīt un noturēt jauniešus kā darbiniekus, kā labāk integrēt TV saturu sociālajos medijos. Tāpat jaunieši strādājuši pie inovācijām par dabai draudzīgāku iepirkšanās paradumu popularizēšanu.  

Klātienē varēs aplūkot izstrādātos produktu prototipus – mini koģenerācijas staciju, hidroponikas sistēmu, plānotāju – konstruktoru, liofilizētu dārzeņu un augļu pulverīšus mazuļiem un daudz ko citu. Protams, uzzināt vairāk arī par programmu un nesen kā izveidoto sadarbības platformu Vidzemes Augstskolas Ideju banka.

Par vērtēšanas rezultātiem un dalībnieku iespaidiem pēc pasākuma būs iespējams uzzināt projekta mājas lapā www.vips.va.lv .

Kā atzīst komandas Augsne dalībniece, Valmieras Valsts Pārgaujas ģimnāzijas skolniece Jolanta: “Risinot uzņēmēja doto izaicinājumu guvām ārkārtīgi vērtīgu un pavisam atšķirīgu pieredzi kā stundās sēžot un mācoties. Tu tiec iemests reālajā vidē! Tev ir jāsastrādājas ar citiem, Tu attīsti savas prasmes, pārbaudi sevi un saproti pie kā Tev vēl pašam ir jāstrādā.”

Komandas “27CLUB” dalībnieki – jaunieši no Valmieras tehnikuma un Vidzemes Augstskolas, kuri projekta ietvaros izstrādājuši divu uzņēmumu dotos izaicinājumus, iedrošina piedalīties ikvienu, sakot: “VIPs mums dod izcilu iespēju attīstīt savas zināšanas ne tikai teorētiski, bet arī praktiski. Augstās prasības motivē mūs strādāt profesionāli ar uzsvaru uz kvalitāti. Iegūtā pieredze, sagatavo mūs profesionālajai karjerai programmēšanas industrijā."

Projekta VIPs trešo jeb noslēdzošo posmu plānots uzsākt jau maija sākumā! Ikviens interesents aicināts sazināties ar VIPs komunikācijas speciālisti Līgu Vilcāni ([email protected], t 26943434) un sekot jaunumiem programmas sociālo mediju kontos.

Projekta partneri: Vidzemes Augstskola, Valmieras Attīstības aģentūra, Ventspils Augstskola. ERAF līdzfinansēts projekts “Vidzemes inovāciju programma studentiem – VIPS” Nr. 1.1.1.3/21/A/009 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.47833586sec.