Pārgājienu un velo cikla «Ziemeļu stiga» 4. posms – velobrauciens no Rencēniem uz Rūjienu

No Rencēnu centra, pa lauku ceļiem, gar Burtnieka ezeru, šķērsojot Sedas upi, lūkojot Oleru muižu, metot līkločus gar Rūjienas vecajiem zivju dīķiem, visbeidzot nonākot saldējuma galvaspilsētā Rūjienā. Tik aizraujošs un daudzveidīgs būs kāju un velo cikla “Ziemeļu stiga” 4. posms no Rencēniem uz Rūjienu 30. jūlijā.

40 kilometru garais, vidējas grūtības velobrauciens vedīs pa Rencēnu, Burtnieku un Rūjienas asfalta un zemes ceļiem, meža takām, dažubrīd arī braucot pa pļavām un meža stigām. Lai velobrauciens būtu pozitīvu piedzīvojumu piepildīts, aicinām pirms tā izvērtēt savu fizisko sagatavotību un izmantot drošības līdzekļus, pārvietojoties ar velosipēdu - cimdus un ķiveri. Velobraucienā neiztikt bez pieturvietām un stāstiem, tos  stāstīs brauciena vadītājs -  velo, pastaigu dabā un laivu braucienu entuziasts Toms Treimanis. Brauciena laikā paredzēta arī ekskursija Oleru muižā, bet par muzikālu sveicienu parūpēsies Līga Siliņa. Noslēgumā mielosimies ar sātīgu zupu un veselīgiem gardumiem no ZS “Adzelvieši”.

Maršruts būs lineārs. Dalībnieki aicināti ar saviem transportlīdzekļiem ierasties sākuma punktā - stāvvietā pie Rencēnu Kultūras nama, lai sagatavotos velo braucienam. Tad šoferiem būs jāpārvieto automašīnas uz noslēguma punktu Rūjienā un ar organizētu autobusu tie tiks atvesti atpakaļ uz maršruta sākuma punktu Rencēnos. Katrs dalībnieks, kurš būs reģistrējies, saņems pārgājiena tehnisko aprakstu, lai atbilstoši sagatavotos velobraucienam.

Velobrauciena dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc savu dalību aicinām pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot uz e-pastu [email protected] vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Bruņinieku ielā 1) līdz 29. jūlijam. Pārgājiena dalības maksa ir 5 EUR.

Pārgājienu un velo cikls sastāv no sešiem posmiem. Pirmais posms 23. aprīlī veda no Valmieras uz Strenčiem un bija veicams ar kājām 21 kilometra garumā. Otrais posms 4. jūnijā veda no Strenčiem uz Jērcēniem cauri Sedas purvam 21 kilometra garumā. Trešais posms 18. jūnijā no Jērcēniem caur Ēveli uz Rencēniem bija veicams ar velosipēdu 35 kilometru garumā. Ceturtais posms 30. jūlijā no Rencēniem gar Burtnieka ezeru un Oleru muižu uz Rūjienu būs veicams 40 kilometru garumā ar velosipēdu. 20. augustā 16 kilometru garumā ar kājām dosimies 5. posmā no Rūjienas uz Naukšēniem. Visbeidzot 6. posms 17. septembrī vedīs no Naukšēniem caur Piksāru baznīcu uz Latvijas - Igaunijas “Unguriņu” robežpunktu un būs 27 kilometru garš. Par katru posmu plašāka informācija sekos tīmekļvietnē visit.valmiera.lv.

Pārgājienu un velo cikla “Ziemeļu stiga” 4. posmu atbalsta ZS “Adzelvieši”.

Informējam, ka pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Uzņemtie fotoattēli un video var tikt izmantoti, lai atspoguļotu pārgājiena un velo ciklu norisi un popularizētu Valmieras novadu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.15182209sec.