29. septembrī – Zinātnieku nakts Vidzemes Augstskolā

Eiropas Zinātnieku nakts ir Eiropas līmeņa pasākums zinātnes un tās sasniegumu popularizēšanai, kas katru gadu notiek septembra pēdējā piektdienā. Plašākai sabiedrībai tiek atvērtas augstskolas, universitātes un zinātniskie institūti, lai ikviens interesents var tikties ar pētniekiem, doties ekskursijās, skatīties šovus, piedalīties eksperimentos un diskusijās.

Šogad Zinātnieku nakts norisināsies 2023.gada 29. septembrī. Šajā dienā arī Vidzemes Augstskola (ViA) īpašos pasākumos būs atvērta ikvienam interesantam, jo īpaši skolu jaunatnei un viņu pedagogiem, bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem.

ViA zinātniskā darba organizēšanai un veicināšanai izveidotas divas struktūrvienības: Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūts – HESPI un Sociotehnisku sistēmu inženierijas institūts – SSII.

2023. gadā jaunrades veicināšanai uzsākta Inovāciju kvartāla izveide, kurā sadarbojas ViA, Valmieras Integrētā bibliotēka, Valmieras Tehnikums, Valmieras Attīstības aģentūra, LIAA Valmieras biznesa inkubators, Valmieras novada pašvaldība un Vidzemes Plānošanas reģions. Eiropas Zinātnieku nakts Vidzemes Augstskolā šogad norisināsies jaunajā Inovāciju kvartālā – kopīgi ar partneriem veidotā jaunrades telpā Valmierā, Cēsu ielā 4.

No plkst. 16.30 līdz 19.30 Cēsu ielā 4, Valmierā būs atvērta “Zinātnes kafejnīca” un interesenti varēs doties “Pētnieku pastaigā”.

“Zinātnes kafejnīcu” apmeklēt aicināti vidusskolēni un studenti, kā arī skolēnu un studentu pētniecisko darbu vadītāji – skolotāji un docētāji. “Zinātnes kafejnīcas” mērķis ir skolēnu un studentu iepazīšanās ar dažādām pētījumu tēmām un, iespējams, savas “īstās” tēmas “satikšana”. Varbūt tā ir aprites ekonomika un klimata pārmaiņas vai viedās pilsētas un mākslīgais intelekts? “Zinātnes kafejnīcā” par dažādām aktuālām pētījumu tēmām būs iespēja sarunāties ar pieredzējušiem ViA pētniekiem un absolventiem. Turklāt kafejnīcas apmeklētāji varēs baudīt īpašo dienas piedāvājumu – “Ēdienkarti smadzenēm”.

Savukārt “Pētnieku pastaigas” laikā būs iespēja iepazīt Vidzemes Inovāciju kvartālu, kurā sadarbojas Vidzemes Augstskola, Valmieras Integrētā bibliotēka, Valmieras Tehnikums, Valmieras Attīstības aģentūra, LIAA Valmieras biznesa inkubators, Valmieras novads un Vidzemes Plānošanas reģions. Pētnieku pastaiga īpaši piemērota ģimenēm ar bērniem.

Abos pasākumos dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc no 15. septembra līdz 22. septembrim aicinām pieteikties:

Zinātnes kafejnīcai: https://ej.uz/29_09_23_kafe
Pētnieku pastaigai: https://ej.uz/29_09_23_pastaiga

Jāpiebilst, ka ViA Eiropas Zinātnieku nakts aktivitātes ievadīs konference “Kā pavirzīt atkritumu šķirošanai un novēršanai?”, kas notiks no plkst. 10.30 līdz 15.00 Eiropas Savienības mājā Aspazijas bulvārī 28, Rīgā. Pasākumā diskutēs par pavirzīšanas ietekmi uz pārtikas iepakojuma atkritumu samazināšanu un šķirošanu mājsaimniecībās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.519979sec.