Dodies ar klasi rudens piedzīvojumos Valmieras novadā

Kad vasaras zaļojošo koku lapas sāk krāsoties, ir atkal pienācis laiks sēsties skolas solā un krāt jaunas zināšanas. Lai enerģija un vēlme izzināt būtu neizsīkstoša, aicinām skolēnus doties aizraujošās ekskursijās Valmieras novadā!

Ceļo vēsturē!

Dodies uz Valmieras muzeja jauno ekspozīciju de Woldemer, atslēdz pilsētas vēsturi un ceļo stāstā par seno Valmieru, tās noslēpumiem un dārgumiem. Valmieras muzejā iepazīsti dažādas senās gudrības, darbojoties kopā ar zinošu muzejpedagogu. Naukšēnu Cilvēkmuzejā uzzini par naukšēniešu vēstures notikumiem un ļaujies slavenā Naukšēnu disko dejas solim. Aplūko unikālas ekspozīcijas un baudi muižas atmosfēru Mazsalacas muzejā. Fantāziju zeme Neonija ievedīs fantāziju pasaulē, pārsteidzot ar putnu dziesmām, ūdens čaloņu, unikāliem ūdenskritumiem un pilošām gleznām. Savukārt ekskursija Valmierā ar gidu atklās interesantus pilsētas stāstus, un, uzkāpjot Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas tornī, varēsi vērot pilsētu no putna lidojuma.

Izzini interesanto!

Koprades darbnīca DARE būs īstā vieta radošām izpausmēm, kur ekskursijā iespējams iepazīt vairāk nekā 20 dažādas iekārtas un piedalīties radošās darbnīcās. Valmieras tehnikums jauniešus līdz 9. klasei izvedīs izzinošā un radošā ekskursijā ar iespēju darboties praktiski. Dodies aktīvā 4 km garā izbraucienā ar sliežu velosipēdiem ZRailbikes pa šaursliežu dzelzceļa atzaru no Zilākalna ciema līdz kūdras purvam, bet Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centrā ZTornis apskati vēsturisko ekspozīciju un pacelies virs Zilākalna ar virtuālās realitātes palīdzību. Fotoorientēšanās spēle Burtnieku muižas parkā raisīs prieku, interesi, izziņu un modinās jautrības garu, bet Latvijā vēl nebijis notikums brīvā dabā Gani aitu saliedēs visu klasi.

Atklāj dārgumus!

Valmieras novadā top gardākais saldējums – ieskaties Rūjienas saldējuma brīnumainajā ražotnē un nodegustē garduma daudzveidīgās garšas! Ģimenes uzņēmumā Vaidava Ceramics ieraugi, kā ar rokām tiek veidoti skaisti trauki no tīra Latvijas māla un radošajās darbnīcās izgatavo kādu trauku pats. Savukārt Mucu muzejā aplūko ozolkoka mucas un seno mucinieku instrumentus, kā arī kopā ar meistaru piedalies to tapšanā. Radošajā darbnīcā Ziepju Pērles saimnieces pavadībā darini smaržīgas, interesantas formas ziepes, bet kalēja darbnīcā Kalnmesteri saimnieks izrādīs savu metālkalumu ekspozīciju un aicinās līdzdarboties kalēja smēdē. Ingas Loginas filcēšanas darbnīcā uzzini, kā top filcētas pirts cepures, čības, zābaki un daudzas citas lietas, kā arī pats varēsi iemēģināt savu roku filcēšanā. Viesojoties Granberry sukāžu ražotnē, saimnieces pavadībā uzzini, kā tiek ražotas sukādes, toties šokolādes gardumu ražotnes R Chocolate meistardarbnīcā atklāj šokolādes gatavošanas meistarstiķus un pagatavo savu kārumu.

Iepazīsti skaisto!

Aplūko, samīļo un pabaro visdažādākos mājdzīvniekus un mājputnus Latvijas lauku amatniecības un dzīvnieku sētā Mini Zoo Mežiņi, ar majestātiskajiem dzīvniekiem zirgiem iepazīsties Valmiermuižas stallī, bet saimniecībā Gredzenmuiža dodies kazu terapijas tūrē. Iespaidīgāko skatu uz Gaujas senleju vēro tieši no Sietiņeža – viena no Latvijas skaistākajiem iežiem un lielākā baltā smilšakmens atseguma Baltijā. Toties Vīsraga dabas taka, kurā  viens no pieturpunktiem ir arī skatu tornis, pārsteigs ar skaistiem dabasskatiem un dabas daudzveidību – šeit vari ieraudzīt arī kādu īpašu putnu sugu. Dodies 3 km garā pastaigā pa Skaņākalna dabas parku un atklāj brīnumainus dabas veidojumus. Nonākot Oleru muižā, sajūti senās lauku muižas kādreizējo dzīvesveidu un dodies pastaigā pa netālu esošo  Oleru purva dabas taku, taču MiniCiemā aplūko dažādas atpazīstamas ēkas miniatūru aprisēs. Ievērojamākos Valmieras apskates objektus ieraugi no Valmieras galvenās ielas – Gaujas – puses, dodoties izbraucienā ar Gaujas tramvaju, savukārt izbraucienā ar kruīza kuģīti Made Marija pārliecinies par Burtnieka ezera skaistumu un iepazīsti stāstus audiogida pavadībā.

Atpūties aizraujoši!

Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā gaida piedzīvojumi – izklaidējies tīklu kubā, pārvari šķēršļus un laidies ar trosi pāri Gaujai! Piedalies misijās jautrā garā lāzerparkā Shooter, bet īstu adrenalīna devu noķer peintbolā Valmiera. Valmieras peldbaseinā atpūties dažādu izmēru baseinos un relaksējies atpūtas zonas pirtīs, straumju baseinā un bērnu zonā. Sportiskā garā sacenties ar klasesbiedriem mini golfa spēlē atpūtas parkā Avoti, savukārt piedzīvojumu kompānijas Timemachine komandu spēles visus saliedēs. Kinoteātris Gaisma pārsteigs ar jaunākajām filmām un gardāko popkornu, taču bērnu izklaides centrā Brīnumu mežs ļaujies atpūtas priekam bumbu baseinos, slidkalniņos, batutu parkā un citās atrakcijās. Izpriecājies Beverīnas koka skulptūru parkā un labirintos -  80 dažādas lielformāta āra spēles un atrakcijas, 6 labirinti un vairāk kā 370 koka skulptūras liks acīm iemirdzēties!

Piedāvājumu katalogu meklē šeit, toties ar interaktīvo piedāvājumu objektu karti iepazīsties šeit.

Citas idejas pieturpunktiem klases ekskursijā smelies visit.valmiera.lv. Piedzīvojumi Valmieras novadā Tevi gaida!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.70728397sec.