Valmierā skanēs mūzikālais projekts «Laiks. Tu. Lūgšana»

Veidojot tradīciju Jauno gadu iesākt, stiprinoties gadsimtus pārdzīvojušā, skaistā, garīgā mūzikā un kopīgā lūgšanā, ar jaunu programmu atgriežas muzikālais projekts “Laiks. Tu. Lūgšana”. 2024. gada  3. janvārī Rīgas Vec. sv. Ģertrūdes baznīcā tika piedzīvots koncertuzveduma pirmatskaņojums. Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā koncerts skanēs 7. janvārī plkst. 18.00.

Koncertuzvedumā piedalās dziedātāja Aleksandra Špicberga un vīru vokālā grupa, flautists Andis Klučnieks, ģitārists Vladimirs Kudrins un sitaminstrumentālists Elvijs Endelis, kā arī vokālā grupa “Puikas”.

Jaunajā koncertprogrammā “Laimes flauta I Laiks. Tu. Lūgšana”, līdzīgi kā pirmajā “Laiks. Tu. Lūgšana. Dziedājumi un Arvo Perts”, skan dažādu gadsimtu un tradīciju baznīcas dziedājumi un lūgšanas dažādu pasaules tautu valodās. Koncertā izskan dziedājumi spāņu, grieķu, armēņu, baznīcslāvu, latviešu valodās. Līdzās pavisam seniem anonīmu autoru dziedājumiem rindojas dziedājumi no kolorītiem, tautas mūzikā balstītiem, pagājušā gadsimta komponistu radītiem garīgās mūzikas opusiem – “Kreoliešu mesa” un “Flamenko mesa”. Īsts pārsteigums klausītājiem ir dziedājums no beļģu franciskāņu mūka komponētās “Lubas mesas”, kas pārsteidz ar Āfrikas tautas bantu tradicionālās mūzikas krāsām.

Programmas vadmotīvs – cilvēka iekšēju cīņu ceļš, visa mūža garumā meklējot Patiesību.

Līdzīgi kā iepriekšējā programmā, dziedājumi mijas ar instrumentālām skaņu gleznām. Šoreiz galvenajā lomā – flauta! Patiesi! Ne jau viss cilvēka dvēselē notiekošais ir izsakāms vārdos! Pašos tās dziļumos mītošo šoreiz ļauts izdziedāt flautām un stabulēm izcilā flautista, multiinstrumentālista Anda Klučnieka sniegumā. Savukārt dienvvidzemju kolorītu un temperamentu palīdzēs uzburt izcilie instrumentālisti Vladimirs Kudrins un Elvijs Endelis.

Emocionālajā gara pārdzīvojumā klausītāja ceļabiedre un vienlaikus atskaites punkts ir  Gaisma, ļaujot piedzīvot līdzpārdzīvojuma, atmiņu un jaunu atklāsmju mirkļus. Gaismu režija arī šoreiz Ivara Vācera rokās.

Programmas moto izvēlēti persiešu dzejnieka Rūmī vārdi: "Spēlē laimes flautu! Tu pats esi melodija." 

“Projekta pirmā programma “Laiks. Tu. Lūgšana” saņēma augstu klausītāju un mūzikas kritiķu novērtējumu. Izskanējuši jau astoņi šīs programmas koncerti! Tas deva ierosmi iesākto turpināt. Pasaules tautu garīgo dziedājumu klāstā ir tik ārkārtīgi daudz muzikālo opusu, kas klausītājiem Latvijā ir maz zināmi. Mūsu mērķis ir meklēt un atrast kopsaucējus – vienojošo. To, kas uzrunā un stiprina cilvēkus visā pasaulē neatkarīgi no tautības, dzimuma, vecuma, jo vairāk par visu šodien pasaulē, tostarp mūsu Latvijā, nepieciešami garā stipri, vienoti ļaudis,” vēsta programmas producente Māra Špicberga.

Aicinām visus svētdien, 7. janvārī, plkst. 18.00 uz Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcu, kur vēlreiz savu stāstu izstāstīs Laimes flauta!

Koncerts vienā daļā, norises ilgums: 1 stunda 20 minūtes.

Biļetes: https://www.bilesuparadize.lv/lv/performance/28883. Pieejamas atlaides pensionāriem, skolēniem, studentiem. Jaunums – iespēja iegādāties biļeti, izvēloties konkrētu sēdvietu vai ieejas karti, kas paredz iespēju klausīties koncertu, ieņemot kādu no nenumurētajām sēdvietām baznīcas sānu daļās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45349097sec.