Aicinām būt kopā barikāžu laika atceres norisēs Valmieras novadā

Kopā mēs varam daudz, bet apņēmība to darīt sākas mūsos pašos. Pateicoties par drosmi, rīcību un stāsta turpināšanu, aicinām būt kopā barikāžu laika atceres norisēs Valmieras novadā.

Valmierā

Aicinām uz barikāžu aizstāvju atceres norisi  19. janvārī plkst. 14.00  pie Barikāžu piemiņas akmens. Gaidāms vēstures skolotājas un novadpētnieces Inetas Amoliņas stāstījums par barikāžu laiku, kā arī Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Jāņa Baika uzruna. Norisē piedalīsies Zemessardzes 22. kaujas nodrošinājuma bataljona pārstāvji un Valmieras 4. skautu vienība, uzstāsies Kocēnu Kultūras nama vokālais ansamblis “Imera”. Atceres norisi vadīs Valmieras Drāmas teātra aktieris Artis Jančevskis.

Jāpiemin, ka no plkst. 10.00 līdz 18.00 jaunsargu un skautu uzraudzībā pie Barikāžu piemiņas akmens degs piemiņas ugunskurs. Ikviens aicināts iedegt svecīti pie piemiņas akmens vai mājās, atceroties un godinot barikāžu aizstāvjus.

Brenguļos

18. janvārī plkst. 17.00 barikāžu aizstāvju atceres norise notiks Brenguļos.

Burtniekos

19. janvārī plkst. 17.00 aicinām uz barikāžu laika atceres norisi Burtnieku Kultūras centrā. Būs tikšanās ar barikāžu dalībniekiem un atmiņu stāsti. Ikviens aicināts apskatīt fotoliecības par barikāžu laiku. Par muzikālu sveicienu parūpēsies Burtnieku Kultūras centra vokālais ansamblis “Pieskāriens”. Kopābūšana un kopādziedāšana – aicinām!

Dikļos

19. janvārī plkst. 19.00 Dikļu Kultūras centrā barikāžu atcerei veltītā norisē piedalīsies saksofonu ansamblis “Valmieras meitenes” un Dikļu amatierteātris.

Ēvelē

19. janvārī plkst. 14.00 barikāžu aizstāvju atceres norise notiks Ēveles Tautas namā.

Jeru pagastā

No 15. līdz 26. janvārim Jeru pagasta bibliotēkā skatāma fotogrāfiju izstāde “Dzirkstis no barikāžu ugunskura”.

Mazsalacā

21. janvārī, pieminot un atceroties 1991. gada janvāra barikādes, plkst. 17.00 piemiņas ugunskura iedegšana norisināsies Mazsalacas Saieta laukumā. Plkst. 17.30 Mazsalacas Kultūras centrā piemiņas dienas uzrunas, piedaloties Valmieras Kultūras centra senioru vīru korim “Baltie bērzi”, vadītāja Inga Zirne.

Mūrmuižā
19. janvārī plkst. 19.00 aicinām uz atceres norisi Mūrmuižā. Piedalīsies aktieris Ivo Martinsons un mūziķis Aleksandrs Savickis.

Trikātā

Aicinām būt kopā 19. janvārī plkst. 10.00 pie Saieta nama Depo Trikātā. Skanēs atmiņu stāsti, degs ugunskurs.

Šogad aprit 33 gadi, kopš 1991. gada janvāra barikādēm, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji nevardarbīgi aizstāvēja valsts brīvību pret militāriem uzbrukumiem un neatkarības pretiniekiem. Var teikt, ka ar 1991. gada barikādēm noslēdzās atmodas laika nevardarbīgā pretošanās kustība, nereti saukta arī par Dziesmoto revolūciju. Atmodas laika dziesmas vienoja cilvēkus, stiprinot to drosmi stāties pretī PSRS politiskajai iekārtai un iestāties par savas valsts neatkarību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.30166507sec.