Izzini vēsturi, arī piesakot individuālu muzeja apmeklējumu Valmieras novadā

Izzini vēsturi, arī piesakot individuālu muzeja apmeklējumu Valmieras novadā

Preses izdevumi, kas drukāti pirms vairāk nekā 90 gadiem, ekspedīciju materiāli, vārdnīcas, tostarp jau 19. gadsimtā izdotās. Tā ir daļa no pieejamās literatūras Valmieras muzeja lasītavā. Tāpat  saistoši materiāli pieejami Mazsalacas muzejā un Naukšēnu Cilvēkmuzejā. Papildu muzeju sagatavotajiem piedāvājumiem ikviens interesents, piesakoties individuālam apmeklējumam, aicināts muzejos gūt plašāku ieskatu dažādos vēstures notikumos vai, iespējams, pētīt savas dzimtas vēsturi.

“Muzejs ir īpaša vieta, kur ikviens var sajust pētniecības garu. Arī Valmieras muzeja īpašumā, apmeklējot arhīvus ārvalstīs, nonākušas unikālas laika liecības. Piemēram, Lībekas arhīvā atradu senu dokumentu ar pievienotu zīmogu. Uz tā bija Valmieras ģerbonis. Pārsteigums bija, ka ģerbonis bija uz dokumenta, kas ir par diviem gadsimtiem senāks, salīdzinot ar mums tolaik pieejamo senāko dokumentu, kur bija Valmieras ģerbonis. Tādējādi pastiprināta interese par kādu vēstures posmu var aizvest līdz pārsteidzošiem atklājumiem. Ir pierādījies, ka arī muzeja lasītavas un pieejamie krājuma materiāli glabā stāstus, kas kādam būs īpašs atklājums,” aicina Liene Rokpelne, Valmieras muzeja Vēstures nodaļas vadītāja.

Valmieras muzeja atklātais krājums pieejams ikvienam apmeklētājam Izstāžu namā esošajā ekspozīcijā “Mājā un sētā”. Savukārt pētnieciskos nolūkos sīkāk ar krājumu iespējams iepazīties, iepriekš piesakoties, to aicinām darīt, zvanot pa tālruni 64207635. Arī grāmatu krātuves lasītava pieejama ar iepriekšēju pieteikšanos, sazinoties ar Novadpētniecības un apmeklētāju centra vadītāju Ingrīdu Zīriņu, zvanot pa tālruni 64207640 vai rakstot uz e-pastu [email protected].

Valmieras muzejā iespējams pieteikties arī individuālai konsultācijai, zvanot Vēstures nodaļas vadītājai pa tālruni 64207636 vai rakstot [email protected].

Mazsalacas muzejā ir iespēja pieteikties individuālai konsultācijai un iepazīties ar neeksponētajiem materiāliem. Konsultāciju lūdzam iepriekš saskaņot un vienoties par tikšanās laiku, rakstot uz [email protected] vai zvanot pa tālruni 26519165.

Naukšēnu Cilvēkmuzejā, lai uzzinātu plašāku informāciju par interesējošu jautājumu, aicinām iepriekš pieteikties, rakstot uz [email protected] vai zvanot pa tālruni 26452037. Aicinām arī informēt par interesējošo tēmu, lai pirms apmeklējuma atlasītu materiālus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4795742sec.