Valmieras muzejā atklās izstādi «Laika dārzs»

Valmieras muzejā atklās izstādi «Laika dārzs»

2024. gada 6. aprīlī plkst. 13.00 Valmieras muzeja Izstāžu namā atvērs mākslinieču Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas izstādi “Laika dārzs”. Tā skatāma līdz 29. maijam.

“Laiks vienmēr virzās uz priekšu. Laiks neapstājas un to nevar pagriezt atpakaļ. Uz ceļa dažādos laikos esam satikušās, kādu brīdi gājušas blakus, tad ceļš ir sazarojies, katra ir devusies pa savu ceļu savā laikā, līdz ceļi atkal krustojušies. Laiks mūs ir atvedis šeit un tagad. Dārzā mēs visas četras esam atkal satikušās, lai dalītos ar savu laika redzējumu,” stāsta mākslinieces.

“Katra strādājam individuāli “Laika dārza” tēmā – ļaujamies fantāzijai un ideju realizēšanai, neietekmējoties cita no citas, tāpēc interesanti, ka, ejot šos dažādos dārza ceļus, satiekamies vienuviet izstāžu zālē,” stāsta Antra Galzone.
“Ir izvēle – klausīties apkārt esošajās negācijās vai ieklausīties cerībā. Man gribētos likt vienādības zīmi: daba = sieviete, dabas varenība = sievietes iekšējā pasaule, saules gaisma = sievietes spēks,” tā Gita Sirmā.

“Dārza tēma ir neizsmeļama. Mums katrai ir atšķirīgs dārzs, ir iespaidi par pasaules dārziem. Šobrīd mani piesaista raupjuma apvienojums ar smalkumu. Šķūnis, pļava, nedaudz mežonīgs dārzs. Tautasdziesmas,” stāsta Laila Strada.
“Kas dārzā, kas dārzā, bitīt’ rožu dārziņā. Rožu dārzs, sakņu dārzs, augļu dārzs, garšvielu dārzs. Klostera ārstniecības augu dārzs. 19. gadsimta muižas dārzs. Paradīzes dārzs. Putnu dārzs. Monē dārzs Živernī. Īva Senlorāna dārzs Marrākešā,” uz izstādi aicina Biruta Jansone.

“Laiks mūs – Antru Galzoni, Gitu Sirmo, Lailu Stradu un Birutu Jansoni – ir atvedis šeit un tagad – Valmieras muzejā 2024. gada pavasarī. Dārzā mēs visas četras esam atkal satikušās, lai dalītos ar savu laika redzējumu.” 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59875607sec.