Daudz laimes 730. dzimšanas dienā, Valmiera!

Valmieras pilsēta no 8. līdz 10.augustam ar daudzveidīgu pasākumu programmu atzīmēs 730. dzimšanas dienu, kas būs šīs vasaras krāšņākais notikums. Pilsētas svētku devīze – Radošā nemiera Valmiera!

Svētku laikā iecerētas daudz jaunas, radošas un Valmierā vēl nebijušas aktivitātes, ko papildinās jau iemīļotas un neatņemamas pilsētas svētku tradīcijas. Valmierā pirmo reizi tiks veidots Electrolux pop-up restorāns, kurā maltīti gatavos Latvijā zināmi pavāri – novadnieki Mārtiņš Sirmais, Ēriks Dreibants un Jānis Sproģis (Trīs pavāru restorāns "Tam labam būs augt"), Māris Jansons (restorāns "Bibliotēka Nr.1"), Jānis Siliņš (Dikļu pils) un Valters Zirdziņš ("Valtera restorāns"). Pop-up restorāns ir ēdināšanas iestāde, kas var pēkšņi uzrasties visdīvainākajā vietā uz nenoteiktu, visbiežāk – īsu termiņu. Pop-up restorāna klienti nekad iepriekš nezina, kāda būs ēdienkarte, jo parasti ir jāēd tas, ko pavārs iecerējis.

Svētku laikā notiks Siera kluba organizēti Siera svētki un pasākums "Lauki ienāk pilsētā". Tā laikā pilsētā tiks izveidota īsta lauku sēta ar degustācijām, Latvijai raksturīgajiem mājdzīvniekiem un mājputniem, ar lauksaimniecības nozaru dižošanos, kā arī spēlēm un konkursiem visām paaudzēm.

Ņemot vērā valmieriešu paustos ierosinājumus, pilsētas svētkos vairākas aktivitātes norisināsies Viduslaiku stilā un noskaņās. Viena no tām – Valmieras muzeja organizētais Viduslaiku tirgus. Tirdziņā ikviens varēs novērtēt amatnieku prasmes un iemaņas, iegādāties un aplūkot pavisam īstus dzīvniekus un pierādīt savu varēšanu vairākos tematiskos pārbaudījumos, piemēram, kā tapt par bruņinieku.

Jau otro gadu svētku ietvaros Valmierā notiks Teātra festivāls bērniem un jauniešiem "NoMadI", izrādot gan latviešu, gan ārzemju teātru izrādes.

Svētkus bagātinās Starptautiskais gaisa balonu festivāls "Valmieras kauss 2013" – iecerēti gaisa balonu lidojumi, degļu šovs un gaisa balonu spīdēšana.

Tematiski svētku pirmā diena būs veltīta kino baudīšanai, otrās dienas akcents – vakars romantiskās noskaņās. Īpaša noskaņa valdīs gan pie Dzirnavu ezeriņa, gan Rātslaukumā, gan Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā, gan arī pilsētas centrā un Dīvaliņa pļavās. Iecerēts arī ugunsšovs uz Gaujas, kas Valmierā nav bijis jau vairākus gadus. Savukārt svētku kulminācija būs 10.augustā, kad Valmierā notiks gan Viduslaiku tirdziņš, Siera svētki, gan dažādas aktivitātes bērniem un jauniešiem. Īpaša uzmanība tiks pievērsta zaļajām lietām un videi draudzīgam dzīvesveidam. Svētku noslēgumā jau tradicionāli tiks sveikti apbalvojumu "Gada valmierietis" un "Goda valmierietis" ieguvēji un notiks balle pilsētas estrādē. Šogad iecerēts aicināt kopā visus apbalvojumu "Gada valmierietis" un "Goda valmierietis" ieguvējus, kuri šādu titulu ieguvuši kopš 1999. gada.

Organizatoriem palīdzēs Vidzemes Augstskolas studenti, kuri līdzdarbosies konkrētu svētku aktivitāšu īstenošanā, darbosies informatīvajā teltī, atbildēs uz valmieriešu un pilsētas viesu jautājumiem, kā arī iemūžinās pasākumus fotogrāfijās un video sižetos.

Svētku programmu skatiet šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49636102sec.