Dodies pārgājienā Rēzeknē un tās apkārtnē

Jau pagājušajā gadā Latgalē tika pabeigta Garo pārgājienu maršruta “Ezertaka” marķēšana un pašlaik katram interesentam ir iespēja doties pastaigās pa Latgali apmēram 1107 km garumā, sekojot balti-zaļi-baltām norādēm uz dabas objektiem un ceļa zīmēm. Savukārt šogad pārgājienu entuziasti tiek aicināti iesaistīties aizraujošā piedzīvojumā – Latgales Pārgājienu dienas – astoņi pārgājieni astoņās vietās Latgales reģionā.

17.jūnijā dosimies “Ezertakas” Rēzeknes posmā, startējot no Kovšu ezera gandrīz pašā pilsētas centrā, pārgājienu noslēdzot atpūtas vietā “Zīdu kolns” pie Rāznas ezera. Kopējais distances garums ir 22 km, un tās garumā pārgājiena vadītājs Lauris iepazīstinās ar apkārtnes ievērojamiem objektiem, kā arī pastāstīs dažādus interesantus faktus par reģiona vēsturi un dabu. Mierīgākiem ceļotājiem, kas nav gatavi garajai distancei, tiks piedāvāts mērot īsāku “ģimeņu distanci”, kas kopumā sastādīs 8 km un noslēgsies pie zirgu saimniecības “Hevo”, Rēzeknes novada Griškānu pagastā.  Izejot cauri pilsētai, apskatīsim gan Sv. Nikolaja vecticībnieku lūgšanu namu, gan veco ebreju kapsētu. Rēzeknes apkārtnē redzēsim Tuču smilšu karjeru, vecticībnieku sētu Bondaros, Dukstigala baznīcu un citus objektus.

Pārgājiens sākies plkst. 09:00, no kemperu atpūtas zonas “Camper Park Rēzekne” (Ezera iela 9b), kur gājiena dalībniekiem būs iespēja atstāt arī savas automašīnas. Gan īsākās, gan garās distances finiša punktos būs nodrošināts transports atpakaļ uz startu.

Dalība pārgājienā ir bez maksas. Aicinām paķert līdzi ūdeni un kaut ko uzkožamu! Noslēgumā būs iespēja nobaudīt siltas pusdienas un iegūt medaļu. Par papildus maksu gājiena dalībniekiem būs unikāla iespēja plkst. 17:00  izbraukt pa Rāznas ezeru ar eleganto sarkankoka buru jahtu “Sea Esta”.

Piesakies pārgājienam, lai baudītu Latgales mierpilno dabu, kultūru, svaigo gaisu un saulaino vasaru!

Pieteikties pārgājienam iespējams šeit: https://ej.uz/EzertakaRezekne

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44599199sec.