Koncertu sērija «Laiks un mēs»: Nacionālo biedrību kultūras namam – 20

Pirms divdesmit gadiem, 2004. gada maijā, Rēzeknē savas durvis vēra Nacionālo biedrību kultūras nams (NBKN) – unikālā kultūras iestāde, kura apvieno vietējos mazākumtautību amatiermākslas kolektīvus. Par godu iestādes jubilejai rēzekniešiem un pilsētas viesiem tiek piedāvāta krāšņa un daudzveidīga pasākumu programma gandrīz visa gada garumā.

Nacionālo biedrību kultūras nama paspārnē darbojas desmit mazākumtautību kolektīvi (krievu, ukraiņu, baltkrievu, poļu). Dziesmu ansambļi, deju un teātra kolektīvi vieno dažādu tautību pieaugušos un bērnus, jo māksla vieno visus.

Runājot par integrāciju un sabiedrības saliedēšanu, NBKN kolektīvi piedalās Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos. Dziesmu un deju svētku repertuāra apgūšana ir visīstākā iedziļināšanās latviešu un latgaliešu kultūrā. NBKN telpās turpina profesionāli attīstīties teātris “Joriks”, kura paspārnē darbojas bērnu un jauniešu teātra studija.

NBKN kolektīvi sākuši gatavoties 20. gadu jubilejai jau pērnā gada rudenī un piedāvā skatītājiem un klausītājiem uzmanībai koncertu sēriju “Laiks un mēs”.

25. februārī plkst. 16.00 koncertā “Aiz dziesmas dziesma nāk” uzstāsies trīs kolektīvi: vokālais ansamblis “Harmonija”, ukraiņu dziesmu ansamblis “Vodograj” un kazaku dziesmu ansamblis “Debeszils zieds”. Programmā skanēs dziesmas latviešu, latgaliešu, ukraiņu un krievu valodā. Pasākuma vadmotīvs – mīlestība. Mīlestība vienam pret otru, pret dzimto zemi, pret dziesmu.

3. martā plkst. 15.00 – teatralizēts koncerts “Lidojošais kuģis”, kurā piedalīsies bērnu un jauniešu kolektīvi “Zdravinka” un “Ručejok”, kā arī jauniešu teātra studija Larisas Ščukinas vadībā.

17. martā plkst. 16.00 paredzēts koncerts “Piedošanas svētdiena”, kurā tautas un autordziesmas izpildīs NBKN kolektīvi un viesi – amatiermākslas kolektīvs no Jēkabpils.

7. aprīlī plkst. 18.00 koncertā “Māsas” uzstāsies Londonas Mūzikas skolas Operas kursa absolventi, tostarp arī mūsu novadniece Darja Ščukina. Meitenes dziedās operu solo partijas, duetus un trio.

20. aprīlī plkst. 18.00 NBKN kamerzālē notiks literārais vakars “Dzeja vieno” ar Latgales dzejnieku dalību. Ieeja brīva.

27. aprīlī plkst. 17.00 aicinām uz koncertu “No sirds uz sirdi”, kurā uzstāsies poļu sieviešu koris “Jutrzenka”, folkloras kopas un jaunie solisti, kuri dzied poliski.

11. maijā plkst. 16.00 laukumā pie NBKN gaidāms “Tautu pikniks”.

12. maijā plkst. 17.00 pasākumu kulminācija – lielais jubilejas koncerts “Laiks un mēs”. Tajā piedalīsies nacionālo minoritāšu kolektīvi, teātra “Joriks” aktieri un viesi.

9. jūnijā plkst. 17.00 – Baltkrievu kultūras biedrības un vokālā ansambļa “Suzorje” koncerts “Pulcē draugus”.

Kā pastāstīja NBKN direktore Svetlana Semeņaka, koncertprogrammas, kurās piedalīsies divi vai trīs kolektīvi, būs mobilas – tās viesosies arī Rēzeknes novada kultūras namos. “Pagaidām neatklāšu visas radošās ieceres, bet centīsimies iepriecināt mūsu skatītājus ar pārsteigumiem. Jubilejas notikumu programma ar šiem pasākumiem vēl nebeigsies. Aicinu visus kopā atzīmēt Nacionālo biedrību kultūras nama skaisto jubileju,” – tā NBKN direktore. Jāpiebilst, ka biļetes uz koncertiem jau ir pieejamas NBKN un GORS kasēs, kā arī vietnē bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.16546583sec.