«Ziemas sonātes» Lūznavas muižā

2024. gada 28. janvārī plkst. 15.00 Lūznavas muižā kamermūzikas koncertā “Ziemas sonātes” izcilā flautiste Dita Krenberga un arfiste Dārta Tisenkopfa-Muselli klausītājus priecēs ar smalku franču un itāļu mūzikas izlasi.

Kamermūzikas koncertprogrammā skanēs Marka Bertomjē miniatūrās “Piecas nianses”, Nino Rotas rotaļīgā Sonāte flautai un arfai, kā arī Kamila Sensānsa virtuozā un daudzkrāsainā “Fantāzija”.

Dita Krenberga flautas spēli apguvusi Latvijas Mūzikas akadēmijā pedagoga Imanta Sneibja klasē, kā arī pie pasaulslaveniem flautistiem Dž. Golveja un A. Nikolē. Dita piedalījusies Bostonas simfoniskā orķestra kursos Tenglvudas Mūzikas centrā no 1989. līdz 1990. Gadam, kur flautiste sadarbojusies ar mūzikas pasaules autoritātēm – Leonardu Bernsteinu, Seidži Ozavu, Džefriju Teitu, Jo Jo Ma u. c.

Dita Krenberga ir vairāku prestižu mūzikas konkursu laureāte: 11 gadu vecumā viņa ieguva Starptautiskā ierakstu konkursa Concertino Praha 80 laureātes un jaunākās dalībnieces titulu; 1982. gadā – 1. vietu Starprepublikāniskajā pūtēju konkursā Sauļos, Lietuvā; 1988. gadā – Grand Prix un Zelta medaļu 34. Marijas Kanalsas Starptautiskajā mūzikas konkursā Barselonā, Spānijā; 1991. gadā kļuva par Starptautiskā konkursa “Prāgas pavasaris” laureāti; 1992. gadā – par 48. CIEM konkursa diplomandi Ženēvā, Šveicē.

Dita Krenberga kā soliste un kamermūziķe koncertē gan Latvijā, gan Eiropā, ASV un Japānā. No 2006.–2018. gadam D. Krenberga ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistare. No 2018. gada Em. Dārziņa mūzikas skolas flautas spēles pedagoģe. No 2011. gada D. Krenberga ir P. Vaska fonda locekle.
1995. gadā iznāca Ditas Krenbergas pirmais solo albums, savukārt 2007. gadā kopā ar pianisti levu Ošu izdots CD

“Laikmeta ainavas”. D. Krenberga saņēmusi divas Latvijas Lielās mūzikas balvas –2000. gadā “Par izciliem sasniegumiem izpildītājmākslā”; un 2017. gadā kategorijā “Gada koncerts” par P. Vaska Flautas koncerta atskaņojumu. 2009. gadā Dita Krenberga saņēma valsts augstāko apbalvojumu – Triju zvaigžņu ordeni “Par spilgtu devumu mūzikā un nopelniem Latvijas vārda popularizēšanā pasaulē”.

Dārta Tisenkopfa-Muselli 2018. gadā ar izcilību ieguvusi maģistra diplomu ar specializāciju arfas spēlē Parmas konservatorijā pie profesores Emanuela Degli Esposti. Specializējusies arī baroka lautas spēlē pie profesora Gian Luca Lastraioli. Regulāri koncertē kā soliste un kamermūziķe, popularizējot savu instumentu šajos mūzikas lauciņos Latvijā. Kopš 2019. gada janvāra darbojas Liepājas Simfoniskā Orķestra sastāvā.

Mūziķe guvusi atzinību vairākos starptautiskos konkursos, tostarp 2019. gadā 3. prēmiju International Harp Competition “Suoni D’Arpa” Itālijā kategorijā “Duets ar arfu”. Pēdējos gados guvusi arī 1. prēmiju XXVII starptautiskajā kamermūzikas konkursā “Riviera della Versilia – Daniele Ridolfi” Itālijā, un 1. absolūto prēmiju starptautiskajā muzikālā izpildījuma konkursā “Clara Wieck Schumann”, kā arī 2. prēmiju starptautiskajā arfistu konkursā “Suoni d’arpa”. Kā soliste vairākkārt uzstājusies ar Liepājas Simfonisko orķestri, tostarp pirmatskaņojot Riharda Dubras “Concerto pour Deux Dames”, ar Jelgavas un Ventspils kamerorķestriem, un ar Orchestra Regionale Emilia Romagna un Orchestra Simfonica di Conservatorio di Parma. Muzicējusi vairākos starptautiskos festivālos, tostarp Mantova Chamber Music Festival, laikmetīgās mūzikas festivālā “Traiettorie” Itālijā un festivālā “Liepājas Vasara”.


Ieejas maksa 10,00 €.
Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs, internetā un uz vietas Lūznavas muižā.
Koncertprogramma Lūznavas muižā skanēs ar Rēzeknes novada pašvaldības atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84449601sec.