Vācijā notiek Ziemassvētku tirdziņi

Katru gadu no jauna Kristus bērniņš nāk un reizē ar viņu vairākas nedēļas pirms Svētvakara klāt ir arī Ziemassvētku un Adventes tirdziņi. Pirmssvētku pasākumi Vācijā sākas pirmajā Adventes nedēļā, šogad no 25. līdz 27.novembrim.

 

Saskaņā ar Frankfurtes Tūrisma Centrāles sniegtajām ziņām, katru gadu Ziemassvētku un Adventes tirdziņus apmeklē apmēram 160 miljoni cilvēku. Daudziem tirdziņiem ir gadsimtiem senas tradīcijas.

 

Kopumā Vācijā ir apmēram 2500 Ziemassvētku tirdziņi: gan lieli kā Berlīnē, Hamburgā, Štuttgartē, Nirnbergā un Minhenē, gan mazi, kā, piemēram, tirdziņš, kurš atrodas blakus Šokolādes muzejam, Reinas krastā, Ķelnē. Pārdevēji ir tērpti košos tērpos, un pārdod preces, kādas bija apgrozībā jau pirms 500 gadiem. Šī tirdziņa moto ir „Viduslaiki”. Tieši tādēļ ceļu starp stendiem izgaismo lāpu un sveču gaisma.

 

Visvecākais Ziemassvētku tirdziņš ir Štriceļu tirgus Drēzdenē. 15.gadsimtā tur varēja nobaudīt garas, ar mandelēm un augļiem pildītas ruletes, priekšteci. Šim tirdziņam tā tik raksturīgos vaibstus piedod gan izgaismotā eglīte, gan „Pflaumentoffel“ - tradicionāls Ziemassvētku simbols, no žāvētām plūmēm veidots skursteņslauķis, gan lielākā Ziemassvētku piramīda pasaulē (14 metrus augsta).

 

Viens no populārākajiem Ziemassvētku tirdziņiem Vācijā ir Kristusbērna tirdziņš Nirnbergā, kura pirmsākumi meklējami jau 17.gadsimtā, un tam ir radušies vairāki „pēcteči“ Ziemeļamerikā. Pats „Kristus bērns“ katru gadu pirmajā Adventes svētdienā atklāj šo tirgu.

 

Citās pilsētās ir pat vairāki Ziemassvētku tirdziņi. Berlīnē Ziemassvētku gaidīšanas laiku saīsināt cenšas apmēram 50 Ziemassvētku tirdziņi, Ķelnes iekšpilsētā tādi ir seši.

 

To, ka arī mazpilsētu Ziemassvētku tirdziņiem ir sava burvība, var pārliecināties Prīnē, pie Šimzē ezera, kur no apmēram 50 Kristusbērna tirdziņa stendiem gaisā vējo iecukurotu augļu smarža, karstvīna un piparkūku aromāts.

  

 

Vācijā ir sastopami arī neskaitāmi „alternatīvie“ Ziemassvētku tirdziņi. Daži atrodas uz ūdens, citi pārdod tikai dabai draudzīgus produktu, citi aptver veselu ciemu.

 

iens no 50 Vācijas galvaspilsētas tirdziņiem ir Apkārtējai videi draudzīgais Berlīnes Ziemassvētku tirdziņš. Tas atšķiras ar to, ka, atrodoties Berlīnes vidū - Sofijas ielā, tas piedāvā tikai ekoloģiski tīrus un videi draudzīgus produktus. Neatkarīgi no tā, vai tiek pārdoti mākslas darbi vai veģetārie ēdieni, notiek godīga un apkārtējas vides saudzējoša tirdzniecība. Var nobaudīt arī karstvīnu, tas gan ir nedaudz dārgāks kā citur, toties ienākumi tiks ziedoti lietus mežu atjaunošanai.

 

Visvairāk Ziemassvētku tirdziņi atrodas uz laukiem. Ķelnes Ziemassvētku tirdziņš turpretī atrodas uz ūdens. Līdz pat Ziemassvētkiem uz lielākā pasažieru kuģa Reinā „MS Maincas ģērbonis“ tā apmeklētāji var baudīt gan karstvīnu, gan ēst mandeles un iegādāties dāvanas. Uz kuģa atrodas 40 stendi, kā arī visu papildina brīnišķīgs skats uz Ķelnes vecpilsētu.

 

Lielākais alternatīvais Ziemassvētku tirgus „Tollvood“ atrodas Minhenē. Katru gadu 650000 apmeklētāju apmeklē Terēzienvīzi - Oktoberfesta norises vietu. Uz 30000 kvadrātmetru lielā laukuma notiek koncerti, lasījumi, teātri, mākslas izstādes. Apmeklētāji var nobaudīt gan eksotiskos ēdienus, gan īstas bavāriešu delikateses.

 

Šajā festivālā apvienojas gan māksla, gan komercija, gan ražas novākšanas svētku iezīmes. Apmeklēt šo tirdziņu ir iespējams līdz pat šā gada 31.decembrim. „Tollvood“ festivāls notiek ne tikai Ziemassvētkos, bet arī vasarā (2006.gadā no 14.jūnija līdz 9. jūlijam).

 

Franku pilsētas Zommerhauzenas Ziemassvētku tirdziņš ir daudz mazāks nekā Tollvood festivāls, bet toties viss, 1800 iedzīvotāju lielais ciemats, pārvēršas krāšņi dekorētā tirgū, ar vairāk kā 50 stendiem. Gan mājās, gan šķūņos un garāžās, kā arī baznīcā amatnieki pārdod savus izstrādājumus. Arī Vinterhauzenā notiek savas Ziemassvētku atrakcijas.

 

Kaut ko vairāk par Pirmsziemassvētku tradicionālajiem sarīkojumiem un tirgiem, var uzzināt, apmeklējot Vācijas lielākā Transporta kluba ADAC mājas lapu www.adac.de/reiseservice un ADAC - pasākumu kalendāru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Delfinārijs un dinozauru parks-25.05.24 Nikos Travel
Sākam vasaras sezonas populārākos braucienus- Delfinārijs un dinozauru parks. Priecāsies gan bērni, gan pieaugušie. Smaidiem piepildīta diena! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74591208sec.