Ko apskatīt Singapūrā - iesaka tūrisma aģentūra Lattur

Singapūras Zooloģiskais dārzs

Visā pasaulē ir pazīstams ārkārtīgi skaistais Singapūras Zooloģiskais dārzs, kurā dzīvnieki netiek turēti krātiņos. Visslavenākie zooloģiskā dārza iemītnieki ir orangutani no Borneo un Sumatras salām. Viena no interesantākajām un izglītojošākajām ekspozīcijām – Pirmatnīgais Mežs, kurā apmeklētāji var saņemt daudz informācijas par ekosistēmām un tropiskā meža dabu. Tas ir vienīgais zooloģiskais dārzs pasaulē, kas sniedz unikālu iespēju pabrokastot vai iedzert tēju kopā ar orangutanu. Visi apmeklētāji var gūt neaizmirstamus iespaidus par Zooloģiskā dārza Teātrī sniegtajiem dzīvnieku priekšnesumiem.

Čainatauna

Singapūras apmeklējums nav iedomājams bez pastaigas pa Čainataunu – kolorītu rajonu, kurā dzīvo, strādā un atpūšas ķīniešu emigranti. Ieskatieties zivju tirgū, kurā saimnieces izmisīgi kaulējas, iegādājoties jūras veltes, vai piedalieties tradicionālajā ķīniešu tējas ceremonijā, ko pavada mūzika un dziedāšana. Apmeklējiet vietējos antikvariāta veikaliņus vai ķīniešu aptiekā, kurā tiek piedāvāti simtiem dažādu ārstniecisku augu, nopērciet ārstniecisko ziedi „Tīģera Balzāms”. Aplūkojiet slavenos ķīniešu tempļus, kas izrotā šo kvartālu un noteikti piedalieties dievkalpojumā Šri Mariamman templī, kas atrodas tieši Čainataunas centrā.

Mazā Indija

Pastaigājoties pa Kembel Leinu vai Galeriju Mazajā Indijā, jums šķiet, ka jūs esat ieradies īstajā Indijā: šeit šūpojas izsmalcinātas jasmīnu virtenes, visur tiek pārdotas aromātisku malto garšvielu un karija paciņas, garastains papagailis pareģo likteni, bet ļoti mūsdienīgā indiešu restorānā Komalas, kur var ātri ieturēt garšīgas pusdienas, gatavo tradicionālos nacionālos veģetāros ēdienus.

Nacionālais rezervāts Bukit Timah

Šeit redzams lielāks skaits augu sugu, nekā sastopams visā Ziemeļamerikā. Šī rezervāta teritorijā atrodas arī augstākais punkts Singapūrā – Bukit Timah kalns (164 metri). Džuronga Putnu parks Apmeklējiet lielāko Putnu parku Dienvidaustrumāzijā; šeit starp pārsteidzošām atrakcijām jūs ieraudzīsiet pasaulē lielāko (30 metri) mākslīgo tā saucamo Putnu Ūdenskritumu; interesanta ir arī „Pingvīnu parāde” – vieta, kurā pingvīni dzīvo apstākļos, kas tuvi apstākļiem Dienvidpolā; šeit iespējams aplūkot arī Dienvidaustrumāzijas Putnu aploku, kurā katru dienu skatītajiem tiek „inscenēts” negaiss, kā arī lieliskie priekšnesumi „Fudži pasaules plēsējputni” un „Džuronga Putnu parka Zvaigžņu šovs”.

Nakts safari

Nepalaidiet garām aizraujošu iespēju apmeklēt pasaulē pirmo nakts zooloģisko dārzu! Tajā jūs varēsiet iepazīties ar dzīvnieku nakts dzīvi, dodoties 45 minūtes ilgā pastaigā ekskursiju tramvajā vai izraugoties vienu no trim kājāmgājēju maršrutiem. Pastaigājoties pa parka teritoriju, jūs apmeklēsiet astoņas ģeogrāfiskās zonas. Nakts vēsumā būs iespējams apmeklēt arī „nakts iemītnieku” demonstrēto priekšnesumu.

Singapūras Botāniskais dārzs

Pastaigājieties pa pirmatnīgo mežu, ieklausoties ritmiskajā circeņu priekšnesumā. Ja jums patīk orhidejas, apmeklējiet valdzinošo Nacionālo orhideju parku, kurā jums aizrausies elpa, redzot tur augošo fantastisko ziedu krāsu viesuli.

Dabas parks Sungei Buloh

Iepazīstieties ar unikāliem dzīvniekiem un gājputniem Dabas parkā Sungei Buloh. No septembra līdz martam šeit mitinās putni, kas ierodas pārziemot pat no Austrumsibīrijas. Labākais laiks parka apmeklējumam – rīta stundas. Āzijas civilizāciju muzejs Šī muzeja ekspozīcijās atainoti visi svarīgākie notikumi sociālajā sfērā, politikā un ekonomikā Ķīnas vēsturē, šeit izstādīti labākie ķīniešu mēbeļu, keramikas, nefrīta izstrādājumu paraugu un pārsteidzoši mākslas darbi.

Singapūras Mākslas muzejs

Svētceļojuma vieta mākslas cienītājiem; tā atrodas bijušajā Svētā Džozefa institūtā - pirmajā zēnu skolā Singapūrā, ko uzcēla katoļu priesteri no Francijas. Muzejā savākti eksponāti, kas iepazīstina ar Singapūras un Dienvidaustrumāzijas valstu moderno un tradicionālo mākslu.

Brauciens uz Džohor Bahru

Pastaiga pa ietvi aizvedīs jūs uz citu valsti – Malaiziju. Džohor Bahru – Malaizijas dienvidu vārti un Džohoras štata karaliskā galvaspilsēta. Pēc imigrācijas formalitāšu nokārtošanas jūs brauksiet gar krasta līniju garām administratīvajam centram un Pilij – karaliskās ģimenes rezidencei. Pievērsiet uzmanību Sultan Abu Bakar Mosk klasiskajai arhitektūrai. Ekskursija ietver arī amatnieku centra apmeklējumu, kur jums būs iespēja aplūkot vietējos mūzikas instrumentus no bambusa un pavērot dejas „anklongk” un „lban”, kā arī audumu izgleznošanu – roku darbu. Jūs ieraudzīsiet karaliskās ģimenes Mauzoleju un malajiešu ciematu, kurā var pavērot vietējo iedzīvotāju vienkāršo dzīvi. Pirms atgriešanās Singapūrā jūs brauksiet cauri pilsētas centram.

Orhideju ieleja Kukapa

Tā ir populārākā ekskursija ārpus pilsētas. Iespēja veselu dienu vērot dzīvi laukos. Vispirms jūs aizvedīs uz orhideju plantāciju (100 hektāru platībā), kur tiek audzētas 80 sugu tropiskās orhidejas. Pēc tam – alvas izstrādājumu fabrika. Apstāšanās gumijkoku plantācijā. Un visbeidzot – ciemats uz pāļiem. Brauciens laivās uz zivju fermu. Ekskursijā ietilpst pusdienas, kurās tiek pasniegtas pēc jūsu gaumes pagatavotas zivis.

Malakka

Malakka ir no arhitektūras un vēsturiskā viedokļa bagāta pilsēta; tā atrodas Malaizijas pussalas rietumu piekrastē. Agrāk to bija kolonizējuši portugāļi, dāņi un briti. Malakkā jūs ierodaties Dienvidu Ekspresī, kas brauc garām dažādām plantācijām. Vienā no vietējiem restorāniem Malakkā jūs gaida pusdienas. Ekskursijā iekļauta Čeng Hun Teng tempļa, sena ķīniešu tempļa Malaizijā, apmeklējums, pastaiga pa slaveno seno Džonkera ielu. Šeit jūs ieraudzīsiet Svētā Pāvila baznīcas drupas. Pakalnu piekājē atrodas tas, kas palicis pāri no portugāļu cietokšņa Porta de Santjago.

Nakts piedzīvojums

Ekskursija sākas ar braucienu laivās pa Singapūras upi, lai aplūkotu Singapūras vēstures mantojumu. Pēc vakariņām Klark Kvei restorāna jūs braucat pa Bendžamina Šeara tiltu uz Santeka pilsētu, lai aplūkotu Veselības Avotu. Nākama pieturvieta – Bagisa ciems, kur jums būs iespēja pakaulēties, iegādājoties preces. Noslēgumā jūs ierodaties Rafla viesnīcā, visvecākajā viesnīcā Singapūrā.

Austrumu un centrālie līdzenumi

Ekskursija sākas ar Sultan Mosk apmeklējumu, kur jums būs iespēja ieraudzīt malajiešu nacionālās mākslas un rokdarbu izstrādājumus. Jūs ieraudzīsiet vietējos meistarus audumu apgleznošanas darbā. Pēc tam jūs brauksiet cauri modernai apbūvētai muižai; jūs pārsteigs spilgtais kontrasts starp jauno un veco, kad apmeklēsiet pilsētas centru Tampinsu. Pēc tam vizīte uz Čanga cietuma muzeju. Jūs ieraudzīsiet Otrā Pasaules kara laikā celtas baznīcas kopiju. Ekskursija turpināsies Čanga ciemā, kur jums būs iespēja izdarīt daudz izdevīgu pirkumu: iegādāties apģērbus, paklājus un daudz ko citu.

Sentoza

Viena no slavenākajam salām Singapūrā. Tas ir elegants kūrorts, izklaides parks, paredzēts visu vecumu apmeklētājiem. Šeit ir ne tikai aizraujošas atrakcijas, bet arī Dienvidaustrumāzijā lielākais okeanārijs „Zemūdens pasaule”, kurā mīt vairāk nekā 6000 jūras iemītnieku; kultūras un vēstures tematiskais parks „Senā Tangu dinastija”. Akvaparks, akrila tunelis ar kustīgo celiņu, kurā nesteidzoties var novērot jūras iemītnieku dzīvi, „vulkānu zeme”, „dziedošās strūklakas” šīs un daudzas citas atrakcijas aizkavēs jūs salā visu dienu. Sentozā ir ne tikai lieliskas pludmales, bet arī 2 golfa laukumi, lagūnas peldēm, „Āzijas ciems”, ūdens parks – „Fantāzijas sala” un „Vulkānu valsts”. Šeit ir arī muzeji, kuru ekspozīcijās sīki atainota Singapūras jūras vēsture, stāstīts par tās dibinātājiem un notikumiem no valsts dzīves ieskaitot Otrā Pasaules kara gadus. Nesen tika uzcelts Merliona Tornis. Tajā ar lāzertehnikas palīdzību tiek demonstrēta aina „Merliona pacelšanās”. Ainas no ķīniešu mitoloģijas tiek atainotas slavenajā Hau Par Villa, kur simtiem statuju, kas ataino senās leģendas, atdzīvojas ar elektroniskās „burvestības” palīdzību – šīm ainām līdzīgas neatrast visā Āzijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Novatours
,


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6686821sec.