Pārbaudi, vai proti pareizi atpūsties atvaļinājuma laikā

Stresa pilna ikdiena un stresa pilns atvaļinājums? Gatavojoties jaunajai atvaļinājumu sezonai, uzziniet, kādi ir svarīgākie priekšnoteikumi, lai atvaļinājums patiešām sniegtu kāroto atpūtu, nevis turpinātu ikdienas stresu arī brīvajās dienās.

Pareiza plānošana

Izvēlies atvaļinājuma pavadīšanai vietu, kas tevi patiešām interesē! Tā var būt gan SPA viesnīca kādā no kaimiņzemēm, eksotisks tālais ceļojums vai brīva nedēļa kādā Latvijas lauku viesu namā, galvenais, lai tā ir vieta, uz kuru patiešām vēlies doties un kur tev piedāvā tieši to, ko tu no sava atvaļinājuma vēlies: skaistumkopšana, pirts, izjādes ar zirgiem, makšķerēšana vai riteņbraukšana – izvēlies to, ko vēlies tu pats.

Priecājies savlaicīgi

Jo ilgāk pirms atvaļinājuma tu par gaidāmo ceļojumu priecāsies, jo ilgāks būs tavs prieks! Arī prieks pirms došanās ceļā sniegs atvieglojumu un atpūtu. Sameklē informāciju par vietu, uz kuru dosies, pārdomā, kā vēlies pavadīt laiku, un ļauj sev priecāties patīkamās priekšnojautās.

Dodies atvaļinājumā atslābinājies

Atvaļinājumam nevajadzētu sākties ar stresu, jo tad būs grūtāk no tā izvairīties arī turpmākajās dienās. Vislabāk, ja starp pēdējo darba dienu pirms atvaļinājuma un došanos ceļā ir vismaz viena brīva diena. Savlaicīgi parūpējies par darbu nodošanu, lai atvaļinājuma laikā nebūtu jādomā par nepadarītiem pienākumiem. Arī kofera savlaicīga sakrāmēšana palīdzēs mazināt stresu pirms aizbraukšanas un radīs patīkamu satraukumu. Rūpīgi izplāno došanos uz lidostu, paredzot pietiekamu laika rezervi, vai aizved savu auto uz servisa pārbaudi, ja gatavojies doties ceļā ar auto. Tad pēdējā brīdī nebūs jāuztraucas par nenovērstām tehniskām kļūmēm.

Atvaļinājums ir laiks atpūtai

Parūpējies pats par to, lai atvaļinājuma laikā izdotos atslēgties no ikdienas. Tas nozīmē arī to, ka nevajadzētu regulāri pārbaudīt darba e-pastu, un arī mobilajam tālrunim nav nepārtraukti jābūt pie rokas. Atvaļinājums ir laiks, kad nodarboties ar sevi, pārdomāt savu dzīvi, savas vēlmes un sapņus, atrast iekšēju mieru.

Samazini apgriezienus

Apzināti kusties lēnāk, atļauj sev būt mierīgam un līdzsvarotam, kāds nevari būt ikdienā. Elpo dziļi un ieklausies sevī, sava ķermeņa un dvēseles vajadzībās, tā vietā, lai skrietu no viena apskates objekta pie nākamā, no viena programmas pasākuma uz citu. Gara pastaiga vai mīļākās grāmatas lasīšana – dari to, kas tev tajā brīdī sagādā prieku un labsajūtu.

Atgriezies ikdienā lēnām

Pēc atgriešanās no atvaļinājuma centies uzreiz neierakties iepriekšējos paradumos un ikdienas pienākumos. Arī šajā laikā palīdzēs viena papildus diena starp atgriešanos mājās un pirmo darba dienu. Neļaujies nepadarāmo darbu stresam, tā izdosies ilgāk saglabāt atvaļinājuma laikā iegūto mieru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99123287sec.