10 galamērķi, kur tūristi mēdz piedzīvot vilšanos [1]

Tas kaut reizi notiek ar ikvienu ceļotāju – jūs nonākat gadiem iekārotajā galamērķī, nofotografējaties, palūkojaties apkārt un pieķerat sevi pie domas: "Tik vien bija?".

Lai gan daļa no populārākajiem tūrisma objektiem patiešām spēj sagādāt neaprakstāmas emocijas, daudzi no tiem ceļotāju vidū bieži tiek pārvērtēti.

Britu tūrisma žurnāls Wanderlust savā interneta vietnē apkopojis to galamērķu sarakstu, kuros tūristi visbiežāk piedzīvo vilšanos.

1. Brīvības statuja, Ņujorka, ASV

Apmeklējot vienu no pasaulē ievērojamākajiem pieminekļiem, var piedzīvot pamatīgu vilšanos. Ja tik ļoti gribas nofotografēt ASV brīvības simbolu, pietiek ar bezmaksas braucienu uz Steitenailendas prāmja klāja, kura maršruts teju skar Brīvības saliņu.

2. Luvras muzejs, Parīze, Francija

Lielākā daļa tūristu, kas apmeklē Luvru, to vēlas darīt viena iemesla dēļ – lai redzētu Monu Lizu. Taču kādēļ? No attāluma vērojot pasaulslaveno gleznu, tās izmēri daudz nepārsniegs pastmarkas lielumu, taču nokļūšana tai tuvāk var izrādīties visai sarežģīta.

3. Stounhendža, Lielbritānija

Lai kā arī nebūtu, Stounhendža būtībā ir akmeņu krāvums lauka vidū. Nav ļauts nokļūt pietiekami tuvu, lai tiem pieskartos, turklāt tuvumā nav nekā cita, ko apskatīt – ne muzeja, ne tūristu centra. Neaizmirstiet arī par Britu salām raksturīgajiem laika apstākļiem, kuri visticamāk jūs nelutinās.

4. Romas Kolizejs, Itālija

Kolizejs ir pazīstamākais piemineklis Romā – par to liecina vien tūristu pūļu drūzmēšanās, lai tajā iekļūtu. Laika apstākļi Itālijas galvaspilsētā parasti ir pieņemami visa gada garumā, taču pastāv liela iespēja, ka pēc Kolizeja apmeklējuma tie jau būs izmainījušies. Un, ja gaidīšana garajā rindā tomēr neizjauks jūsu ekskursiju, par šķērsli var kļūt kabatzagļu izstrādātās viltības.

5. Pizas tornis, Roma, Itālija

"Spožā" ideja par fotogrāfijām, kurā jūs dažādos veidos atbalstītu leģendāro, uz vienu pusi sasvērušos Pizas torni, protams, nav slikta, taču ņemiet vērā, ka līdzīgas brīvdienu bildes albumā glabājas miljoniem tūristu visā pasaulē.

6. Holivudas Slavas aleja, Losandželosa, ASV

Leģendārā Holivudas Slavas aleja patiesībā ir kas pilnīgi pretējs kinoindustrijas un šovbiznesa spožajam glamūram – šeit pārsvarā atrodami vien noplukuši suvenīru veikaliņi, slavenību parodisti un bariem izmisušu tūristu, turklāt tas viss – parastā, netīrā Losandželosas ielā.

7. Astronomiskais pulkstenis, Prāga, Čehija

Tas ir trešais vecākais astronomiskais pulkstenis pasaulē, un nevar noliegt – visai iespaidīgs. Taču tūristiem visbiežāk nākas pavadīt veselu stundu, lai sagaidītu pulksteni nozvanām. Ar to ekskursija arī noslēdzas – varat droši svītrot šo objektu no sava galamērķu saraksta.

8. Lielais Ķīnas mūris

Vēl viens tūrisma objekts, kura sniegtais gandarījums ceļotājiem bieži tiek pārvērtēts. Ja Ķīnas mūri, kā runā, tik tiešām var saskatīt no kosmosa, tad, iespējams, tāda ainava būtu daudz izteiksmīgāka nekā uz Zemes novērojamā.

9. Lasvegasa, ASV

"Grēku pilsētas" neizmērojamās popularitātes fenomenu jokojot mēdz dēvēt par vienu no dzīves lielākajām mistērijām. Bezgaumīga, bezdvēseliska, uzkrītoši spoža pilsēta, kurā pavadītais laiks pamatā ietver komunicēšanu ar apreibušiem un koši, taču lēti tērptiem ļautiņiem.

10. Lielais kanjons, Arizonas štats, ASV

Tas, protams, ir neiedomājams dabas brīnums, taču pēc sešu stundu brauciena no Lasvegasas un īsa skatiena dziļajā aizā nākas atzīt, ka "prieki beigušies", jo teju identisks skats vērojams visā Lielā kanjona garumā. Turklāt pēcāk jāvelta vēl vismaz dažas apnicīgas stundas automašīnā, lai atgrieztos kādā pietiekami lielā pilsētā, kur remdināt izsalkumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Gaida 11/22/2013 11:41 Sarakstu, manuprāt, iesniedzis īsts rūgumpods. Vai pārsātināts īgņa. Nestrīdēšos par katru poziciju, izņemot Las-Vegasu, kur neesmu bijusi. Vajag būt drosmei pateikt, ka Lielais Ķīnas mūris sagādās vilšanos. To var redzēt pat no kosmosa! Pēc mēneša darbiņā Ķīnā, gandrīz vienīgais, ko atceros ar patiesu apbrīnu ir Ķīnas Lielais Mūris.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Eiropas Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13445306sec.