Padomi, kā nepieļaut mobilo ierīču izlādēšanos

Nav noslēpums, ka aktīviem ceļotājiem var nākties nokļūt neapskaužamās situācijās, kad daba nekautrējas paust savu varenību – viesuļvētrās, sniegputeņos, zemestrīcēs vai pat cunami.

Ne tikai dažādu dabas kataklizmu laikā, bet arī ikdienā ceļotājiem jārūpējas, lai viņu mobilās ierīces būtu izmantojamas pat tad, ja jāsadzīvo ar ilgstošu energoapgādes pārrāvumu.

21. gadsimtā pārsvarā izplatīti vien neilgi elektroenerģijas piegādes traucējumi, taču atsevišķos pasaules punktos ārkārtas situācijās tie reizēm var ieilgt pat vairākas dienas. Šādos gadījumos mobilais tālrunis var kļūt par vienīgo līdzekli, kā sazināties ar ārpasauli, turklāt katastrofas situācijās tas var kalpot teju par dzīvības glābēju.

Lai gan daudzās pasaules valstīs elektropadeves traucējumu gadījumā tiek ziņots arī par neiespējamību sazināties pa mobilo tālruni, nereti tīkla pārklājums pilnībā nezūd. Bieži vien mobilo sakaru bāzes stacijās uzstādīti rezerves enerģijas ģeneratori, kas vismaz vairākas stundas pēc avārijas nodrošina sakaru iespējamību.

Jebkurā gadījumā mobilā tālruņa akumulatora uzlādēšana ir īpaši būtiska, tādēļ piedāvājam četrus padomus, kā rūpēties par ierīces funkcionalitātes nodrošināšanu, lai kur jūs atrastos.

Iegādājieties iekārtu akumulatoru lādēšanai automašīnā

Ja bieži pārvietojaties ar automašīnu, var apsvērt strāvas pārveidotāja iegādi. Ierīce, kuras specifikācijā norādīta 150 vai vairāk vatu jauda, ļaus uzlādēt ne tikai mobilos tālruņus, bet arī klēpjdatorus, planšetdatorus un citas elektroniskās iekārtas. 

Mobilo tālruņu auto lādētāji ir vēl izplatītāki, turklāt tie nemaksā pārāk dārgi. Var iegādāties gan universālas ierīces, gan konkrētam tālruņa modelim paredzētas. Tās, protams, savu uzdevumu paveiks teicami, taču strāvas pārveidotāja gadījumā pieejama plašāka funkcionalitāte.

Iegādājieties pārnēsājamu akumulatoru uzlādes ierīci

Tūristu vidū pēdējā laikā popularitāti iemantojušas pārnēsājamas akumulatoru uzlādes ierīces. Izmantojot, piemēram, šādu iekārtu, bez problēmām varēsiet skatīties iemīļotās filmas visa transatlantiskā lidojuma garumā – tā spēj veikt vairākas uzlādes viedtālruņiem un pat par aptuveni 40 procentiem "atdzīvināt" jaunākā iPad 11 560 miliamperstundu bateriju.

Izmantojiet klēpjdatora USB pieslēgvietas

Protams, ne vienmēr pie rokas būs klēpjdators, taču, izmantojot atbilstošu kabeli, mobilo tālruni var ērti uzlādēt caur USB pieslēgvietu. Ja jūsu klēpjdators ārkārtas situācijā tomēr nav izlādējies, bet tālruņa baterijas indikators norāda uz drīzu iekārtas atslēgšanos, samaziniet datora displeja apgaismojumu līdz minimumam vai izslēdziet ekrānu pavisam, ja iespējams, lai paildzinātu tā akumulatora darbības laiku.

Izslēdziet nevajadzīgas aplikācijas un funkcijas

Visbeidzot jāpiemin dažādu funkciju deaktivizēšana jūsu tālrunim – īpaši tas attiecināms uz viedtālruņu aplikācijām, Bluetooth un WiFi savienojumiem. Ārkārtas gadījumā visticamāk vajadzēs vien piezvanīt vai saņemt zvanu, tādēļ pārējo funkciju aktivizēšana tobrīd nebūs aktuāla. Baterijas darbības laiku paildzinās arī displeja apgaismojuma samazināšana, bet viedtālruņu īpašnieki var meklēt īpašas akumulatoru pārvaldības aplikācijas, piemēram, "Battery Doctor".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 13.05.2024 Orientēšanās diena ar Sandru Grosbergu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. maijā jūs gaida lieliska iespēja piedalīties meistarklasē un pieredzes apmaiņā ar Latvijas elites sportisti orientēšanās - Sandru Grosbergu! | Skatīt vairāk
2 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Autokross Brenguļos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. maijā no plkst. 8.00 Brenguļu autotrasē tiks atklāta 2024. gada Latvijas autokrosa čempionāta sezona. | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12509894sec.