Pieci padomi, kā ārzemēs neizskatīties pēc tūrista

Tūristu no parasta iedzīvotāja ir viegli atšķirt jebkurā valstī – sākot ar civilizēto Lielbritāniju līdz pat netīrīgajai Indijai. Un šo atšķirību aktīvi izmanto krāpnieki, kabatzagļi un negodprātīgi taksisti.

Saskaņā ar Skyscanner sniegtajiem ieteikumiem, šie ir galvenie aspekti, pie kuriem ikvienam tūristam būtu jāpiedomā:

1. Izvēlieties ceļvežus un kartes elektroniskā, nevis drukātā formātā

Nav labāka signāla par to, ka esat tūrists, ja stāvat uz ielas un ar pirkstu velkat līdzi tās nosaukumam – it īpaši Āzijas valstīs, kur tūristiem operatīvi 'metas palīgā' kāds vietējais brīvprātīgais. Par laimi, mūsdienās tam ir daudz elektronisko aizvietotāju. Piemēram, viedtālruņiem un planšetēm ir pieejams detalizētu digitālo karšu klāsts, bet cilvēks, kas ilgi pēta savu telefonu, nepievērš īpašu uzmanību.

2. Atstājiet mājās savu jostas somu

Tagad tās lieto galvenokārt tirgus pārdevēji vai tūristi. Jostas soma skaidri un gaiši pasaka: "Lūk, šeit ir visa mana skaidrā nauda un dokumenti!" Laba alternatīva ir josta ar slepeno kabatu, kurā ietilpst apmēram 1000 dolāru vai eiro. Tomēr drošs paliek drošs – vislabāk ir sadalīt naudu, glabājot to vairākās kabatās un apģērba nodalījumos vienlaicīgi. Svarīgi, lai šīs apģērba kabatas būtu pēc iespējas tuvāk ķermenim, bet somu kabatas – pēc iespējas dziļākas.

3. Laicīgi izpētiet vietējās naudaszīmes

Ne visās valstīs nauda izskatās vienādi. Piemēram, Tuvo Austrumu valstīs jūs nesastapsiet ciparus uz vietējām naudaszīmēm. Līdz ar to ir saprātīgi izpētīt, kā izskatās konkrētās valsts valūta, lai nemocītu vietējos iedzīvotājus, kamēr jūs ilgstoši pārskaitāt svešzemju naudu.

4. Nesteidziet vilkt "Es mīlu Ņujorku" suvenīrkreklu, kamēr esat Ņujorkā

Pamatojums ir gluži vienkāršs – šāds uzraksts vēsta, ka jūs esat ārzemnieks, kas tikko atgriezies no suvenīru bodes. Tāds tūrists kļūst par vieglu lomu tirgotājiem un visiem iespējamajiem zagļiem un krāpniekiem.

5. Izvairieties no apģērba ar nacionālo simboliku

Krievu tūrists, kas uzvelk T-kreklu ar uzrakstu 'CCCP' vai 'RUSSIA' var mierīgi aizmirst par domu sajaukties ar vietējo pūli. Turklāt šāda rīcība no tūrista puses bieži vien mudina vietējos iedzīvotājus izteikt domas par to, cik ļoti viņiem patīk vai nepatīk konkrētās nācijas pārstāvis.

Nobeigumā pēdējais padoms – lai neizskatītos pēc baltās vārnas vietējo iedzīvotāju acīs, ir noderīgi atcerēties latviešu teicienu: "Nelien svešā baznīcā ar savu dziesmu grāmatu!" Par šo zelta likumu tūristi bieži vien aizmirst. Tā vietā iesakām būt uzmanīgiem, apzinīgiem, un maksimāli izbaudīt ārzemju kultūru!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Eiropas Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 09.05.2024 -35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05. Estravel Latvia
Vēl tikai dažas dienas rezervējiet kruīzu Tallina - Stokholma - Tallina par lielisku cenu ar atlaidi līdz 35%. Nenokavējiet, jo vietu skaits ir | Skatīt vairāk
no 33 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54250598sec.