Vidzemes Augstskola festivālā LAMPA: «Drošība un vārda brīvība (ne tikai) virtuālajā vidē – vai tām ir robežas?»

Vidzemes Augstskola 1.jūlijā sarunu festivālā LAMPA sadarbībā ar VidzemeTechGirls aizvadīja diskusiju “Drošība un vārda brīvība (ne tikai) virtuālajā vidē – vai tām ir robežas?", kas norisinājās Cēsīs. Šīs diskusijas centrālais jautājums: “Kur beidzas atšķirīgs personīgais viedoklis un kur sākas maldi, dezinformācija vai klaji meli?”. Diskusijas ieraksts ir apskatāms arī Vidzemes Augstskolas YouTube kanālā, šeit.

Diskusijā piedalījās Vidzemes Augstskolas lektore Liene Ločmele, Tet IT drošības pārvaldnieks, datu aizsardzības un IT risku nodaļas vadītājs Uldis Lībietis, uzņēmējs, pasniedzējs un digitālās drošības entuziasts Juris Pūce un Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra vadošā pētniece Ieva Bērziņa. Diskusiju vadīja VidzemeTechGirl līdzradītāja Līga Priedenfelde.

Šobrīd, kad pasauli posta dažādi globāli satricinājumi, arvien apspriestāks temats sabiedrībā ir vārda brīvība un tās absolūtums. Uzņēmējs, pasniedzējs un digitālās drošības entuziasts Juris Pūce stāsta: “Par vārda brīvību, naida runu, par to, ko uzskatām par pieņemamu vai tieši pretēji nepieņemamu gan fiziskajā, gan digitālajā vidē ir ne tikai jārunā, bet pamazām arī jārisina. Nav liela jēga sevi mānīt sakot, ka šīs it kā mazās problēmas nav būtiskas, jo tām ir tendence nemanot samilzt.”

Vidzemes Augstskolas lektore Liene Ločmele par Vidzemes Augstskolas dalības nozīmīgumu šajā diskusijā stāsta: “Vārda brīvība ir pamatā arī jebkuram apmācību procesam, lai mēs spētu runāt par dažādām sabiedrībai aktuālām problēmām. Augstskolas kaut kādā mērā ir vadošie flangi, kur par vārda brīvību māca kā par vērtību.”

Tet IT drošības pārvaldnieks, datu aizsardzības un IT risku nodaļas vadītājs Uldis Lībietis, uzskata: “Ir ne tikai jārunā, bet arī jāmācās otrā klausīties un viņu sadzirdēt ne tikai fiziskajā, bet arī digitālajā vidē. Bet, lai tas notiktu mums ir jābūt šādai videi, kur mēs to droši varam darīt. Man ir bažas par to, kas notiek Latvijā, proti, ziņu portālos ir ierobežota iespēja komentēt pat basketbola vai hokeja spēli, jo, pastāv iespēja, ka tur sāks runāt par, piemēram, karu Ukrainā. Gadījumā, ja visa politiskā apspriešanās sāks notikt Facebook vai Instagram platformās, es nezinu vai tā ir labākā platforma, kur to darīt, jo tad cilvēki nonāk algoritmu varā.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41712403sec.