Kristīne Virsnīte: Seula ir viena no īpašākajām vietām, kur būts

“Šķita, ka esmu aizceļojusi laikā!” tā par piedzīvoto jauno tehnoloģiju mekā un Samsung dzimtenē Seulā, Dienvidkorejā dalās satura veidotāja un ceļotāja Kristīne Virsnīte. Kristīne atzīst, ka pēc šā ceļojuma sev jautājusi, kāpēc jau agrāk Dienvidkoreja nav bijusi viņas galamērķu vēlmju sarakstā?! Seula ir tik pārsteidzoša – nepamet sajūta, ka esi teleportējies nākotnē un uz katra soļa gribas iesaukties wow!

Pieklājība un tīrība
Seulu raksturo moderni debesskrāpji, milzīgi ekrāni, kas izvietoti visapkārt vidē, futūristiskas automašīnas un biznesa kvartāli, kuros pārsvarā redzami cilvēki lielākoties ģērbušies melnā, baltā un bēšā. Seulā dzīvo miljoni, bet ielas ir tik tīras kā ar putekļsūcēju uzkoptas.

Tomēr vispārsteidzošākā ir cilvēku pieklājība. “Vēl nekad tik īsā laikā tik bieži nebiju dzirdējusi un teikusi paldies. Visur jūtama milzīga cieņas, likumpaklausības un pazemības klātesamība. Piemēram, mūs bieži veda ar autobusiem, kuriem tāpat kā Rīgā – tikai tur tā ir kreisā malējā – ir sava josla, un, lai gan sastrēgumi kā jau metropolē ir baisi, neviens pat neiedomājas tajā iešmaukt,” stāsta Kristīne Virsnīte.

Ne velti šobrīd Dienvidkoreju uzskata par mūsdienu Āzijas garšu. “Simtprocentīgi – šī ir garšīgākā valsts, kur esmu bijusi,” uzsver Kristīne. Viņa atklāj vienu epizodi, lai saprastu, ka nepārspīlē: “Lai gan es ļoti mocījos ar pielāgošanos laika joslām (laika starpība Seulā ir sešas stundas uz priekšu) un lai gan mans iekšējais pulkstenis ziņoja, ka ir melna nakts, es cēlos un gāju, jo nekādā gadījumā negribēju nokavēt brokastis.”

Visvairāk gaidītais mirklis
Kristīne uz Koreju devās, lai apmeklētu vienu no visvairāk gaidītajiem tehnoloģiju pasākumiem – Samsung Unpacked. Uzņēmums šāda tipa pasākumus rīko divas reizes gadā un to laikā tiek prezentētas jaunākās mobilo preču kategorijas ierīces. Līdz šim šie pasākumi notika Ņujorkā vai Sanfrancisko, taču šovasar pirmo reizi šis grandiozais notikums risinājās Dienvidkorejā. Tieši te pukst sirds vienam no lielākajiem pasaules uzņēmumiem un tur tiek pieņemti svarīgākie lēmumi, radīti jauni risinājumi, dizaini, inovācijas.

Samsung pasākumā iepazīstināja ar savām jaunākajām ierīcēm, tostarp salokāmajiem telefoniem Samsung Galaxy Flip5 un Samsung Galaxy Fold5. Katrs viedtālrunis ir unikāls – kompaktais Galaxy Flip5 būs vairāk piemērots modes un dzīvesstila influenceriem, mākslinieciskiem cilvēkiem, kas vēlas ar telefona palīdzību izpaust savu personību un stilu, bet otrs salokāmais telefons – Samsung Galaxy Fold5 – būs ideāli piemērots lietišķiem biznesa vides pārstāvjiem.

Tāpat uzņēmums prezentēja Samsung Galaxy Watch6 sērijas viedpulksteņus, kuru fokusā ir miegs un labsajūta. Viedpulkstenis reģistrē, analizē datus un paradumus, kas ne vien palīdzēs dzīvot veselīgāk, bet var pat brīdināt par izmaiņām veselības rādītājos. Divi lieli virzieni un kuriem fokusējas tajos iestrādātās tehnoloģijas un sensori – sirds veselība un miegs. Pulkstenis seko līdzi sirds ritmam un brīdina, ja miera stāvoklī pulss netipiski krītas vai kāpj, kā arī ceļ trauksmi un aicina doties pie ārsta, ja tiek novērots neregulārs sirds ritms, kas var liecināt par nopietnu slimību – aritmiju. Milzīgs uzsvars likts arī uz miega kvalitāti un to, lai ierīces lietotājs veidotu veselīgus miega ieradumus.

“Man ļoti patika, kā Samsung pārstāvis teica – miegs nav veids, kā mēs pabeidzam dienu, bet kā sākam jaunu. Pulkstenis visu dienu palīdz veidot labus ieradumus, lai miegs vakarā nāktu, bet naktī analizē, kāds tas ir bijis, un no rīta var palīdzēt to analizēt, lai nākamās nakts miega kvalitāte būtu labāka,” uzsver Kristīne.
“Iespējams, kādu tehnoloģiju attīstība biedē, bet man tā šķiet aizraujoša un noderīga. Tehnoloģijas tiek radītas, izstrādātas un uzlabotas, lai mūsu dzīvi padarītu ērtāku. Lai mēs varētu daudz vairāk izdarīt ar pēc iespējas mazāku piepūli un vairāk varētu veltīt laiku sev, saviem mīļajiem un atpūtai,” pārdomās dalās Kristīne.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49541211sec.