Valmieras 10. jubilejas maratons – skrējiens un svinības vienuviet

Kad mācību spēki tikai sāk jauno darba cēlienu, skrējēji tuvojas savas aktīvās sacensību sezonas kulminācijai. Pēc mazāk kā 3 nedēļām viņi dosies uz skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija pirmspēdējo, sesto posmu, Valmierā. Šeit sīkstākie mērosies veiklībā 42 kilometru trasē un cīnīsies par Latvijas čempionu godu, citi dosies pusmaratona, Nike un Tautas skrējiena trasēs, bet pārējie - baudīs Valmieras pilsētas pievilcību.

Valmieras pilsētas rokās šogad nodoti veseli trīs nozīmīgi sporta notikumi. Pavasarī notikušais skrējiensoļojums Rīga - Valmiera, vasaras sākumā aizvadītā IV Latvijas olimpiāde un trešais, bet ne mazāk svarīgais, no tiem - 18. septembrī gaidāmais Valmieras maratons. Kā skrējējiem, tā arī organizatoriem šis pasākums būs īpašs. Šogad apritēs tieši 10 gadi, kopš tā brīža, kad Vilnis Priedītis, sava trenera Raivja Ravinska skubināts, ņēma grožus savās rokās un 2007. gadā organizēja pirmo atjaunoto Valmieras maratonu.

Ieskatoties dziļāk pagātnē
Valmiera ne tikai šodien, bet arī vēsturiski bijusi pilsēta ar sportisku un īpaši - vieglatlētikas godu. Kurš gan nav dzirdējis slavenos dziesmas vārdus “Ak, kaut man Daliņa kājas būtu.” Šis ievērojamais soļotājs ir dzimis valmierietis un viņa vārdā nosaukts arī pilsētas stadions, kuram starp citu garām vedīs Valmieras maratona trase. Arī skriešanas pasākumu vēsture Valmierā ir daudz senāka par 10 gadiem. Valmieras maratona pirmsākumi datēti ar 1983. gadu, kad par uzvarētāju šajā gadā kļuva Juris Beļinskis. Šodien šis vīrs plaši zināms kā treneris un skrējienu (tais skaitā Valmieras maratona) trašu sertificētājs. Dāmām pirmajā gadā garākā distance, ko veikt, tika piedāvāta 20 kilometru garumā un par uzvarētāju tajā kļuva Elizabete Bradu. Pēc 1996. gada Valmieras maratons nenotika vairāk kā 10 gadus līdz brīdim, kad vēl viens savulaik aizrautīgs maratonists un valmierietis V. Priedītis atjaunoja pasākumu. Par pirmā atjaunotā Valmieras maratona uzvarētājiem kļuva Modris Liepiņš (2:46:21) un Anita Liepiņa (03:10:19). Šajā gadā skrējiens pulcēja 480 dalībnieku.

Valmieras maratona atdzimšana
Kopš atjaunošanas pasākums kļuvis par iecienītu un tradicionālu pasākumu ļoti daudzu skrējēju vidū - uz Valmieru savu sportisko formu parādīt un pārbaudīt brauc kā profesionāļi, tā arī labi amatieri, iesācēji un bērni, kuri ik gadus sacenšas Bērnu skrējienā. Starp panākumiem bagātakajiem Valmieras maratona dalībniekiem noteikti jāizceļ mūsu olimpieši - Aigars Fadejevs un Dace Lina. Viņi ne vien ir divkārtēji Valmieras maratona uzvarētāji, bet arī pašreizējo trases rekordu īpašnieki.




Ko nesīs jubilejas gads?
Par godu pasākuma apaļajai jubilejai organizatori darīs visu, kas viņu spēkos, lai ikvienam radītu svētku sajūtu. Lai gan jāteic, ka sportistiem jau ikvienas sacensības ir kā mazas svinības un atalgojums par treniņos ieguldīto darbu. Sevišķi tas attiecas uz garākās, 42 kilometru distances, dalībniekiem, kuri Valmierā jau ikgadēji cīnīsies par Latvijas čempionu godu. Īpašu noskaņu Valmierā noteikti radīs arī iepriekšējo gadu uzvarētāju klātesamība, kurus organizatori aicinājuši ierasties un desmitgadi nosvinēt kopā ar pārējiem skriešanas sporta cienītājiem. Vispirms 18. septembra rītā trasē dosies maratonisti un pusmaratonisti - pulksten 9:00, vēlāk, pulksten 13:30, Nike un Tautas skrējiena dalībnieki. Taču pēc apbalvošanas, kas norisināsies pulksten 16:00, varēs sākties īstās svinības. After Party notiks Valmieras Kultūras centrā no pulksten 18:00 līdz 20:00. Būs iespējams skatīties sacensību video, dalīties un pakavēties atmiņās, satikt savus sīvākos konkurentus un skriešanas draugus, kā arī klausīties koncertu. Bet pats galvenais, kā jau īstā dzimšanas dienā pienākas - baudīt svētku torti!

Vairāk informācijas un reģistrācija pasākuma - bigbankskrienlatvija.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22179794sec.