Ozolkalns aicina uz pirmo Eiropas kausu snovbordkrosā

05.02. un 06.02.2011 slēpošanas un atpūtas parkā «Ozolkalns» notiks pirmais Eiropas kauss snovbordkrosā Latvijā. 05.02. norisināsies Starptautiskās slēpošanas federācijas sacensības un pasākuma atklāšana. Galvenais notikums – Eiropas kauss – gaidāms 06.02. ar īpašu noslēguma pasākumu viduslaiku noskaņās.

«Pirmo reizi Latvijā notiks tik augsta līmeņa sacensības šajā olimpiskajā disciplīnā. Sacensībās piedalīsies vadošie Eiropas snovbordisti, kuru vidū būs arī mūsu labākais un starptautiskus panākumus guvušais Toms Vasins,» informē sacensību rīkotājs, Latvijas Slēpošanas savienības pārstāvis Vairis Brīze.

Eiropas kausā Ozolkalnā startēs gandrīz visi šobrīd Eiropas kausa kopvērtējumā vadošās vietās esošie Eiropas snovbordisti gan vīriešiem, gan sievietēm. Šobrīd pieteikušies vairāk kā 50 sportisti no vismaz 7 valstīm.

Kā ziņo organizatori, snovbordkross ir viena no snovborda disciplīnām, un tā kopš 2006. gada ir iekļauta ziemas Olimpisko spēļu programmā. Trase, par kuru vienlaicīgi četri vai seši sportisti cenšas pēc iespējas ātrāk nobraukt lejā, tiek veidota kalna nogāzē ar virāžām un šķēršļiem, ātrums bieži vien var sasniegt pat 70km/h un sportistu lēcieni pāris desmitu metru tālumu. Vienīgā atbilstošā vieta šāda līmeņa sacensībām Baltijā ir Ozolkalns, kur ir izveidota gandrīz vienu minūti gara trase, kas atbilst visām starptautiskajām prasībām.

Eiropas kausa snovbordkorsā laikā ierastais nedēļas nogales ritms slēpošanas un atpūtas parkā «Ozolkalns» netiks traucēts. Kā sola kalna saimnieki, būs īpaši padomāts par ziemas aktīvās atpūtas cienītāju un atbalstītāju labsajūtu.

Sacensību sākums: 05.02. un 06.02.2011 plkst. 10:30 slēpošanas un atpūtas parkā «Ozolkalns» («Saulkrasti», Drabešu pagasts, Amatas novads, http://www.ozolkalns.lv/).

Sacensību atklāšanas pasākums ar latviešu tradīcijām: 05.02. plkst. 19:00 Cēsīs, Rožu laukumā.

Sacensību noslēguma pasākums Viduslaiku noskaņās: 06.02. plkst. 18:00 Cēsīs, Rožu laukumā.

No 2009. gada Ozolkalnā ir veiksmīgi organizētas Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) sacensības, tādēļ šogad FIS ir piešķīrusi tiesības rīkot Eiropas kausa posmu. Kā atzīst rīkotāji, tādai valstij kā Latvija, kas reljefa ziņā nevar sacensties ar Franciju, Austriju vai Šveici, tā ir liela atzinība. «Trase ir ļoti labi pielāgota reljefam, ideāli saplūst ar to. Ļoti interesants un aktīvs starts, ātra noslēdzošā daļa ar četriem tramplīniem, teicamas virāžas,» tā pēc sacensībām pagājušā gadā par Ozolkalna trasi izteicās 2010. gada Pasaules kausa ieguvējs - francūzis Pjērs Voltjē (Pierre Vaultier).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50889683sec.