TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Uz veloceliņa Ogre – Ciemupe uzstādīti soliņi

 Piedaloties Ogres novada pašvaldības rīkotajā projektu konkursā “Veidojam vidi ap mums Ogres novadā”, Ogres novada uzņēmēju biedrībai izdevies īstenot trīs soliņu uzstādīšanu uz veloceliņa Ogre – Ciemupe.

 
“Zīmīgs ir soliņu plāksnītes teksts: “Ja prātā ienāca biznesa ideja, celies un ej to realizēt”. Viens no Ogres novada uzņēmēju biedrības mērķiem ir veicināt uzņēmējdarbības vides pilnveidošanos novadā. Tostarp, veicinot uzņēmēju skaita pieaugumu. Mēs neatbalstīsim biznesa uzsākšanu finansiāli, to var darīt ar pieejamiem finanšu instrumentiem, bet mēs palīdzēsim ar savām zināšanām un pieredzi. Ideja gan jārada pašam un vēlme to realizēt jāatrod pašam. Tāpēc simboliski soliņi ir novietoti aktīva dzīvesveida cienītāju maršrutā. Tos, kas jau ir aktīvi, bet vēl nav uzņēmēji, mēs gribam pamudināt – ja tev ir ideja, realizēt to. Patīkami apzināties, ka mūsu nomaksātie nodokļi novadā šādā veidā atgriežas uzņēmējdarbības vides un sociālās vides uzlabošanā”, soliņu uzstādīšanas ideju komentē Ogres novada uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājs, SIA “Miandum” īpašnieks Didzis Mizis.
 
Veloceliņu gar autoceļu A6 posmā Ogre – Ciemupe pašvaldība izbūvēja šovasar pēc Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieka Egila Helmaņa iniciatīvas. Veloceliņš ievērojami uzlabojis gājēju un riteņbraucēju drošību šajā ceļa posmā. Ir uzstādīta arī velosipēdistu un gājēju uzskaites ierīce, un tā ik dienu piefiksē aptuveni 250 velosipēdistus un 250 gājējus šajā ceļa posmā. Tas liecina, ka soliņi uz veloceliņa Ogre – Ciemupe noderēs un tiks bieži izmantoti.
 
Soliņu atklāšanā Ogres novada pašvaldību pārstāvēja pašvaldības izpilddirektors Pēteris Dimants, kurš atzinīgi novērtēja Ogres novada uzņēmēju biedrības ideju par soliņu uzstādīšanu. P. Dimants veltīja uzņēmējiem pateicības vārdus arī no pašvaldības domes priekšsēdētāja Artūra Manguļa un viņa vietnieka Egila Helmaņa, kuri diemžēl nevarēja ierasties, jo ir atvaļinājumā.
 
Ogres novada pašvaldība jau vairākus gadus organizē projektu konkursu “Veidojam vidi ap mums Ogres novadā”, un iedzīvotāju aktivitāte šajā konkursā ir ļoti liela. Tas liecina par iedzīvotāju vēlmi līdzdarboties, iesaistīties savas pilsētas, sava pagasta attīstībā un dzīves vides kvalitātes uzlabošanā.
 
Šogad projektu konkursā “Veidojam vidi ap mums Ogres novadā” pašvaldība saņēma 52 projektu pieteikumus. Iesniegtie projekti skar dažādas ar dzīves kvalitātes uzlabošanu saistītas sfēras, piemēram, dažādu sabiedriski nozīmīgu teritoriju labiekārtošana, daudzdzīvokļu māju pagalmu sakārtošana un apzaļumošana, bērnu rotaļu laukumu un sporta laukumu izveide vai atjaunošana, u.c. Izvērtējot projektu pieteikumus, tika apstiprināti 42 projekti, kuru īstenošanai no Ogres novada pašvaldības budžeta piešķirti 39996 EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40816998sec.