TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Turcija ir atvērta Latvijas atpūtniekiem - viesnīcas ir sertificētas saskaņā ar Droša tūrisma programmu

Turcija ir gatava uzņemt atpūtniekus no Latvijas. Lai nodrošinātu tūristiem iespēju izbaudīt drošas brīvdienas visos ceļojuma posmos un neapdraudēt veselību, valstī tiek īstenota droša tūrisma sertifikācijas programma (Safe Tourism Sertificate), kas stājās spēkā 2021. gada sākumā. Latvijas tūristiem, iebraucot Turcijā no šī gada 15. maija, PCR tests nav nepieciešams.

Coral Travel nesen uzsāka savu darbību Latvijā. Jautājām Svjatoslavam Ladiginam, Coral Travel Latvia vadītājam kā drošā tūrisma sertifikācijas programma ietekmēs atpūtniekus.

Droša tūrisma programmas ietvaros jau ir sertificētas aptuveni 10 000 viesnīcas

COVID-19 pandēmijas novēršanai, Turcija valdība iegulda lielus līdzekļus droša tūrisma sertifikācijas programmā, tas ir viens no pirmajiem un veiksmīgākajiem piemēriem pasaulē. "Sākot ar 2021. gada 1. janvāri Turcijas viesnīcām, kurā ir 30 vai vairāk numuri ir obligāts droša tūrisma sertifikāts," sacīja intervējamais. Līdz šim brīdim valstī ir sertificētas aptuveni 10 000 viesnīcas.

Prasības viesnīcām droša tūrisma sertifikāta iegūšanai

Droša tūrisma sertifikāts iekļauj sevī vairāk kā 130 noteiktus vērtēšanas kritērijus. Viesnīcas, kas saņem šādu sertifikātu, izvieto atbilstošu logotipu viesnīcas iekštelpās vai transportlīdzekļos, ko izmanto. "Piemēram, viens no kritērijiem ir nodrošināt tūristiem PCR testa veikšanu viesnīcas telpās vai nodrošināt tūristiem PCR testa veikšanu tuvākajā laboratorijā, lai tūristi varētu atgriezties Latvijā. Turcijā COVID-19 PCR testa izmaksas ir aptuveni 30 EUR.” saka Coral Travel vadītājs Latvijā.

“Protams, sociālās distancēšanās, personīgās higiēnas un drošības prasības, kas tiek uzskatītas par pašsaprotamām, paliek, piemēram, sejas masku nēsāšana visās sabiedriskajās vietās (uz ielas, sabiedriskajā transportā). "Ieejot katrā viesnīcā vai tūrisma objektā, katram apmeklētājam tiek mērīta temperatūra," skaidro Svjatoslavs Ladigins.

Viesnīcas un tūristu zonas tiek regulāri dezinficētas. Regulāri tiek pārbaudītas arī ventilācijas sistēmas. Viesiem ir pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi koplietošanas telpās un numuros. “Sociālās distancēšanās noteikumi attiecas uz visām koplietošanas telpām, tostarp peldbaseiniem, konferenču zālēm, animācijas vietām un atpūtas zonām. Viesnīcas nav pilnībā aizpildītas. Viesnīcu aizpildāmības līmenis svārstās no 30 līdz 50 %, lai ir iespējama sociālā distancēšanas”, saka Svjatoslavs Ladigins.

Bufetes tipa restorānos ēdiens atrodas aiz stikla sienas, un viesmīļi apkalpo viesus, servējot klientu izvēlētos ēdienus uz šķīvjiem, tādējādi nodrošinot tūristu drošību. Pie sava galdiņa viesi izmanto vienreizlietojamus un iesaiņotus galda piederumus un garšvielas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5436089sec.