TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Sākas pieteikšanās Eksporta forumam «Born Global 2022»

Lai palīdzētu Latvijas eksportējošajiem uzņēmumiem stāties pretī pašreizējās ģeopolitiskās situācijas radītajiem izaicinājumiem, 20. aprīlī Rīgā notiks Eksporta forums “Born Global 2022”. Forumu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Eksportētāju asociāciju “The Red Jackets” un inovāciju vadības uzņēmumu “Helve”.

“2021. gadā Latvijas preču un pakalpojumu eksporta apjoms sasniedza vēsturiski augstākos rādītājus 21,1 miljardu eiro. Krievijas agresija Ukrainā uzņēmējiem eksporta jomā ir radījusi daudz jaunu izaicinājumu gan saistībā ar jauniem tirgiem gan izejvielu piegādēm. Saskaņā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas rekomendācijām Latvijas neizmantotais potenciāls eksportā ir tālie tirgi. Lai sniegtu uzņēmējiem atbalstu tieši tālajos tirgos LIAA aprīlī atklās jaunas ekonomiskās pārstāvniecības Bostonā (ASV) un Toronto (Kanādā). Strādāsim arī pie jauniem atbalsta instrumentiem uzņēmumu digitalizācijas veicināšanā un citās jomās,” uzsver LIAA direktors Kaspars Rožkalns.
Foruma mērķis ir savest kopā Latvijas eksportējošos uzņēmumus un dažādu nozaru vadošos valsts iestāžu un organizāciju ekspertus, lai kopīgi analizētu lielākos izaicinājumus, veidotu ciešāku sadarbību un meklētu jaunas pieejas turpmākās eksporta attīstības šķēršļu pārvarēšanai.

Eksporta forumā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem: kā uzņēmumiem pārorientēties uz citiem eksporta tirgiem, kā nodrošināt alternatīvas izejvielu piegādes, kā risināt loģistikas izaicinājumus un veidot Latvijā konkurētspējīgu uzņēmējdarbības vidi sadarbībā ar valsts un pašvaldību institūcijām.

“Kara apstākļi Eiropā ir satricinājuši ne tikai cilvēku dzīves, bet arī ekonomiskās attiecības. Lai gan Latvijas uzņēmumi jau kopš 2014. gada ir mērķtiecīgi mazinājuši sadarbību ar Krieviju, eksportējošiem uzņēmumiem šobrīd faktiski ir aizvērušies trīs tirgi – gan sankcijām pakļautās Krievija un Baltkrievija, gan arī kara plosītā Ukraina. Notiekošais ietekmē ne tikai uzņēmumus, kas tieši strādā ar kādu no šīm valstīm, bet visu piegādes ķēdi. Izaicinājumu netrūkst - eksportētājiem būs nepieciešamas valsts atbalsta programmas, projekti un aktīva sadarbība jaunu biznesa partneru atrašanai ārzemēs, tāpēc aicinām nākt kopā un diskutēt par dažādām stratēģijām Latvijas un Baltijas eksportējošo uzņēmumu turpmākai izaugsmei,” aicina Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" izpilddirektore Līva Stūrmane.

Foruma programma tiek veidota diskusiju veidā piecos galvenajos virzienos: biznesa vide eksportspējai, cilvēkkapitāls, finanšu pieejamība uzņēmumiem un inovācijas. Diskusijās piedalīsies Latvijas vadošie eksportētāji, tostarp “Balticovo”, “Kinetics, “LMT”, “Printful”, “Primekss”, “Rāmkalni”, “Smatlynx”, “Light Guide Optics”, un pārstāvji no Ekonomikas ministrijas, LIAA, Latvijas Bankas un ALTUM.

Eksporta forums "Born Global 2022" notiks 20.aprīlī no 10.00 līdz 17.00 viesnīcā “Grand Poet Hotel”. Lai piedalītos pasākumā klātienē, interesenti aicināti reģistrēties šeit: ej.uz/exportforum. Dalība forumā ir bez maksas. Pasākuma tiešraidei varēs sekot līdzi arī attālināti.

Plašāka informācija pieejama mājaslapā www.bornglobalhack.eu/.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63772011sec.