TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novaturas» grupas provizoriskie septembra rezultāti: stabils nākamās vasaras pārdošanas sākums, lēmums atpirkt daļu pašu akciju

Baltijas tūrisma tirgus līderis “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, šī gada septembrī reģistrējis ieņēmumus 24,1 miljonu apmērā (pērn šajā laikā tie arī sasniedza aptuveni 24 miljonus eiro). Uzņēmums apkalpoja vairāk nekā 29 tūkstošus klientu (pērn šis skaits sasniedza aptuveni 32 tūkstošus).

Kopumā laika periodā no janvāra līdz septembrim tika reģistrēti 164 miljoni ieņēmumi, kas ir par 7% vairāk nekā tajā pašā periodā 2022. gadā. Tika apkalpoti 210 000 klientu, salīdzinot ar aptuveni 216 000 tajā pašā periodā pagājušajā gadā.

“Augustā mēs bijām pirmie, kas sākām pārdot nākamās vasaras tūres Turcijā, un septembrī prezentējām pilnu programmu ar 19 galamērķiem. Šis agrīnais sākums dod mums konkurences priekšrocības — mēs lēšam, ka visas grupas pārdošanas apjoms nākamajai vasarai jau piepilda aptuveni 50 lidmašīnas,” stāsta "Novaturas" grupas vadītājs Vitālijs Rakovskis (Vitalij Rakovski).

Viņš arī papildina, ka ceļotāju vēlme plānot atvaļinājumu uz priekšu arvien pieaug, tāpēc uzņēmumam bija svarīgi to ņemt vērā. Tūroperators ir lepns, ka šogad varēja nākamās vasaras ceļojumu iepriekšpārdošanu uzsākt par mēnesi agrāk, kā pērn. “Iepriekšpārdošana klientiem nodrošina stabilu pakalpojumu paketi, bet mums tā palīdz nodrošināt finansiālo ilgtspēju un lielāku gaisa kuģu noslogojumu,” norāda V.Rakovskis.

Līderi nākamā gada pieprasījumā šobrīd ir Turcija, Melnkalne un Grieķijas salas. Ceļotājus interesē arī Kipra, kas tikko iekļauta uzņēmuma 2024. gada vasaras atpūtas ceļojumu programmā.

Atpērk daļu savu akciju, lai dotu iespēju saviem darbiniekiem

Septembrī uzņēmums paziņoja, ka piešķīris gandrīz 0,25 milj eiro savu akciju iegādei, kas tuvāko trīs gadu laikā tiks sadalītas darbiniekiem. Biržas uzņēmumiem ir ierasts atpirkt akcijas, ja to tirgus cena ir zemāka par finanšu analītiķu aplēsēm izaugsmes potenciāla dēļ. Akciju atpirkšana palielina uzņēmuma akcionāru vērtību, jo lielāka peļņas daļa uz vienu akciju nonāk uzņēmumam. Turklāt tas bieži vien ved pie augstākas akcijas cenas.

Bankas "Swedbank" finanšu analītiķi “Novaturas” akcijām piešķīruši “pirkšanas” reitingu ar ieteicamo akciju mērķa cenu 4,5 eiro. Tas ir aptuveni par trešdaļu virs pašreizējās “Novaturas” akciju cenas biržā. Tikmēr jaunākā “Enlight research” analītiķu aplēse paredz, ka ieteicamā akcijas mērķa cena ir 4,27 eiro (gandrīz par trešdaļu augstāka). Pēc optimistiskā “Enlight research” scenārija akciju cenas griestus lēš 4,74 eiro apmērā, bet pesimistiskā scenārija gadījumā tie ir 3,81 eiro.

Programma ar mērķi sniegt klientiem izcilu pieredzi

Uzņēmums cieši sadarbojas ar partneriem un tūrisma pārvaldēm dažādās valstīs, lai izstrādātu galamērķu programmu un atrastu unikālu pieredzi klientiem. Tūrisma aģentūru pārstāvjiem regulāri tiek organizēti iepazīšanās braucieni uz dažādiem galamērķiem. Pēc uzņēmuma datiem, šobrīd ap 70% no pārdošanas notiek ar aģentūru starpniecību, tāpēc attiecības ar tām tiek nemitīgi stiprinātas.

Augustā un septembrī vien aģentūru un “Novaturas” pārstāvji viesojās Vjetnamā, Sicīlijā un Madeirā – šādos braucienos tūrisma eksperti vairāk izzina viesnīcu klāstu un citas galamērķu specifiku. Lielāko tūrisma aģentūru vadītājiem tika organizēts brauciens uz Melnkalni. Līdz gada beigām ar aģentūru pārstāvjiem plānots apmeklēt vēl vismaz 10 galamērķus.

Turklāt Lietuvā, Latvijā un Igaunijā notika pasākumi partneriem par Jordāniju, Ēģipti un viesnīcu prezentācijām. Jau tuvākajā laikā uzņēmums visās valstīs gaidīs viesus no Bulgārijas, Turcijas, Grieķijas un citām valstīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14698505sec.