TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novaturas» grupas provizoriskie oktobra rezultāti: operatīva reakcija uz pieprasījuma izmaiņām, klientu uzticēšanās

Baltijas tūrisma tirgus līderis “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, 2023. gada oktobrī reģistrējis ieņēmumus 24,9 miljonu eiro apmērā, salīdzinot ar aptuveni 25 miljoniem pērn tajā pašā laikā. Uzņēmums apkalpoja vairāk nekā 30 tūkstošus klientu, salīdzinot ar aptuveni 31 tūkstoti pagājušajā gadā.

Kopējie ieņēmumi no janvāra līdz oktobrim ir 191,7 miljoni, kas ir par 7,7 % vairāk nekā 2022. gada attiecīgajā periodā. Apkalpoto klientu skaits bija 240 tūkstoši, salīdzinot ar aptuveni 248 tūkstošiem tajā pašā laika posmā pagājušajā gadā.

“Mēs nekavējoties reaģējām uz notikumiem Izraēlā un pieņēmām lēmumu mainīt lidojumu piedāvājumu. Ņemot vērā apstākļus un pieprasījuma kritumu, šogad lidojumus uz Jordāniju neveiksim, taču tos plānots sākt no nākamā gada marta. Mēs esam nodrošinājuši klientiem iespēju izvēlēties alternatīvu ceļošanas iespēju,” par oktobra notikumiem uzņēmumā stāsta "Novaturas" grupas vadītājs Vitālijs Rakovskis (Vitalij Rakovski).

Viņš arī papildina, ka šo pašu iemeslu dēļ ir tika optimizēta Ēģiptes programma, grupas ietvaros samazinot lidojumu skaitu uz šo galamērķi, tādējādi pārvaldot pieprasījuma nepastāvības riskus. Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka laikā, kad daži konkurenti tika atcēluši iespēju ceļot uz daļu kūrortu, izvērtējot “Novaturas” klientu vēlmes, ir saglabāta iespēja ceļot gan uz Šarm eš Šeihu, gan Hurgadu. Mainot lidojumu programmu, klientiem ir nodrošināta elastību mainīt ceļojuma datumus vai citus nosacījumus.

“Priecājamies, ka klienti mums uzticas un ievērojama daļa no viņiem ir palikuši lojāli – pēc programmas maiņas esam saglabājuši ap 60% klientu Latvijā un Igaunijā. Lietuvā līdz šim esam nodrošinājuši, ka visi ceļotāji ceļo uz Ēģipti, kā bija plānojuši, un tagad programmu pielāgojam, reaģējot uz pieprasījumu,” dalās V. Rakovskis.

Augstais apmierinātības rādītājs, ko uzņēmums mēra, izmantojot “Net Promoter Score” (NPS), saglabājās stabils visu vasaras sezonu, un apmierinātības līmenis visā grupā bija 61%. Kā norāda uzņēmums, brīžos, kad ārējie apstākļi vai citi neparedzēti apstākļi liek mainīt ceļojumu plānos, uzticība tūrisma operatoram un laba pieredze kļūst par galveno klientu lojalitātes kritēriju.

Saistībā ar izmaiņām Ēģiptes un Jordānijas programmās, grupas ietvaros vietu skaits lidojumos līdz gada beigām ir samazināts par aptuveni 9 tūkstošiem, bet, ņemot vērā visu "Novaturas" gada programmu, tas ir tikai aptuveni 3 procenti.

Vasaras sezonas noslēgums un veiksmīgā Melnkalne

Uzņēmuma piedāvātie TOP3 vasaras galamērķi 2023. gadā palika tādi paši kā pērn, pirmajās vietās ierindojoties Turcijai, Grieķijai un Melnkalnei.

Turklāt oktobrī notika pirmie “Novaturas” lidojumi uz jaunatklāto Vjetnamu, un tas ir otrs populārākais ziemas eksotikas galamērķis šosezon. Tiek lēsts, ka Vjetnamu par savu eksotiskā ceļojuma galamērķi izvēlas 1 no 8 ceļotājiem.

Koncentrēšanās uz komandu un investoru attiecībām

Lai veicinātu komandas motivāciju un stiprinātu sadarbību, oktobrī visiem “Novaturas” darbiniekiem tika organizēts ikgadējs, četru dienu atpūtas brauciens uz Antāliju, Turcijā.

Turklāt uzņēmums arvien vairāk koncentrējas uz mērķtiecīgu sadarbību ar investoru kopienām. “Novaturas” novembra sākumā piedalījās “Investoru Kluba” rīkotajā pasākumā Jūrmalā un jau tuvāko mēnešu laikā plāno piedalīties investoru pasākumos arī Lietuvā un Igaunijā.Novembra beigās uzņēmums paziņos savus trešā ceturkšņa finanšu rezultātus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11568499sec.