TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novaturas» grupai jauns vadītājs

Baltijas tūrisma tirgus līderis “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, paziņo par jaunu grupas vadītāju. Uzņēmuma ģenerāldirektora amatu ar šā gada 13. decembri pildīs Kristijons Kaikaris (Kristijonas Kaikaris), kuram ir ilggadēja pieredze starptautisku IT, aviācijas un transporta uzņēmumu vadīšanā. Viņš nomainīs līdzšinējo uzņēmuma vadītāju Vitāliju Rakovski (Vitalij Rakovski).

“Apsveicam Kristijonu Kaikari ar pievienošanos “Novaturas” grupai. Uzskatām, ka viņa ilggadējā pieredze vadošās starptautiskās organizācijās, zināšanas par aviācijas, tūrisma un tehnoloģiju tirgiem un personīgās īpašības būs ārkārtīgi vērtīgas, lai tālāk nostiprinātu uzņēmuma pozīcijas Baltijas valstīs un sniegtu pievienoto vērtību mūsu klientiem, partneriem un akcionāriem,” stāsta “Novaturas” grupas valdes priekšsēdētājs Ģedimins Almants (Gediminas Almantas).

“Man ir liels gods kļūt par daļu no vadošā Baltijas valstu tūroperatora. Esmu pateicīgs “Novaturas” valdei par izrādīto uzticību. Uzņēmuma komandai pievienojos ar lielu entuziasmu, jo tūrisma nozari uzskatu par dinamisku un personīgi sev ļoti interesantu. Tajā pašā laikā organizētajam tūrismam ir liels digitalizēto risinājumu pielietošanas potenciāls, tāpēc nešaubos, ka mana pieredze, strādājot tehnoloģiju nozarē, varētu palīdzēt jaunas digitālās pieredzes radīšanā “Novaturas” grupā,” stāsta Kristijons Kaikaris.

Pēdējos trīs gadus K. Kaikaris vadīja automašīnu koplietošanas servisa uzņēmumu “CityBee”. Pirms tam viņš gandrīz trīs gadus bija čarterreisa aviokompānijas “Small Planet Airlines” izpilddirektors. Lielu savas karjeras daļu K. Kaikaris strādājis IT sektorā, četrus gadus vadot starptautisko tehnoloģiju uzņēmumu “Microsoft” un “Oracle” Lietuvas birojus, kā arī bijis asociācijas “Infobalt” prezidents un valdes loceklis, strādājis “IBM” pārdošanas nodaļā. Lietuvā K. Kaikaris pazīstams arī kā grāmatu autors, aktīvs ceļotājs un arī kāFormula 1 entuziasts - ilgu laiku viņš televīzijā komentēja šī sporta veida sacensības.

“Novaturas” grupas valdes priekšsēdētājs pateicās arī pašreizējam grupas vadītājam Vitālijam Rakovskim, kurš uzņēmumu vadīja kopš 2022. gada sākuma.

“Esam pateicīgi Vitālijam par aizvadītajiem diviem gadiem un viņa nozīmīgo lomu grupas vadībā tūrisma tirgus sarežģītajā atveseļošanās periodā. Kopā ar komandu viņš sniedza lielu ieguldījumu, lai “Novaturas” atgrieztos uz ienesīgas darbības un izaugsmes ceļa. Novēlam Vitālijam veiksmi turpmākajos plānos”, sacīja G. Almants.

“Esmu lepns par rezultātiem, ko sasniedzām ar “Novaturas” komandu. Divu gadu laikā mums ir izdevies atgūties no pandēmijas izraisītajām sekām un ne tikai atgūt ceļotājus, bet arī vēl vairāk palielināt viņu uzticību “Novaturas” grupai. Sasniedzām arī stabilus finanšu rezultātus. Uzņēmums ir gatavs turpmākai ilgtspējīgai izaugsmei,” stāsta V.Rakovskis.

“Novaturas” grupa ir lielākais ceļojumu operators Baltijas valstīs, kas piedāvā vasaras un ziemas brīvdienu paketes ar gaisa transportu uz vairāk nekā 30 galamērķiem visā pasaulē un vairāk nekā 100 apskates maršrutus. 2022. gadā uzņēmums apkalpoja 267 tūkstošus pasažieru. “Novaturas” grupa šā gada deviņos mēnešos guva ienākumus 166,8 miljonu eiro apmērā (+7,6 procenti vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn). Uzņēmuma deviņu mēnešu EBITDA sasniedza 7,9 miljonus eiro, bet tīrā peļņa – 6,4 miljonus eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.60615301sec.