TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Vidējais pirkums «Latvijas balzams» premium veikalos šovasar pieaudzis par 5%

Ārzemnieki visvairāk pirkuši Balzamu, vietējie – dzirkstošos vīnu un citus vieglos dzērienus

Kā liecina specializētā veikalu tīkla “Latvijas balzams veikali” apkopotie dati, vidējā pirkuma grozs premium koncepta veikalos Vecrīgā un Jūrmalā šovasar pieauga par 5%, salīdzinot ar pagājušā gada vasaru. “Tas dod pamatu runāt par  veikalu modernizācijā ieguldīto līdzekļu drīzu atdevi, kurus turpināsim ieguldīt veikalu tīkla sortimenta un vides pilnveidošanā” – informē “Latvijas balzams veikali” (LB veikali) mārketinga vadītāja Laura Sarkanābola. LB  premium koncepta veikalu izveide tika uzsākta 2014. gadā līdz ar kopējo veikalu tīkla modernizāciju.

Vecrīgas premium koncepta “Latvijas balzams veikalu” pārdevēju un pircēju aptaujas rezultāti apstiprina, ka visbiežāk šajos veikalos iegriežas tūristi, kas veido aptuveni 70% no visiem pircējiem. Šovasar visvairāk tūristu bijis no Polijas, Krievijas, Skandināvijas un Vācijas. Populārākā tūristu izvēle ir pašmāju klasiskais “Rīgas Melnais Balzams” un citi vietējie ražojumi un suvenīri. Tūristi no Āzijas valstīm turpretī “Latvijas balzams” veikalos iegriežas pēc ūdens un citiem bezalkoholiskajiem dzērieniem. Savukārt vietējie iedzīvotāji visbiežāk pērk dažādu veidu vīnus un alkoholiskos kokteiļus.

Pārdošanu vasaras mēnešos veicinājušas arī apmeklētāju grupām organizētās dzērienu degustācijas premium koncepta veikalos.  Kā liecina pārdevēju pieredze, nogaršojot iepriekš nebaudītus pašmāju ražotos dzērienus, aptuveni 90% gadījumu viesi veic pirkumu.

LB veikalu pārstāve L.Sarkanābola stāsta ka, mainoties dzērienu patēriņa modei, vietējie iedzīvotāji gada siltajos mēnešos dod priekšroku vīniem – arī šovasar vīnu un dzirkstošo vīnu pārdošana uzrādījusi 10% pieaugumu, salīdzinot ar pagājušā gada vasaras mēnešiem. Sekojot pieprasījumam, pēdējo gadu laikā LB veikalu vīna sortiments ir būtiski paplašinājies , piedāvājot jau vairāk nekā 400 dažādus vīnus un dzirkstošos vīnus.  

“Latvijas balzams veikali” specializēto tīklu veido 45 veikali Latvijā, četri no kuriem ir premium koncepta veikali. Veikalu tīkls pieder SIA „Bravo” un ir daļa no „Amber Beverage Group”, kas ir vadošā vīna un stipro alkoholisko dzērienu holdinga sabiedrība Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. “LB veikali” tīkls tika izveidots jau 1991.gadā. Veikalos iespējams iegādāties visus AS “Latvijas balzams” ražotos dzērienus, kā arī plašu importēto alkoholisko dzērienu klāstu un citus produktus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.45371985sec.