TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Teju 60% iedzīvotāju ir pamēģinājuši porteri: vīrieši šo alu izvēlas biežāk, nekā sievietes

54% aptaujāto norāda, ka ir pamēģinājuši porteri – ziemai piemērotu alu ar intensīvāku un piesātinātāku garšu. 3% aptaujāto atzīst, ka bauda šo alus veidu ļoti bieži, bet 4% norāda, ka mēdz baudīt to tikai rudenī un ziemā, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktās aptaujas dati.

Porteris ir populārāks vīriešu vidū – 6% atzīst, ka bauda šo alu bieži, kamēr tikai 1% sieviešu sniedz šādu atbildi. Vīrieši (3%) arī norāda, ka rudenī un ziemā kopumā izvēlas alu ar augstāku alkohola saturu.

“Porteris ir garšas niansēm bagāts alus, un tā cienītāju skaits Latvijā un pasaulē katru gadu pieaug. Gada aukstākajā laikā priekšroka nereti tiek dota stiprākam alum, piemēram, “Mežpils porteris”, kura stiprums ir 6,8%. Šim alus veidam ir arī saldas garšas nianses, ko rada tumšais iesals – tās līdzinās šokolādes un kakao garšai. Tāpēc porteris veido labu saderību ar dažādiem desertiem, piemēram, šokolādes kūkām vai fondantu,” stāsta “Mežpils alus” vēstnesis Edgars Magons.

Viņš piebilst, ka “alus darītavu piedāvājumā aizvien biežāk var pamanīt arī imperiālos porterus – šis alus ir stiprāks, varenāks un brangāks, salīdzinājumā ar citiem aliem, kā radīts baudīšanai sniegotā ziemā. Pēdējo gadu laikā ļoti populārs kļuvis arī mucās nogatavinātais alus.”

Analizējot aptaujas datus dažādās vecuma grupās, iespējams secināt, ka porteri visvairāk iecienījuši respondenti vecumā no 30 līdz 39 gadiem – 6% norāda, ka šo alus veidu bauda bieži, bet 8% norāda, ka iecienījuši šo alu tieši gada aukstākajos mēnešos.

Porteri ieteicams baudīt augstākā temperatūrā, nekā lager tipa alu – ieteicams izvēlēts līdz pat +14C un +16C, kas varētu šķist daudz, tomēr tieši šādā temperatūrā vislabāk “atveras” alus garšas un aromāta īpašības.

Lai noskaidrotu Latvijas iedzīvotāju viedokli un zināšanas par alus ražošanu un alus baudīšanas paradumiem, “Mežpils alus” sadarbībā ar pētījumu centru “Norstat” veica aptauju, aptaujājot 1000 respondentus izlases veidā visā Latvijā 2023. oktobrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45980597sec.