Pētījumā atklāts, kādas krāsas auto biežāk iekļūst avārijās

Lai arī vairumam cilvēku varētu šķist, ka iekļūšana auto avārijā ir atkarīga no nejaušības faktora, auto nozares datu uzņēmuma “carVertical” veiktais pētījums liecina par pretējo. Izrādās, ka transportlīdzekļi ar konkrētu virsbūves krāsu biežāk iekļūst negadījumos nekā citu krāsas toņu spēkrati. Ņemot vērā, ka pastāv saistība starp auto krāsas izvēli un braukšanas paradumiem, pētījumā atklāts, kādas krāsas auto ir drošākie.

Brūni un dzelteni auto avarē biežāk

Auto krāsas izvēle pamatā ir atkarīga no gaumes, spēkrata pieejamības, cenas un tirgus tendencēm. Taču vairums autovadītāju priekšroku dod neitrālām krāsām, piemēram, pelēkai. Auto, kas iekrāsoti neitrālos toņos, lēnāk zaudē to tirgus vērtību.

No visiem transportlīdzekļiem, kas pārvietojas ceļu satiksmē, brūnas krāsas (51 %) spēkrati ir tikuši biežāk bojāti. Lai arī brūnu auto šoferi izvēlas uzticamu, luksusa līmeņa, komfortablu spēkratu, tas viņus nepasargā no negadījumiem.

Autovadītājiem, kas izvēlas dzeltenus automobiļus, patīk būt uzmanības centrā. Ņemot vērā, ka šādi šoferi ir enerģijas pārpilni, tie, iespējams, nedaudz enerģiskāk izspiež gāzes pedāli. 50,6 % dzeltenu transportlīdzekļu, kurus pārbaudīja “carVertical”, ir ieraksti par bojājumiem. Sarkanā krāsa neko daudz neatpaliek – 49,8 %.

Dzeltena un sarkana krāsa bieži tiek izmantota sporta automobiļu virsbūvē, kas liek domāt, ka šiem auto īpašniekiem patīk ātrums un risks.

“Nav tiešas saistības ar auto krāsu un tā gūto bojājumu biežumu, vai vidējo dzinēja jaudu. Mēs varam pieļaut, ka šādas krāsas, kurām ir novērojams palielināts negadījumu skaits, biežāk izvēlas tie cilvēki, kas vēlas izcelties. Iespējams, viņiem ikdienišķas ceļu satiksmes apstākļos patīk vairāk riskēt,” skaidro Mats Buzelis (Matas Buzelis), uzņēmuma “carVertical” autobūves eksperts.

Kā spilgta krāsa padara auto drošāku?

Šoferi ar spilgtas krāsas auto bieži tiek uzskatīti par ekstravagantiem. Taču spilgts krāsas tonis arī tiek atzīts par drošāku, jo šādi transportlīdzekļi ir labāk pamanāmi sliktu laikapstākļu vai krēslas apstākļos.

Baltas un dzeltenas mašīnas ir uzkrītošākas uz apkārtējās vides fona, kas tās padara gājējiem un citiem šoferiem pamanāmākas. Savukārt ar pelēkiem un melniem transportlīdzekļiem ir citādāk – lietainā dienā tās ir grūtāk saskatīt.

Gaišākas krāsas auto ir vieglāk pamanāmi arī naktī, tādējādi uzlabojot to īpašnieku drošību. Lai arī oranža virsbūves krāsa lietoto transportlīdzekļu tirgū nav bieža parādība, auto nozares eksperti to dēvē par labu izvēli tiem, kas vēlas, lai viņi ceļu satiksmē būtu pamanīti.

Pēc “carVertical” pētījuma datiem pelēkā (44,7 %) un baltā (44,5 %) krāsa ir visdrošākā. Respektīvi, šādas krāsas automobiļi retāk iekļūst negadījumos. Lai arī avāriju statistiku veido dažādi apstākļi, piemēram, ceļu segums un satiksmes intensitāte, arī krāsas izvēles var, iespējams, vairāk pasargāt autovadītājus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73870301sec.