«Balcia»: šogad garnadžu iecienītākās auto markas ir «BMW» un «Volkswagen»

2023. gada pirmajā ceturksnī visvairāk tiek zagtas BMW un Volkswagen markas automašīnas. Kā liecina SIA “Autonams” dati, BMW sastāda 21% no kopējā zagto automašīnu apjoma, bet Volkswagen – 14%. Starp BMW modeļiem garnadžu iecienītākais ir X5, bet Volkswagen – Golf modelis. Tomēr apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmums “Balcia” aicina uzmanīties arī citu marku automašīnu īpašniekus.

“Pagājušā gada nogalē un šī gada sākumā, kļuvām bažīgi par pilsētas krosoveriem, īpaši Hyundai, jo zādzību skaits būtiski pieauga. Tomēr marts nāca ar labām ziņām, un šī tendence izsīka. Tai pašā laikā auto rezerves daļu zādzību skaits joprojām saglabājas augsts. Piemēram, lukturu zādzībās aizvien stabilas līderpozīcijas ieņem Volvo markas automašīnas, lai gan pēc tiesībsargājošo iestāžu paveiktā, arī šajā segments martā pamazām ir vērojams samazinājums,” saka "Balcia" viceprezidents Reinis Bērzkalns.

Zog arī vecākas automašīnas

Tā kā autoparks Latvijā ir stipri novecojis, 75% gadījumu zagto automašīnu vecums ir bijis virs 10 gadiem. Jaunāku automašīnu zādzības notikušas krietni retāk – no 5 līdz 9 gadiem veci auto zagti 16% gadījumu, bet jaunāki par 5 gadiem – 9%. No visām nozagtajām automašīnām gandrīz puse (43%) jau ir atrastas.

Kā stāsta R. Bērzkalns, kopumā auto zādzības šobrīd notiek retāk nekā pirms pandēmijas laikā, bet sāk pieaugt tieši vecāku auto zādzību skaits, kas saistīts ar augstu rezerves daļu pieprasījumu. Visbiežāk automašīnas nozog, pārdzen uz citu valsti, izkomplektē un pārdod kā rezerves daļas.

Iecienīti BMW spoguļi un Volvo lukturi

Spoguļu zādzību augšgalā joprojām ir BMW markas automašīnas, sastādot 28% no zagtajiem spoguļiem, bet statistika liecina, ka jāuzmanās arī Škoda auto īpašniekiem. Tomēr lukturu zādzībās nepārspēti ir Volvo markas auto, veidojot 83% no zagtajiem lukturiem.

“Aicinu klientus pievērst uzmanību KASKO apdrošināšanas polisē rakstītajam par spoguļu marķēšanu, jo, piemēram, “Balcia” apzagtāko marku automašīnu īpašniekiem marķēšanu piedāvā bez maksas. Lai šo pakalpojumu saņemtu, ir jāsazinās ar mūsu partneri “Autonams” un jāvienojas par abpusēji izdevīgu laiku marķēšanas veikšanai,” informē R.Bērzkalns.

“Balcia” aicina apdrošināt arī vecākas automašīnas, uzstādīt pretaizdzīšanas iekārtas, kā arī turēt automašīnas apsargājamās stāvvietās vai labi apgaismotās vietās, jo zādzības izdarīšana prasa laiku. Tādēļ, jo vairāk šķēršļu garnadzim tiks radīti, jo pastāv mazāks risks, ka auto tiks aplaupīts vai aizdzīts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57549596sec.