«Moller Auto»: Jaunu auto pārdošanas apjoms kāpis par 31%, bet mazlietotu – par 36%

Saskaņā ar auto dīlera “Moller Auto” pārdošanas datiem Baltijā, šogad no janvāra līdz augustam (ieskaitot), salīdzinot ar identisku periodu pērn, par 31% audzis pārdošanas apjoms jaunu auto segmentā, veidojot 155 miljonu lielu apgrozījumu. Tikmēr mazlietoto auto segmentā pārdošanas apjomi šajā pašā laika periodā auguši par 36%, veidojot 68 miljonu eiro lielu apgrozījumu. Kā norāda Izīda Gerkena, “Moller Auto” uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā, šogad jaunu auto tirgus atgriezies pie pārliecinošas izaugsmes.

“Šogad novērojam jaunu auto tirgus atveseļošanos, un to ietekmējusi iedzīvotāju finansiālās konfidences uzlabošanās, kā arī tas, ka personīgā mobilitāte aizvien ir daudzu cilvēku prioritāšu augšgalā. Tāpat, lai arī jaunas automašīnas specifiskā komplektācijā aizvien ir jāgaida ilgāk, tūlītēju nepieciešamību pēc automobiļa spējām nodrošināt, piedāvājot klientiem virkni spēkratu modeļu noteiktā komplektācijā, kas atrodas “Moller Auto” noliktavās Baltijā. Jau vairākus pēdējos gadus pēc kārtas stabilu izaugsmi redzam mazlietoto auto segmentā – ņemot vērā šī segmenta konsekventi veiksmīgos rezultātus, tas ir kļuvis par dīleru nozīmīgu biznesa daļu. Pozitīvu ietekmi uz šo spēkratu segmentu atstājis gan tas, ka, nevēloties gaidīt, cilvēki jaunu auto vietā labprāt izvēlas lietotas automašīnas, gan tas, ka dīleru augstā servisa un kvalitatīvā piedāvājuma dēļ kopumā uzlabojusies mazlietotu auto tirgus reputācija,” stāsta Izīda Gerkena, “Moller Auto” uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā norāda.

Viņa papildina, ka šie apstākļi sekmējuši arī “Moller Auto” biznesa rezultātus, šī gada pirmajos astoņos mēnešos uzņēmumam Baltijā sasniedzot 261 miljonu eiro lielu nerevidēto apgrozījumu, kas ir par 29% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Uzņēmuma nerevidētā peļņa pirms nodokļiem sasniegusi 7,1 miljonu eiro. “Lai arī gada beigas vēl nav pienākušas, ir skaidrs, ka 2023. gadu noslēgsim ar biznesa rezultātu pieaugumu,” piebilst I. Gerkena.

Būtisks pieprasījums pēc premium klases auto; straujāku izaugsmi piedzīvo arī elektroauto

Saskaņā ar “Moller Auto” datiem šī gada 8 mēnešu periodā pirktākie jauni “Audi” zīmola modeļi bijuši “Audi Q7”, “Audi Q5”, “Audi Q3”, “Audi A6” un “Audi Q8”. Tikmēr “Volkswagen” pasažieru auto klasē pieprasītākie bijuši “Volkswagen Tiguan”, “Volkswagen T-Cross”, “Volkswagen Taigo”, “Volkswagen Golf” un “Volkswagen Passat”. Savukārt komerctransporta segmentā - “Volkswagen Crafter”, “Volkswagen Caddy”, “Volkswagen Multivan”, “Volkswagen Transporter” un “Volkswagen ID.Buzz”. Turpretim mazlietoto auto segmentā šī gada 8 mēnešu laikā populārākie modeļi bijuši “Volkswagen Tiguan”, “Volkswagen Passat”, “Volkswagen Golf”, “Škoda Kodiaq” un “Audi A6”.

“Raugoties uz jaunu auto segmentu, liels pieprasījums bijis tieši pēc premium klases modeļiem, cilvēkiem aktīvi tiecoties pēc komforta un jaunākajām tehnoloģijām. Tāpat spilgti vērojama cilvēku lojalitāte konkrētiem zīmoliem, piemēram, iegādājoties jaunu vai mazlietotu spēkratu, “Audi” pircēji paliks uzticīgi šim zīmolam. Vienlaikus būtiski norādīt, ka cilvēku vēlme pēc ilgtspējīgāka dzīvesveida un “zaļākas” mobilitātes nav izzudusi. Proti, salīdzinot ar pērnā gada 8 mēnešu periodu, kad elektroauto veidoja 3,9% no visiem pārdotajiem auto, šogad šo proporciju veido jau 8,8% pārdoto elektroauto,” skaidro I. Gerkena.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 07.05.2024 Muzeju nakts rosība Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


SIXT Latvija
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Želesa
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14710093sec.