Latvijas autovadītāji biežāk ved auto uz apkopi nekā Igaunijas autovadītāji

Lai gan Latvijā mazāk nekā puse autovadītāju (43%) norāda, ka regulāri ved auto uzkopi, tas ir vairāk, nekā Igaunijā, kur šādu atbildi sniedz tikai 30% autovadītāju. 15% Latvijas autovadītāju atzīst, ka par auto tehnisko stāvokli rūpējas kāds cits ģimenes loceklis, Igaunijā – 12%, liecina “Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa” dati. Abās valstīs tieši autovadītāji vīrieši biežāk ved auto pie speciālista, bet sievietes biežāk norāda, ka par auto rūpējas kāds cits ģimenes loceklis.

Latvijā un Igaunija vērojamas vēl kādas līdzības – savu auto uz apkopi biežāk ved gados vecākie autovadītāji, piemēram, Latvijā vecuma grupā no 60 līdz 74 gadiem sava spēkrata pārbaudi speciālistiem uztic 51% autovadītāju, bet Igaunijā – 34%. 

“Rūpes par automašīnu un tās tehnisko stāvokli ir svarīgs aspekts, domājot par drošību uz ceļiem – to regulāri atgādinām ar saviem autovadītājiem, piemēram, par riepu nodiluma pārbaudi, ko Igaunijā regulāri veic vairāk nekā puse autovadītāju – 69%. Lietas, kas sākotnēji šķiet sīkumi, dažādās situācijās var radīt papildus riskus,” stāsta “Carlsberg Baltic” izpilddirektors Rolandas Viršilas.

Drošas Braukšanas Skolas vadītājs Jānis Vanks skaidro: “Automašīna uz apkopi jāved regulāri, nevis tikai tad, kad jau parādījusies kāda problēma. Ja automašīnā vērojamas kādas aizdomīgas skaņas, tas nereti jau ir par vēlu, un var nozīmēt, ka problēmas risinājums izmaksās ļoti dārgi.”

Aptaujas dati liecina, ka abās valstīs tieši gados jaunākie autovadītāji biežāk norādījuši, ka par auto tehnisko stāvokli rūpējas kāds cits no ģimenes, piemēram, vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem Latvijā šādu atbildi sniedza 20% autovadītāju, bet Igaunijā – 16%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41112995sec.