Mājas kafejnīcu dienas 2022 | Garšas Abavas lokos

No jūlija līdz pat septembra beigām Latvijā lauku saimniecības, uzņēmēji un vietējo kopienu entuziasti, kā arī dažādas tūristu piesaistes vietas atvērs savas durvis viesiem, pārtopot par mājas kafejnīcām un aicinot nogaršot vietējos ēdienus un dzērienus, baudīt unikālo atmosfēru un piedāvāto kultūras programmu.

Mūsu pusē vasaras sākumā – 2.-3.jūlijā mājas kafejnīcas norisināsies Abavas upes lokos, proti, gan Abavas senlejas teritorijā no Pūres un Kandavas līdz Sabilei, gan Abavas upes baseina pagastos un Amulas un Imulas krastos – Zemītes, Zantes, Vānes un Cēres pagastā. Atbrauc vasaras sākumā izbaudīt mājas kafejnīcu piedāvājumu “Garšas Abavas lokos”!

Mājas kafejnīcas “Garšas Abavas lokos” dalībnieki 2022

"Sprunguļciemā cienā" jeb ciemos Pūres pagastā

Ikdienā šī ir vieta, kur pagalmā skraida vistas, dīķī lēkā zivis un rudeņos no dārzā izaugušajiem āboliem tiek darināts ābolu sidrs un ābolu sidra etiķis.

Jūlija sākumā mājas kafejnīcu abās dienās -2. un 3.jūlijā viesi šeit varēs nobaudīt uz ugunskura vārīto sātīgo jēra zupu, pagaršot mājas sidru, kā arī iemācīties ko jaunu un piedalīties keramikas un bišu vaska sveču gatavošanas darbnīcā. Būs iespēja iegādāties jauno medu, īpašo franču sieru, rupjmaizi un citus darinājumus.

Adrese: “Liepkalni”, Pūres pagasts, Tukuma novads. Tālr.: 29205717. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

Latgales garša "Ozolos" pie Abavas

Latgales garšu Kurzemē jūlija sākumā – vienu dienu, 2.jūlijā varēs baudīt Pūres pagastā. Te ciemos gaidīs latgaliešu ģimene ar draugiem un domubiedriem, kuriem svarīgs senču mantojums, dzīvesveids, dabas tuvums un savu tradīciju kopšana. Mājas kafejnīcā, pavisam neraksturīgi Daigones apkārtnei Pūres pagastā, varēs nobaudīt Ziemeļlatgales ēdienus, sadzirdēt latgaliešu valodas skanējumu runā un dziesmās. Vietējo – Daigones un apkārtnes piedāvājumu izbaudīt izjādē ar poniju, siena pļavā un sezonālo labumu tirdziņā.

Adrese: “Ozoli”, Pūres pagasts, Tukuma novads. Tālr.: 29123010. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

Mājas kafejnīca "Ar bērnības garšu" gliemežu fermā “Kangari”

“Kangaru” mājas kafejnīcai moto ir “Ar bērnības garšu”, jo divas dienas goda vietā uz galda būs īsteni latviešu saldēdieni, ko labi atceras visi, kam šobrīd ir pāri 40. Tādus savulaik gandrīz katrā ģimenē gatavoja mammas un omītes. Jaunākajiem apmeklētājiem tā varbūt būs pirmā tikšanās ar melleņu klimpām, auzu pārslu krēmu, uzpūteni, biezpiena sacepumu vai bubertu. Ja pēc saldo baudīšanas gribēsies “piesiet dūšu”, būs arī vasarīgas zupas.

Adrese: “Kangari”, Cēres pagasts, Tukuma novads. Tālr.: 29416000. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

“Kalēja sēta” Kandavā

“Kalēja sētas” kafejnīca atrodas vecpilsētā laukakmeņiem bruģētas ielas malā, tāpēc viesi divas dienas varēs baudīt senās Kurzemes mazpilsētas šarmu. Vēsturiski 19.gadsimtā šajā īpašumā dzīvojis kalējs, tādēļ kafejnīcai šāds nosaukums.

Ikdienā mājsaimniecība un kafejnīcas dalībnieki nav saistīti ar ēdināšanu un viesu uzņemšanu, bet saimniecēm patīk gatavot un uzņemt ciemos viesus, kurus pārsteigt ar gardiem ēdieniem. Viesi viesošanās laikā varēs iegadāties arī tējas, garšvielas un rokām darinātus tekstilizstrādājumus.

Adrese: Talsu iela 16, Kandava, Tukuma novads. Tālr.: 26111257. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

“Pie jautrās saimnieces ar dēlīti” jeb ciemos pie Kitijas Švīgeres

Kandavā divas dienas ciemos gaidīs visīstākā „Latvju saimniece”, kas ne tikai prot nodedzināt dēlīti (tie kas skatījušies šovu „Īstās Latvju saimnieces”, zinās par ko ir runa), bet arī pagatavot gardu maltīti. Galdā tiks celts ne tikai saimnieces „firmas” ēdiens, bet arī kaut kas, ko viņa aizguva no saimniecēm šovā . Īpaši būs padomāts par bērniem, sagatavojot ēdienkarti bērniem un arī rotaļas.

Adrese: Priežu iela 8A, Kandava, Tukuma novads. Tālr.: 26018067. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

“Tēviņkalna” mājas kafejnīca Zemītes pusē

Ikdienā Tēviņkalnā nodarbojas ar dažādu augļu, ogu un dārzeņu audzēšanu, kuri pārtop gardos vīnos, bet 2. un 3.jūlijā saimnieki ciemiņus cienās ar briežu gaļas zupu un plovu, kā arī saldējumu un pašu ražotajiem vīniem. Būs iespējams apskatīt arī saimniecību.

Ciemos tiks gaidīti gardēži, gan individuāli apmeklētāji, gan draugu kompānijas, gan ģimenes.

Adrese: “Tēviņi”, Zemītes pagasts, Tukuma novads. Tālr. 29106705. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

Muižas klēts ķēķis Zemītē

1937. gadā ar Zemītes Aizsargu organizācijas un iedzīvotāju atbalstu vecajā muižas klētī izbūvēts Zemītes tautas nams. Tagad tajā darbojas Zemītes Tautas nama amatierkolektīvu saime, kas aicina paviesoties “Muižas klēts ķēķī" uz mazu kopā būšanu 2.jūlijā.

Kā jau vasaras sākumā lepnas svinības nesanāks, jo raža vēl aug, bet kura pele nu klētī dzīvojot nebūs paēdusi? Tāpēc, kas nu vēl pietaupījies, ar to arī viesus cienās. Būšot arī danču un dziesmu riktes. Ar ēdienkarti un vietas apmeklējuma nosacījumiem var iepazīties te.

Adrese: “Cerības”, Zemītes pagasts, Tukuma novads. Tālr.: 6527265. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

“Piestāj Kalnozolos” Zantes pagastā

Pusceļā starp Zemīti un Remti atrodas “Kalnozoli”. Te viesiem abas pasākuma dienas būs iespēja ieelpot lauku svaigo gaisu kopā ar svaigi ceptās maizītes smaržu un brokastojot vērot, kā aug labība pāri ceļam uz lauka, vai tālumā pļavā ganās gotiņas. “Kalnozolu” sēta apvieno senatnīgu vienkāršību un mūsdienu komfortu un visapkārt jūtamas rūpes par viesiem un cilvēku mīlestība.

Adrese: “Kalnozoli”, Zantes pagasts, Tukuma novads. Tālr.: 22457715. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

Mājas kafejnīca “Smilgāji” Vānes pagastā

“Smilgāju” saimniecība atrodas bioloģiski audzētu pļavu ielenkumā. Šeit ikviens izbaudīs mieru un dabas klātbūtni: gastronomisko piedzīvojumu varēs baudīt ziedošas pļavas ielenkumā ar pieskaņotiem ēdieniem.

Vienas dienas ēdienkartē – 2.jūlijā – būs iekļauti sezonāli un apkārt augoši augi, iepazīstinot apmeklētājus ar garšu daudzveidību, dzīvojot Latvijas laukos.

Apmeklētājiem būs iespēja sevi palutināt ar kādām veltēm no tirdziņa ar kaimiņu un draugu labumiem. Pārdošanā būs pļavas ziedu kosmētika no “Flos Mili” (destilāti, ziepes, krēmi),”BitmanMood” lina dvieļi un galdauti, kaimiņu laimīgo lauku vistu oliņas, pļavas ziedu medus, kā arī dažādas augu un ziedu tējas.

Tiem, kas vēlēsies radoši darboties, būs iespēja pieteikties uz Fokačas maizes glezniņu meistarklasi, lai izveidotu savu unikālo augu un ziedu glezniņu maizes formātā, kā arī pagatavot garšaugu mērcīti, ar ko to kopā nobaudīt.

Būs padomāts arī par bērnu izklaidēm: būs pieejamas radošas meistardarbnīcas ar pļavas augu glezniņu veidošanu un akmentiņu apgleznošanu.

Adrese: “Smilgāji”, Vānes pagasts, Tukuma novads. Tālr.: 26460588. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

Putras diena “Apsītēs” Vānes pagastā

Te ciemos abas dienas aicina ģimene ar bērniem, četrkājainiem un spārnainiem draugiem, kuras galvenās vērtības ir vienotība ar dabu un ikdienas darbošanās prieks.

Ēdienu gatavošana ir šīs ģimenes ikdienas sastāvdaļa, jo pārsvarā gatavo mājās, eksperimentējot ar jaunām garšām un izejvielām. Vasaras sezonas laikā gatavošana uz ugunskura ir bieža parādība – gan ikdienā, gan ģimenes svētkos, kad kopā sanāk ap 20-30 cilvēku. Dārza ugunskurā top ne ar ko nesajaucamie oglēs ceptie kartupeļi ar mizu, uz zaru iesmiņiem ceptas maizītes, izcila soļanka pankūkas un vēl viskautkas.

Adrese: “Apsītes”, Vānes pagasts, Tukuma novads. Tālr.: 26488418. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

Mājas kafejnīca “Kalnēni” un tās saimnieks Aivars Žieds

Ikdienā saimnieks gatavo gardus lauku labumus - kūpina smeķīgu gaļu pēc sentēvu metodēm, gatavo ekskluzīvus konservējumus, sulas un citus lauku labumus.

Mājas kafejnīcu dienu laikā saimnieks divas dienas cienās ar gardo baraviku siera zupu un maizītēm ar mājas žāvējumiem, kā arī tiks ceptas plānās pankūkas. Būs iespēja aplūkot lauku sētas dzīvi un paviesoties saimnieka izlolotajā pagrabā un cehā, kā arī iegādāties gardos saimnieka Aivara gatavotos lauku labumus.

Adrese: “Kalnēni”, Vānes pagasts, Tukuma novads. Tālr.: 29293126. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

“Birznieku kaza” Vānes pagastā

“Birznieki” ir sertificēta bioloģiskā un vides veselības saimniecība, kura specializējas kazu audzēšanā un kazas siera ražošanā. Apmeklējot saimniecību, te var iepazīt ganāmpulku - ap 150 kazas, kā arī iegādāties un degustēt sierus.

Arī mājas kafejnīcu dienās abas dienas saimniecības gastronomiskā piedāvājuma pamatā būs kaza: kūpinātas kazu gaļas zupa, grilēts kazas siers, kazlēna zupa, kazu piena saldējums un panakota.

Adrese: “Birznieki”, Vānes pagasts, Tukuma novads. Tālr. 29363543. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

Mājas kafejnīca “Jaunbirzēs” Matkules pusē

Šeit abas mājas kafejnīcu dienas būs iespēja izbaudīt gardus ēdienus, nesteidzīgu, patīkamu gaisotni, izjādes zirga mugurā, kā arī aktīvo atpūtu sportot gribētājiem (basketbolu, volejbolu). Arī bērniem šeit būs gana interesanti, baudot atrakcijas un mīļojot zaķīšus. Viesi varēs iegādāties pašmāju konditorejas izstrādājumus un mājās ražotos “Dainas vīnus”.

Adrese: “Jaunbirzes”, Matkules pagasts, Tukuma novads. Tālr.: 26256214. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

“Sabiles fabrīķis”

“Sabiles fabrīķis” ir mājas kafejnīca pilsētas industriālajā teritorijā. Tajā joprojām atrodamas liecības par pagaisušo kvartāla dvēseli, kurā mūsdienās par dzīvīgumu rūpējas “Sabiles sidra” darītava. Mājas kafejnīcas ēdienkartē abas pasākuma dienas apvienosies pagātnes un tagadnes garšas, kā arī vietējais kolorīts.

Viesiem par atsevišķu samaksu iespēja privātā ekskursijas grupā izstaigāt un iepazīt arī Sabiles Sidra darītavu.

Adrese: Rīgas iela 22, Sabile, Talsu novads. Tālr.: 28888541. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

“Mazpilsētas šarms” Sabilē

Sabiles pilskalna pakājē omulīgi ieritinājusies ir Radošā istabiņa, kura 2. un 3.jūlijā aicina ikvienu ciemiņu romantiskā gaisotnē nobaudīt Ūdrīšu ģimenes gatavoto maltīti, paviesoties Smilšu pagrabā, kā arī ļauties tirgotavas piedāvātajiem labumiem un ģimeniskām spēlēm dārzā.

Savas zāļu tējas, uzlējumus, smēriņus, kā arī Ūdrīšu ģimenes darinājumus tirgos zāļu siev’ Init’ no Sabil’. Pie kuras būs iespēja arī nodegustēt 3 dažādu garšu kambučas dzērienus.

Adrese: Talsu iela 10, Sabile, Talsu novads. Tālr.: 27791070. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.

Tiekamies mājas kafejnīcās Abavas lokos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67577314sec.