12 idejas skolēnu brīvlaika pavadīšanai Tukuma pusē

Ir sācies skolēnu ilgi gaidītais pavasara brīvlaiks, kad bērni pelnīti varēs atpūsties no mācībām un baudīt ziemas priekus. Lai brīvdienu nedēļa izdotos iespējami interesanta un kvalitatīva, iesakām radošas, sportiskas un daudzveidīgas aktivitātes, ko baudīt tepat, Tukuma novadā.  

Zinātnes eksperimenti, muzeja apmeklējums, došanās slidot un citas aizraujošas nodarbes – savām interesēm un iespējām piemērotāko spēs atrast katrs!

Pārgājienā doties aicina Tukuma jauniešu centrs, kas aptuveni 13 km aicina pieveikt 16.martā. Maršruts: Tukuma JC – Durbes pils – Šlokenbekas muiža – ceļu muzejs – pikniks – atgriešanās pie JC. Dalība jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Adrese: Sporta iela 1, Tukums. Reģistrēšanās pārgājienam rakstot uz e-pastu:  [email protected] .

Tukuma jauniešu centrā 17.martā pulksten 14:00 būs arī sarunu pēcpusdiena ar Karīnu Zaņģi. Sarunas būs par tādām tēmām kā mobings skolās, klasesbiedru nodarījumi, citu apsaukāšana, skaudība un zādzības. Karīnai būs līdzi arī viņas zeltainais draugs Amor Tobiass. Tanī pašā dienā, pulksten 16:00 jauniešu centrā – galda spēļu vakars! Adrese: Sporta iela 1, Tukums.  Vairāk informācijas rakstot uz e-pastu: [email protected] vai pa tālruni 29191694.

Tukuma Audēju darbnīcā brīvlaikā apskatāma Dobeles TLMS “Avots” izstāde ar zīļu vainagiem, rakstainām zeķēm un brunču audumiem. Būs iespēja arī izmēģināt aušanas procesu. Čaklākie, kas vēlēsies aušanai veltīt 2-3 stundas, varēs uzaust arī lupatu paklājiņu. Maksa par nodarbību 1 stundas garumā 2 EUR. Adrese: Tidaholmas iela 3, Tukums. Apmeklējuma pieteikšana pa tālruni 25622267. Vairāk informācijas - www.tukumamuzejs.lv.

Skolēnu brīvlaikā ciemiņus gaida arī Tukuma Salmu muzejs, kurā apskatāms plašs salmu skulptūru klāsts, kas apvienotas dažādās tematiskajās kolekcijās. Salmu darbnīcā katrs pats sev varēs izgatavot salmu figūriņu profesionāla meistara vadībā. Maksa par muzeja apmeklējumu 2 EUR bērniem no 4 gadu vecuma, 3 EUR studentiem, 3,50 EUR pieaugušajiem. Adrese: Dārzniecības iela 4a, Tukums. Pieteikšanās pa tālruni 29495746. Vairāk informācijas - www.salmulietas.lv .

“Hey hop bumbu baseins” skolēnu brīvlaikā aicina uz atvērtajiem apmeklējumiem no 13.marta līdz 16.martam laikā no pulksten 12:00 līdz 17:00. Maksa 1 stunda 5 EUR par bērnu. Vecākiem ieeja bezmaksas. Adrese: Katrīnas laukums 1, Tukums. Apmeklējuma pieteikšana pa tālruni 25884654.

Arī “Smaidu darbnīca” aicina uz prieku baudīšanu pavasara gaidās! 13.marta piedāvājumā SPA Ballīte, 15.martā – Eksperimentu ballīte, bet 16.martā – Disko ballīte! Lec iekšā smaidu pasaulē! Adrese: Pasta iela 25, Tukums. Pieteikšanās pa tālruni 22845082.

Jaunmoku pils komanda ir sagatavojusi 2 īpašas “Ekspedīcijas Meža ekspozīcijā”, kur kopā ar ģimeni vai nelielā draugu kompānijā būs iespēja veikt neparastus izpētes uzdevumus, atraktīvus praktiskos darbus un uzzināt vairāk par daudzveidīgo meža valstību. Piedāvājumā divas dažādas ekspedīcijas: vienā vairāk varēs iepazīt kokus, otrā – zvēru kažokus. Ģimenes kopā ar bērniem aicinātas izmēģināt spēkus arī izlaušanās spēlē pils pagrabā  - Zaļā meža Melnie stāsti. Maksa par dalību ekspedīcijā no 25 EUR, izlaušanās spēles cena no 30 EUR (cena atkarīga no dalībnieku skaita). Adrese: Jaunmoku pils, Tumes pagasts, Tukuma novads. Pieteikšanās rakstot uz e-pastu: [email protected] vai pa tālruni 26187442. Vairāk informācijas - www.jaunmokupils.lv.

Aktīvu, izziņas bagātu darbošanos piedāvā Latviešu strēlnieki Ķemeru purvos, kas aicina uz piedzīvojumu spēli “Izlūku gaitās” un uz “Frontes mākslas darbnīcu”. Spēle “Izlūku gaitās” ļaus ceļot laikā, kur pāri purvu klajumiem apblāzmoja kauju ugunis. Tas būs īsts drosmes un veiklības pārbaudījums. Savukārt, “Frontes mākslas darbnīcā” no oriģināliem izejmateriāliem būs iespēja izgatavot gredzenus, amuletus un svečturus, iepazīstot vairāk kā 100 gadus senas izgatavošanas metodes. Adrese: Ķemeru nacionālais parks. Pieteikšanās pa tālruni 22057669.

Vēl viens lielisks veids, kā pavadīt skolēnu pavasara brīvlaiku, ir piedalīties šokolādes darbnīcā Šokolādes muzejā Pūrē, kur radošajā procesā taps gan šokolādes konfektes, gan našķi uz kociņa! Kārumus varēs dekorēt ar žāvētām ogām un citiem gardumiem kā arī – varēs nobaudīt siltu šokolādi. Maksa par radošās darbnīcas apmeklējumu 10 EUR skolēniem, 12 EUR pieaugušajiem. Adrese: "Pure Chocolate", Pūre - 9, Pūre, Pūres pagasts, Tukuma novads. Pieteikšanās rakstot uz e-pastu: [email protected] pa tālruni 22100042.

Sniega priekus un sportiskās aktivitātes baudīt aicina arī atpūtas komplekss “Milzkalns” 16.un 17.martā no pulksten 12:00 līdz 22:00, bet 18.un 19.martā jau no pulksten 10:00. Biļetes iepriekšpārdošanā varat iegādāties Bookla aplikācijā. Adrese: "Dižkalni", Smārdes pagasts, Tukuma novads. 26222333. Vairāk  informācijas - www.milzkalns.lv.

Aicinām iepazīt tuvāk arī skaņas noslēpumus 18.marta zinātniskajā izrādē “Apgrieztajā mājā” Smārdē! Izrādes notiks trīs dažādos laikos: pulksten 12:00, 14:00 un 16:00. Maksa par izrādes apmeklējumu 6 EUR. Adrese: "Guntiņas", Smārdes pagasts, Tukuma novads. Pieteikšanās rakstot uz e-pastu: [email protected] vai pa tālruni 28808606. Vairāk informācijas - www.apgrieztamaja.lv.

Bet skolēnu brīvlaiku noslēgt aicinām, apmeklējot mūziklu “Karlsons” visai ģimenei Tukuma pilsētas Kultūras namā 19.martā pulksten 13:00. Piedzīvo sapni, kura aizsākums ir bērnība! Biļešu cenas: 15 EUR, 18 EUR, 20 EUR. Biļešu iegādes vieta – bilesuparadize.lv. Adrese: Tukuma pilsētas Kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 28344637, www.tukumakn.lv.

Pavadi laiku interesanti Tukuma pusē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.75842786sec.