Pasākumi Lieldienu brīvdienās Tukumā un apkārtnē

Lieldienu brīvdienās aicinām lustīgi pavadīt laiku kopā ar ģimeni kādā no mūspuses pasākumiem.

Neatņemama šo svētku tradīcija ir olu krāsošana, kad, tās ietītas dažādos zaļumos, garšaugos un vārītas sīpolu mizās, mellenēs vai upeņu sulā, pārtop par krāšņiem mākslas darbiem. Senlatvieši ticēja, ka šis process veicina labu satikšanu ģimenē. Tāpēc krāso olas un ņem tās līdzi uz kādu no Tukuma puses Lieldienu pasākumiem!

Lieldienu ieskandināšanas pasākumi

Lieldienu brīvdienās no 7.līdz 10.aprīlim Tume aicina piedalīties Fotoorientēšanās konkursā! Tāpat visas Lieldienu brīvdienas pie Tumes kultūras nama parciņā būs iespēja ripināt olas, šūpoties, uztaisīt jautrākās ģimenes un draugu bildes, un visādi citādi - pavadīt laiku krāsaini priecīgās Lieldienās! Paslēpto olu atrašanās vietu fotoorientēšanās konkursa pavedienu saņemšanai piesakies, sūtot ziņu uz WhatsApp - 25764609! Adrese: Pasta iela 1A, Tume, Tumes pagasts, Tukuma novads. Sīkāka informācija pa tālruni 25764609.

Piektdien, 7.aprīlī pulksten 12:00 uz Lieldienu pasākumu aicina biedrība “Līdzvērtība”. Būs gan olu krāsošana, gan ripināšana, gan rotaļās iešana un arī darbošanās radošajā darbnīcā! Adrese: Raudas iela 12A, Tukums. Informācija pa tālruni 26999502.

Uz Lieldienu sadancošanās koncertu piektdien, 7.aprīlī pulksten 18:00 aicina Tumes kultūras nama TDK "Solis" un draugi. Ieeja koncertā bezmaksas. Adrese: Pasta iela 1A, Tume, Tumes pagasts, Tukuma novads.

Sestdien, 8.aprīlī no pulksten 12:00 līdz 14:00 ciemos gaida Džūkstes pasaku muzejs uz pasākumu “Lieldieniņa”, kur varēs ļauties olu krāsošanas priekam, olu meklēšanas priekam, kā arī - tiks darīti labi darbi! Kādi? Tiks gatavoti putnu būrīši! Tāpat tiks minētas mīklas, spēlētas spēles un varēs nobaudīt arī zupu. Dalības maksa pasākumā - 3 EUR. Adrese: Lanciņu skola, Džūkstes pagasts, Tukuma novads, www.tukumamuzejs.lv . Informācija un pieteikšanās pa tālruni 26513314.

Izrāde bērniem "Trušu kāposti jeb kā kļūt par varoni" būs skatāma sestdien, 8.aprīlī pulksten 16:00 Slampes Kultūras pilī. Smieklīgais, piedzīvojumiem bagātais, humoristiskais un aizkustinošais stāsts par diviem bailīgiem trušiem patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem. Biļetes cena 5 EUR. Adrese: Slampes Kultūras pils, Slampe, Slampes pagasts, Tukuma novads.

Lieldienu lustes

Nāc un izbaudi ģimeniskas, jautras un mierpilnas Lieldienas Tukuma pilsētā! Tukuma Pilsētas parkā 9.aprīlī laikā no pulksten 12:00 līdz 14:30 būs Lieldienu radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikāli izklaidējošā programma ar dziesmām un dejām. Tukuma Pilsētas parkā bērnus pārsteigs trepju teniss, vasaras slēpošana komandās, kā arī mini biljards! Savukārt, Tukuma pilsētas Kultūras namā jau pulksten 15:00 varēs noskatīties Bērnu un jauniešu teātra “Knifiņš” izrādi visai ģimenei “Trīs traki truši”. Bet Tukuma ev. lut. baznīcā pulksten 17:00 noklausīties Ogres novada Kultūras centra vokālās grupas “Anima Solla” koncertu. Adrese: Tukuma pilsētas kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums, Tukuma novads, www.tukumakn.lv.

Savukārt, Kandavas promenādē jau pulksten 12:00 būs skatāma Lieldienu izrāde "Trakās Lieldienas", pēc tam pulksten13:00 visi aicināti uz Zaķu figūru konkursu apbalvošanu ar Mazo cāļu dziesmām! Pulksten 13:30 - Putnu būrīšu naglošana, radošās olu darbnīcas, Zaķu orientēšanās spēles, bet 14:00 - Zaķskābeņu zupas ēšana un zaķu burkānu graušana. Bet pulksten14:30 visi tiks aicināti piedalīties Zaķu ģimeņu skrējienā, kur katrs dalībnieks aicināts padomāt par tēlu! Kandavas kultūras namā pulksten 15:00 varēs noskatīties animācijas filmu visai ģimenei par sunīti "Marmadjūku". Kultūras namā jau no pusdienlaika darbosies arī bērnu kafejnīca! Adrese: Kandavas vecpilsēta, Ūdens iela, Kandava, Tukuma novads un Kandavas kultūras nams, Lielā iela 28, Kandava, Tukuma novads, www.kandava.lv.

Svinēt pavasara jautrākos svētkus 9. aprīlī no pulksten 12:00 līdz 17:00 aicina arī Jaunmoku pils ar plašu Lieldienu svinību programmu. No olu ripināšanas un dancināšanas, radošās darbnīcas un tematiskajām muzeja izstādēm līdz lielākā olu burbuļa pūšanai parkā, kas kopā ar ģimeni ļaus izbaudīt pavasarīgo svētku noskaņu un jautrību visas dienas garumā. Svētkos neiztikt arī bez kārtīgas izšūpošanās pils parka šūpolēs un skaistu foto atmiņu uzņemšanas Mežaparka takas foto stūrī. Arī svētku dienā, piedaloties aktivitātē “Mīklu olu koks”, varēs minēt mīklas, bet tie, kuri atpūtai vēlēsies piešķirt izglītojoši - izklaidējošu pieredzi, varēs piedalīties orientēšanās spēlē “Lieldienas apkārt pasaulei”. Savukārt, no pulksten 13:00 līdz 14:00 ikvienam būs iespēja apmeklēt radošo darbnīcu “Ai, zaķīti, garausīti”, kur varēs izveidot savu, unikālo Lieldienu simbolu – garausi. Dalības maksa radošajā darbnīcā 2.00 EUR no personas. Adrese: Jaunmoku pils, Tumes pagasts, Tukuma novads, www.jaunmokupils.lv.  

Engurē, Zušuciema parkā 9.aprīlī no pulksten 11:00 “Lieldienu lauku sētas piedzīvojumus” varēs baudīt gan pieaugušie, gan bērni. Būs olu gleznošana, varēs olas ripināt, varēs arī apskatīt trušu māju un kaziņas, vērot maģisko burbuļu meistarklasi, kā arī - izjāt ar poniju! No pulksten 13:00 Engures kultūras namā muzikāli priecēs konkurss "Engures cālis 2023"! Adrese: Zušuciema parks, Jūras iela 87, Engure, Engures pagasts, Tukuma novads.

9.aprīlī Lieldienu lustes laikā no pulksten 11:00 līdz 12:00 būs Smārdes parkā "Vēju dārzs", kur notiks koncerts un radošās darbnīcas, bet no pulksten 13:00 līdz 16:00 pasākums būs Šlokenbekas muižā. Tur būs gan koncerts, gan radošās darbnīcas, gan arī olu izstāde, ripināšana, mobilā dabas klase, mini zoo un arī rotaļprogramma un lupatdeķu izstāde! Ieejas maksa 2 EUR. Adrese: Šlokenbekas muižas ansamblis, Milzkalne, Smārdes pagasts, Tukuma novads un Smārdes “Vēju dārzs”, Smārde, Smārdes pagasts, Tukuma novads.

Raibu raibie svētki Lieldienu priekā tiks svinēti ar koncertu Slampē 9.aprīlī pulksten 12:00! Koncertā piedalīsies gan dejotāji, gan dziedātāji, gan arī folkloras kopa "Pūrs" un kopienas centrs "Rīti". Pēc koncerta būs dažādas āra aktivitātes kā podu sišana, zābaku mešana, olu ripināšana, orientēšanās sacensības un radošās darbnīcas. Līdzi jāņem jau krāsotas Lieldienu oliņas. Adrese: Slampes Kultūras pils, Slampe, Slampes pagasts, Tukuma novads.

Zemītes pagastā Lieldienas 9.aprīlī pulksten 11:00 ieskandinās Zemītes tautas nama amatierkolektīvu koncerts "Lielā Diena rotājās, es tai līdzi līksmojos..". Jau no pulksten 12:00 pie Zemītes tautas nama būs Lieldienu āra aktivitātes: šūpošanās lielajās šūpolēs un rotējošajā Orbitronā, tradicionālā olu ripināšana un minigolfs, kā arī radošās nodarbes čaklajiem darītājiem. Bet pulksten 15:00 būs Lieldienu dievkalpojums Zemītes baznīcā. Adrese: Cerības, Zemīte, Zemītes pagasts, Tukuma novads.

Pirmajās Lieldienās 9.aprīlī pulksten 11:00 uz tikšanos graviņā pie Mārtiņa aicina Matkule! Izvēloties burvju kastes, atraktīvi pasaku varoņi iesaistīs pasākuma dalībniekus īpašos pārbaudījumos, lai kopīgi atrastu zaķim burkānus. Būs arī mini izrāde par zobu fejas burvestībām burbuļos, kā arī burvju kastes pārsteigumi un muzikālas aktivitātes ar zaķi! Adrese: Matkules kultūras nams un bibliotēka, "Tūjas", Matkules pagasts, Tukuma novads. Informācija pa tālruni 25772208.

Uz Lieldienu ieskandināšanu 9.aprīlī pulksten 11:00 kopā ar bērniem un folkloras kopu "Vācelīte" Zantes pagastā aicina Zantes kultūras nams. Ieskandināšanā piedalīsies arī Zantes amatierteātris, kas piedāvā noskatīties izrādi "Kāzas". Zantē būs iespēja piedalīties krāšņāko Lieldienu olu izstādē, kā arī jautrās Lieldienu aktivitātēs! Adrese: Zantes kultūras nams un bibliotēka, Skolas iela 6, Zantes pagasts, Tukuma novads.

Arī Viesatās tiks svinētas Lieldienas! Viesatu birzītē 9.aprīlī no pulksten 11:00 būs radošās darbnīcas, lielformāta spēles un stafetes! Būs iešana arī tradicionālajās Lieldienu rotaļās, olu meklēšana, ripināšana un citas Lieldienu izdarības! Adrese: Viesatas, Viesatu pagasts, Tukuma novads.

Irlavas centra parks 9.aprīlī pulksten 13:00 aicina uz Lieldienu ieskandināšanu ar tradīcijām, radošajām darbnīcām, krāšņākās olas konkursu un pankūku cepšanu. Lieldienas tiks ieskandinātas kopā ar folkloras kopu “Atbunga”. Līdzi jāņem jau krāsotas Lieldienu oliņas. Adrese: Irlava, Irlavas pagasts, Tukuma novads.

Pasākumi Otrajās Lieldienās

Jaunpils pils pagalmā, pirmdien, 10.aprīlī pulksten 13:00 ikkatrs mīļi gaidīts ne vien uz dalību konkursā, bet arī uz mini izrādi "Zobu feja", kā arī uz burvestību vērošanu. Kas par burvestībām? Ziepju burbuļi un burvju kastes pārsteigumi! Būs arī Lieldienu rituāli, radošās darbnīcas un muzikālās aktivitātes ar zaķi! Adrese: Jaunpils pils, Dzirnavu iela, Jaunpils, Jaunpils pagasts, Tukuma novads, www.jaunpilspils.lv.

Ar koncertprogrammu “Gaismas svētceļnieki“, kas veidota īpaši Lieldienām pirmdien, 10. aprīlī pulksten 16:00 Tumes Kultūras namā muzicēs pianists, neaizmirstamu interpretāciju meistars Reinis Zariņš. Koncertā tiks atskaņota Andreja Selicka, Džona Tavenera, Komitasa, Arvo Perta, Riharda Dubras, Johana Sebastiāna Baha un Breda Meldava mūzika. Ieejas maksa 10 EUR. Adrese: Pasta iela 1A, Tume, Tumes pagasts, Tukuma novads. Sīkāka informācija pa tālruni 25764609.

Lapmežciema parkā, pirmdien, 10.aprīlī no pulksten 12:00 būs Lieldienu spēles un rotaļas ar bērnu iemīļotajiem multfilmu varoņiem Bingu un Sulu, radošās darbnīcas, olu ripināšana un arī mini zoo apskate un izjādes ar zirdziņu. Adrese: Liepu iela 2A, Lapmežciems, Lapmežciema pagasts, Tukuma novads.

Visi laipni aicināti apmeklēt arī Lieldienu dievkalpojumus, kuri Tukuma un apkārtnes baznīcās norisinās katru dienu no Klusās Piektdienas līdz pat Otrajām Lieldienām.

Šajos svētkos pieņemts šūpoties, ne vien, lai odi nekostu, bet arī tāpēc, lai izklīstu mākoņi un nebūtu lietaina vasara, kā arī, lai nākamajā gadā nenāktu miegs! Visiem augstu šūpoties!

Priecīgas, ģimeniskas Lieldienas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42245007sec.