Pastariņa muzejā ar tirdziņu un brīvdabas teātra izrādi atzīmēs Saimnieka un Saimnieces jeb Jēkaba un Annas dienu

2023. gada 29. jūlijā 13.00 Pastariņa muzejā (Zentenes pagastā “Bisnieki”, Tukuma novadā) atzīmēs Saimnieka un Saimnieces jeb Jēkaba un Annas dienu. Šī diena Pastariņa muzejā jau kļuvusi par tradicionāliem svētkiem, kur apmeklētājus sagaida amatnieku un mājražotāju tirdziņš, brīvdabas teātra izrāde, radošās darbnīcas un saimnieka un saimnieces meistarklases.  

Senie latvieši Saimnieču un Saimnieku jeb Jēkaba un Annas dienu svinēja kā tirgus dienu, kas iezīmēja ražas novākšanas sākumu. Annas dienā pirmoreiz ēda jaunos kartupeļus un burkānus, bet jauniešiem gadatirgi bija arī vieta, kur iepazīties un atrast labāko saimnieci. Jēkaba dienā no jaunās ražas cepa pirmo maizes kukulīti, un, kāds būs maizes kukulītis, tāda būs arī iztika nākamā gadā.

Saimnieka un Saimnieces jeb Jēkaba un Annas dienā apmeklētājus priecēs amatierteātris “Āža dziesma” ar brīvdabas teātra izrādi “Kā vecais Zemīts pašu nelabo redzēja”, pēc R. Blaumaņa stāsta motīviem. Iespēja piedalīties radošās koka grebšanas un rotu darināšanas darbnīcās. Saimniece aicinās uz maizes cepšanas meistarklasi un viesus cienās ar maizes krāsnī ceptu maizi, bet saimnieks Jēkabs aicinās pievienoties mīļākās ēdiena receptes meistarklasei. Mazākie apmeklētāji varēs nodoties atraktīvām mazā Pastariņa iemīļotajām rotaļām - staigāšanā ar koka kājām, slēpošanā, makšķerēšanā, izmēģināt skrējienu ar divričiem.

Īpaši tiek gaidīti Jēkabi un Annas, kuriem būs bezmaksas ieeja. Pārējiem apmeklētājiem dalība ir 3.00 EUR, atsevišķas radošās darbnīcas var būt par papildus maksu. Tirgotājiem pieteikties pa tālr. 28651091.

Informācija: 28651091, [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.0842371sec.