LATVIJA | Jelgava

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs aicina uz izzinošu ekskursiju - pārgājienu

2024. gada 25. februārī pulksten 10.30 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina interesentus doties izzinošā ekskursijā – pārgājienā "Caur muižnieku stāstiem un novada garšām" ar gidi Inu Jurģi, iepazīt Jelgavas novada apskates objektus un viesmīlīgos saimniekus.

Ekskursijas sākums plānots no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, kur dalībniekus sagaidīs gide un autobuss. Pirmais pieturpunkts plānots netālu no Lielvircavas muižas, kur ekskursanti atstās autobusu, lai kopīgi kājām dotos līdz pirmajam apskates objektam - Lielvircavas muižai. Šeit grupai būs iespēja ciemoties muižā, iepazīstot tās vēsturi un apskatot 2021.gadā restaurētās kungu mājas telpas. Lielvircavas muiža daudziem vēl ir neatklāta pērle un ikvienu apmeklētāju pārsteidz ar Baltijas un Latvijas mērogā unikālu ekspozīciju - Klopmanu dzimtas pēcteča barona Georga Pētera fon Klopmana vēsturisko priekšmetu deponējumu. Lielvircavas muižas apmeklējuma laikā būs iespēja apskatīt senās mēbeles, lustras, dažādus interjera un sadzīves priekšmetus.

Tālāk ekskursanti dosies kājām uz bišu un cidoniju dārzu “Ievgravas”. Saimniece dalīsies stāstā par krūmcidoniju audzēšanu un biškopību. Viesiem būs iespēja vērot bišu dzīvi stikla studijstropā. Noslēgumā saimniece pacienās ar siltām pankūkām un aromātisku zāļu tēju. Pēdējais pieturpunkts būs ģimenes uzņēmums “Dūcmaizīte”, kurp ekskursanti arī dosies kājām, pa ceļam klausoties gides stāstu par apkaimes nozīmīgākajiem notikumiem gan senatnē, gan mūsdienās. “Dūcmaizītes” saimnieki cep veselīgu maizi izmantojot ieraugu. Šeit top sēklu maize, plaucētā maize, čia sēklu maize, pilngraudu auzu maize, rudzu rupjmaize un citu veidu maize. Šeit ekskursanti varēs iepazīt maizes tapšanas procesa nianses, dažādu maizes veidu atšķirībām, kā arī degustēt maizi. Autobuss grupu gaidīs pieturā, netālu no uzņēmuma “Dūcmaizīte”, lai atgādātu atpakaļ līdz Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim. Plānotais ierašanās laiks Jelgavā 17.30.

Ekskursijas – pārgājiena posmi daļēji tiks veikti ar autobusu, daļēji kājām. Kopējā kājām veicamā distance – 16 km. Dalība ekskursijā 25 eiro. Aicinām paņemt līdzi arī skaidro naudu, jo pie mājražotājiem būs iespēja iegādāties dažādus gardumus. Dalībnieku skaits ekskursijā ir ierobežots, tāpēc ikviens aicināts pieteikties iepriekš pa e-pastu [email protected] vai tālruni 63005447.

Pasākuma laikā notiks foto uzņemšana un/ vai filmēšana ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitātes norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas, saglabāšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai.

Informācija par datu apstrādi Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā pieejama tīmekļa vietnē: http://www.jelgava.lv/lv/pasvaldiba/par-pasvaldibu/personas-datu-aizsardziba/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68363118sec.