Aptaujā noskaidrota dažādu tautību Sēlijas iedzīvotāju medijpratība

Aptaujā noskaidrota dažādu tautību Sēlijas iedzīvotāju medijpratība

Sēlijas iedzīvotāji jaunumus par norisēm vietējā pašvaldībā, valstī un pasaulē lielākoties uzzina sociālajos tīklos un ziņu portālos, noskaidrots medijpratības aptaujā. Par norisēm Sēlijā un savā pašvaldībā interesējas visi iedzīvotāji neatkarīgi no etniskās piederības, liecina aptaujas rezultāti.

Aptaujā piedalījies 101 Sēlijas vēsturiskās zemes iedzīvotājs no Aizkraukles, Augšdaugavas, Jēkabpils un Krāslavas novada, pārstāvot lielāko daļu pagastu un mazpilsētu. No visiem respondentiem 50 norādījuši tautību “latvietis”, veidojot pusi no aptaujas rezultātiem. Citu tautību respondentu skaits aptuveni atbilst etniskajai situācijai Sēlijas austrumos – aptauju aizpildījuši 26 krievi, 11 poļi, 9 lietuvieši un 5 baltkrievi.

Vairums iedzīvotāju atzīst, ka ikdienā regulāri seko līdzi vietējās pašvaldības jaunumiem – 58 dažādu tautību Sēlijas iedzīvotāji. Vismazāk par vietējās varas norisēm interesējas poļi – no 11 respondentiem to atzinis tikai 1. Tāpat visu tautību iedzīvotāji seko līdzi aktualitātēm Sēlijā un kopienu sadarbības tīkla ziņām.

Pārliecinoši lielākā daļa jaunumus uzzina sociālajos tīklos un nacionāla līmeņa ziņu portālos. Reģionālos laikrakstus un vietējās radiostacijas kā ziņu avotu vairāk izmanto latviešu tautības respondenti. No 50 latviešiem 27 atbildējuši, ka lasa “Brīvo Daugavu”, “Ezerzemi”, “Latgales laiku” vai “Staburagu”, savukārt 26 krievu vidū tādu ir tikai 2. Taču Latvijas sabiedriskajiem medijiem ir zems pieprasījums visu tautību iedzīvotāju vidū.

Līdztekus iedzīvotāju medijpratībai un ziņu avotiem, aptaujā noskaidrota arī piederības izjūta. No visiem respondentiem 28 atzinuši piederības izjūtu, pirkārt, Sēlijas vēsturiskajai zemei. Tā atbildējuši 38% latviešu, 33,3% lietuviešu, 22,2% poļu, bet krievi tikai 15,4% un no baltkrieviem neviens. Plašāk ar visiem aptaujas jautājumiem un to rezultātiem iespējams iepazīties portālā selija.com.

Aptauja veikta Mazākumtautību un sabiedrības saliedētības programmas projekta ietvaros. Projektu “Piederības salas meklējot” īsteno biedrība “Kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas”” ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Latvija
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44603515sec.