Jaunais velomaršruts savienos Euro velo 10 ar Euro velo 11

2007.gada 28. augustā Bīriņu pilī plašākas sabiedrības vērtējumam svinīgi tika nodota velokarte - „Sigulda- Limbaži- Aloja-Staicele-Ainaži-Salacgrīva” ar kopējo maršruta garumu 137 km.

Vidzemes tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts stāstīja par kopējo koncepciju un līdz šim paveikto - jau izdotajām 2 velokartēm maršrutos „Valka/Valga-Smilte-Rauna-Cēsis” un” Cēsis-Raiskums-Līgatne –Sigulda”, kurus jau šovasar varēja izmēģināt aktīvās atpūtas cienītāji. Šī ir trešā velokarte, kas veidota, lai veicinātu Vidzemes aktīvā tūrisma piedāvājumu, jaunu tūrisma produktu veidošanos. Visām trim kartēm ir vienots vizuālais noformējums, kuru veidojusi māksliniece Anda Nordena dizaina darbnīcā „Autos”.

Jaunais velo maršruts ir kā savienojošais posms diviem starptautiski iezīmētiem velo maršrutiem - Euro velo 10 un Euro velo 11. Jaunajā kartē iekļauti interesantākie un atpazīstamākie apskates objekti - par katru no tiem neliels apraksts latviešu un angļu valodā, mājas lapu adreses, tālruņa numurs. Ar piktogrammām atzīmētas iespējamās naktsmītnes un ēdināšanas iestādes ceļa posmā, kartē ievilktas Gaujas Nacionālā parka un Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta robežas, lai informētu ceļotājus par atrašanos aizsargājamās dabas teritorijās, kā arī pievērstu uzmanību dabas daudzveidībai.

Velokarte tapusi sadarbojoties Vidzemes tūrisma asociācijai ar pašvaldībām un tūrisma uzņēmējiem, kuri atrodas maršruta tuvumā. Karti izdeva Vidzemes tūrisma asociācija, Limbažu rajona padome, Siguldas novada dome, Limbažu pilsētas dome, Ainažu pilsētas dome un Salacgrīvas pilsētas ar lauku teritoriju dome. Plašāka informācija atrodama par reklāmdevējiem-Siguldas Rodeļu trasi, Bīriņu pili, Igates pili un viesu namu „Jokas” Limbažu pagastā.

Maršrutā paralēli galvenajam maršrutam piedāvātas alternatīvie ceļi sekojošos posmos:

- Turaida- Bīriņi

- Bīriņi-Limbaži

- Limbaži- Puikule

- Staicele- Mērnieki

Garākais alternatīvais ceļš ir posmam Limbaži- Aloja- Staicele- Ainaži- Salacgrīva, kur piedāvājums ir braukt no Limbažiem caur Pāli uz Salacgrīvu. Alternatīvajos ceļu posmos ir mazāka transporta plūsma, kā arī ir iespēja plānojot savu ceļojumu, apskatīt dažādus objektus, piemēram, Lēdurgas dendroloģisko parku.

Velokartē „Sigulda- Limbaži-Aloja- Staicele-Ainaži- Salacgrīva” atlikti arī esošie veloceliņi, kas šobrīd ir tikai atsevišķos maršruta posmos Siguldā, Limbažos, Salacgrīvā un ceļā no Salacgrīvas virzienā uz Kuivižiem.

Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Zilvers vērtēja, ka, neskatoties uz to, ka veloceliņi ir tikai nelielos posmos, Latviju kopumā iespējams apceļot, izmantojot mazāk noslogotus ceļus, kurš šogad vasarā, gatavojoties Siguldas 800-gades svinībām, ar velosipēdu nobrauca 800 kilometrus. Kā atzina Salacgrīvas pilsētas ar lauku teritoriju priekšsēdētājs Dagnis Straubergs, tad velomaršrutu karte ir iznākusi īstajā laikā, lai vēl pirms 2008. gada budžeta plānošanas un sastādīšanas, pašvaldības, iespējams, lemtu arī par turpmākām investīcijām, ieguldot līdzekļus velomaršruta marķēšanā. Staiceles pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Bakmanis rosināja veicināt vietējos uzņēmējus, lai tiktu nodrošināts arī tāds velo tūristiem nozīmīgs pakalpojuma veids, kā velosipēdu labošanas darbnīca. Staicelē jau šobrīd darbojas jauno tehniķu pulciņš. Savukārt, gide Daina Čakste, izvērtējot kaimiņzemes Igaunijas plašo piedāvājumu velotūristiem, izteica domu, ka ļoti noderīgi un nepieciešami velotūristiem ir telšu laukumi, kas piekrastē ir samērā bieži, tomēr pārējā teritorijā nepietiekamā skaitā.

Pasākuma laikā dalībniekiem pils īpašniece Solvita Muižniece iepazīstināja ar Bīriņu pils piedāvājumu, piedāvāja doties nelielā ekskursijā aplūkojot pils telpas, kā arī dzirnavu krodziņa jaunizveidoto muzeju „Atmiņu kambarīši”. Bīriņu pils ir viens no 32 apskates objektiem, kurus interesentiem ir iespēja iepazīt aptuveni 140 kilometrus garajā posmā.

Pasākumā piedalījās Vidzemes tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs R.Sijāts un izpilddirektore I. Vilde, Tūrisma attīstības valsts aģentūras Vidzemes biroja vadītāja A.Ramata, Tūrisma attīstības valsts aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists N. Ķietis un publikāciju un informācijas nodaļas vadītāja I.Šīrava, Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietnieks J.Zilvers, Salacgrīvas pilsētas ar lauku teritoriju priekšsēdētājs D.Straubergs, Staiceles pilsētas domes priekšsēdētājs J.Bakmanis, Katvaru pagasta padomes priekšsēdētājs M.R. Treimanis, Limbažu pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste I.Ozola, Siguldas novada TIC vadītāja G.Vīksna, Salacgrīvas novada TIC vadītājs J.Zālītis, Ainažu TIC vadītāja P.Gulbe, Staiceles TIC vadītāja G.Dalka, Limbažu TIC vadītāja I.Millere, tūrisma uzņēmējs no viesu nama „Jokas” Dž.Brauns, pārstāvis no Gaujas Nacionālā parka.

Plašāka informācija par velomaršrutu „Sigulda-Limbaži-Aloja-Staicele-Ainaži- Salacgrīva” sazinoties ar Vidzemes tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētāju Raiti Sijātu, tālr. 29175314.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 30.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.06.2024 - 28.06.2024  Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59943795sec.