Valmierā notiks tradicionālais Simjūda gadatirgus

Sestdien, 6.oktobrī no plkst.9.00 līdz 14.00 Valmieras vecpilsētā un Rātslaukumā jau 12.gadu norisināsies tradicionālais Simjūda gadatirgus. Simjūdā notiks pirkšana un pārdošana – apmeklētāji varēs iegādāties daiļamata meistaru, mājražotāju un amatnieku veidotus izstrādājumus – ādas izstrādājumus, pinumus, kā arī pārtikas produktus un citas Simjūdam raksturīgas lietas.

Valmieras Novadpētniecības muzeja izstāžu un reklāmas nodaļas vadītāja Guna Medne informē, ka Simjūdā varēs ne vien iepirkties, bet tiks piedāvāta arī plaša kultūras un izklaides programma. Klātesošos priecēs aktīvā tūrisma centra „Eži” organizētās atrakcijas un izdarības, kā arī starptautiska mēroga iluzionista mistera Jonas (Lietuva) demonstrētie triki. Šogad, pateicoties „Latvijas Krājbanka” atbalstam, apmeklētāji tiks aicināti piedalīties intelektuālā spēlē „Laimes rats” – atbildot uz sagatavotajiem jautājumiem, varēs iegūt Simjūda gadatirgus labvēļu sarūpētas balvas.

Pēc svinīgas gadatirgus atklāšanas, ap plkst.9.10 Valmieras Rātslaukumā muzicēs pūtēju orķestris „Signāls”. No plkst.9.30 līdz plkst.14.00 klātesošie varēs dzirdēt un redzēt priekšnesumus folkloras kopas „Rota”, ansambļa „Pārgaujas lakstīgalas”, dziesmu draugu kopas „Gaujmalietes”, deju kopas „Liesmiņa”, vokālās studijas „Pekšņi” un deju kopas „Salacietes” izpildījumā.

Valmieras Novadpētniecības muzejs izsaka pateicību Simjūda gadatirgus atbalstītājiem: „Latvijas Krājbanka”, AS „SCO Centrs”, veikalam „Agate” un veikalam „Valrek”, maiznīcai „Ieva” un AS „Laima”.

Guna Medne informē, ka Simjūda gadatirgum jau pieteikušies vairāk nekā 170 tirgotāji. Pieteikšanās turpināsies vēl līdz 2.oktobrim, zvanot pa tālruni 4224770 vai 26179044.

Jau ziņots, ka gadatirgus tradīcija Valmierā aizsākusies jau Viduslaikos, kad 1283. gada 28. oktobrī Sv.Sīmaņa dienā tika likti pamati Valmieras baznīcai. Tirgošanās ieguvusi plašu atsaucību ne tikai Vidzemē, bet arī visā Latvijā. Iepriekšējos gados valmierieši Simjūdā varēja iegādāties māla podus, bļodas, koka karotes, pītus grozus, zāļu tējas, adītus cimdus un zeķes, medus kāres, rotas, piparkūku sirdis, pirts slotas un citas noderīgas lietas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44105291sec.