Jūrmalas skolēnu pētījumu prezentēs Portugālē

Starptautiskā Comeniusa projekta „Multiplie Choice Identity” ietvaros Jūrmalas 1.ģimnāzijā ciemojās viesi no Nīderlandes – Groningenas Hanzas universitātes un ģimnāzijas pārstāvji profesora Vima Kratsborna vadībā.

 

Jūrmalas 1.ģimnāzijas skolēni, piedalīdamies šajā projektā, pētīja Slovēniju, Portugāli un Dāniju. Tiekoties ar Nīderlandes viesiem, astoto klašu skolēni iepazīstināja ar savu pētījumu un prezentēja, ko viņi noteikti ņemtu līdzi, ja dotos dzīvot uz citu valsti, un kāda Latvijai ir saistība ar iepriekš minētajām valstīm.

 

Mākslas studijas dalībnieki kopā ar skolotāju Irinu Avdējevu atklāja izstādi, kurā skolēni ar mākslas palīdzību pasaulei rāda tās vērtības, ko no Latvijas ņemtu līdzi, ja dotos uz citu valsti, uzsverot, ka dzīves kvalitāte ir atkarīga no tā, kā cilvēks pats veido savu dzīves ceļu un kādas vērtības viņam ir prioritāras. Skolas teātris rādīja kustību izrādi „Kad dodies ceļā”.

 

Interesantas diskusijas par mobilitātes, migrācijas, emigrācijas un imigrācijas jautājumiem ar ģimnāzistiem vadīja skolas prezidente Elīna Dindendorfa un 12.klases skolnieks Kristaps Veidmanis.

 

Tikšanās noslēgumā profesors Vims Kratsborns pateicās ģimnāzistiem par atdevi un radošo pieeju, realizējot projekta ideju. Profesors pastāstīja jauniešiem, ka projekts ir tikai vidus stadija un ka nākamajos etapos ir plānots domāt, analizēt un saprast ne tikai eiropieša identitāti, bet arī visas pasaules identitāti. Māksla, it īpaši mūzika, ir tā, kas mūs vieno un kas pat pirms tūkstošiem gadu palīdzēja cilvēkiem saprasties. Tādēļ, sacīja V.Krastborns, ir uzsāktas sarunas, lai projektā iesaistītos un tiktu dota atļauja izmantot pasaulē slaveno grupu mūziku, tādu kā U2, Kristīne Agilera u.c.

 

Tālāk profesors dosies uz Portugāli, lai tiktos un redzētu, kā Portugāles skolēni un jaunieši izprot tēmu „Mobilitāte un migrācija”, un apsolīja ģimnāzistiem, ka Portugālē parādīs Latvijas skolēnu sagatavotās prezentācijas.

 

Projekta „Multiplie Choice Identity” mērķis ir veicināt izpratni par migrāciju un mobilitāti ne tikai Latvijā, bet arī apzināt situācijas realitāti citās Eiropas valstīs. Projektā darbojas Portugāles, Dānijas, Slovēnijas, Nīderlandes un Latvijas skolēni un studenti. Latviju pārstāv Jūrmalas 1.ģimnāzijas un sākumskolas „Atvase” skolēni un Rīgas Pedagoģijas un Izglītības vadības augstskolas studenti. Projekts aizsācies 2006.gadā un turpināsies līdz 2009.gadam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62865996sec.