Konfiscē pudeles ar šķidrumā ievietotām aizsargājamām čūskām [1]

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālā iestāde uzlikt piecdesmit latu naudas sodu kādai personai, kura grasījās Latvijā ievest divas pudeles ar čūskām un skorpioniem, par to informēja VID Komunikāciju daļā.

2007.gada 13.decembrī ar reisu no Vīnes lidostā "Rīga" ielidoja kāda persona, kas muitas kontroles zonu šķērsoja pa zaļo koridoru, apliecinot, ka tās bagāžā neatrodas preces, kuras būtu jādeklarē, vai kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta vai ierobežota.

Personas bagāžas pārbaudes laikā konstatētas divas pudeles ar čūskām un skorpioniem.

Lai veiktu pārbaudi, vai izņemtajās pudelēs ievietotās čūskas ir iekļautas CITES (The Convention in International Trade in Endangered Species of Wilde Fauna and Flora) konvencijas aizsargāto īpatņu sarakstā, tās tika nodotas ekspertīzes veikšanai Latvijas Republikas Vides ministrijas Dabas aizsardzības pārvaldei.

28.decembrī Dabas aizsardzības pārvaldes eksperts sniedza atzinumu, kurā norādīja, ka pudelēs esošās čūskas ir zivju zalkši "Xenochrophis piscator", un, ka tie ir iekļauti CITES konvencijas III.pielikumā Indijā un Padomes Regulas 338/97 "Par savvaļas dzīvnieku un augu sugu aizsardzību, regulējot tirdzniecību ar tām" C pielikumā, un ka šādu īpatņu importam Eiropas Savienībā nepieciešamas CITES eksporta atļaujas, ja to izcelsmes valsts ir Indija, vai dokumentu, kas apliecina, ka īpatnis cēlies valstī, kur tas nav iekļauts CITES III pielikumā.

Atļaujas par aizsargāto dzīvnieku vai no tiem izgatavoto priekšmetu ievešanu un izvešanu Latvijā kontrolē Vides ministrijas Dabas aizsardzības pārvalde. Informācija par aizsargājamo preču pārvadāšanu un pavaddokumentiem ir pieejama visos muitas punktos, VID mājas lapā, sadaļā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 01/21/2008 15:31 bāc, tā jau var iekrist ar jebko. kurš no mums pirms došanās ceļojumā iepazīstas ar sarakstiem, ko var ievest un ko var izvest? labākajā gadījumā aprobežojamies ar kaut kur izlasītām druskām bukletos vai informatīvajās grāmatiņās...

neba jau cilvēks kaut kur tumšā stūrī, slēpjoties no apkārtējiem, pirka šīs pudeles, bet suvenīru veikaliņā kurā to laipni ieveda vietējais gids un vēl deva pagaršot.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024 Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.61388612sec.